AcasăACTUALProprietarii de fose septice care nu s-au înscris în registrul special pot...

Proprietarii de fose septice care nu s-au înscris în registrul special pot fi amendați cu până la 10.000 de lei. Și primăriile riscă să fie sancționate începând de ieri

spot_img

Proprietarii de fose septice care nu s-au înscris până la data de 30 octombrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate, conform unei legi intrate în vigoare în luna mai, anul acesta, riscă amenzi de până la 10.000 de lei. 

Toți românii, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice, care dețin „un sistem individual adecvat de epurare” (o fosă septică) aveau obligația să se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate până la data de 30 octombrie.

Cei care dețin fose septice ar fi trebuit să meargă la primăria din localitate și să solicite înscrierea în acel Registru.

Începând din data de 31 octombrie, Garda de Mediu poate aplica amenzi dacă, în urma verificărilor, constată că proprietarii de fose septice nu au făcut acest pas.

Sancțiunile pe care comisarii le pot da ajung până la 10.000 de lei.

De asemenea, primăriile care nu întocmesc acest registru riscă amenzi de la 10.000 de lei la 15.000 de lei.

În plus, proprietarii trebuie să obţină în următoarele luni şi un aviz de la gospodărirea apelor prin care să dovedească faptul că fosa nu poluează.

Totodată, guvernanții au mai decis că dacă în localitate există canalizare, cetățenii au obligaţia să se racordeze şi să renunţe la fosă.

CITEȘTE ȘI: Luni a avut loc o nouă livrare de la producătorii români către marile lanțuri de magazine prin Casa Unirea

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri