AcasăPOLITICĂPSD: SUA va avea o strategie a securității la Marea Neagră și...

PSD: SUA va avea o strategie a securității la Marea Neagră și urmare a diplomației parlamentare

spot_img

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, afirmă că SUA va avea o strategie a securității la Marea Neagră urmare unui amendament al congressmenilor Jeanne Shaheen și Mitt Romney, cu care s-a întâlnit, alături de senatorul Robert Cazanciuc.

„Congresul american a votat, SUA va avea o strategie a securității la Marea Neagră. Black Sea Security Act a fost introdus în legea Omnibus care prevede cheltuielile bugetare ale guvernului SUA, pentru noul an. Amendamentul aparține unor congressmeni bipartizani foarte influenți, Jeanne Shaheen și Mitt Romney. În cursul vizitei pe care am întreprins-o împreună cu senatorul Robert Cazanciuc, la începutul lunii decembrie, am contribuit prin discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții din comisiile de apărare și politică externă, la promovarea acestui amendament. Mai mult decât atât, am atras atenția asupra rolului României în strategia de securitate a Mării Negre ca principal factor generator al stabilității în regiune. Le mulțumesc congressmenilor care ne-au ascultat, înțeles, susținut și care au votat acest amendament”, scrie pe Facebook Radu Oprea, potrivit Mediafax.

Social-democratul le transmite celor care „iau în derâdere diplomația parlamentară” că „marea este formată din picături și că niciun efort de a arăta rolul României în securitatea zonei Mării Negre nu este prea mic”.

„Toate argumentele au pornit de la situația geo-politică a Mării Negre, reprezentată pe harta din poza de mai jos. Securitate la Marea Neagră înseamnă și sporirea investițiilor americane în zonă, dar și consolidarea asistenței economice și militare în regiune”, încheie Oprea.

CITEȘTE ȘI: Ministerul Finanțelor: IT-iștii din sectorul public vor beneficia de aceleași facilitați fiscale ca cei din privat

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri