AcasăACTUALProiectul „Fii avocat în şcoala ta!”, un succes în judeţul Olt. Avocaţii...

Proiectul „Fii avocat în şcoala ta!”, un succes în judeţul Olt. Avocaţii care le-au arătat elevilor cum se face justiţia, premiaţi (FOTO)

spot_img

Avocaţii din cadrul Baroului Olt, care au participat în cadrul proiectului „Fii avocat în şcoala ta!”, prezentându-le elevilor noţiuni juridice, au fost premiaţi şi felicitaţi, marţi, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina. Avocaţii au participat în cadrul proiectului, fără a fi recompensaţi financiar.

În cadrul evenimentului au fost prezenţi decanul Baroului Olt, avocatul Radu Ţuluca, prodecanul Livius Iordache, dar şi viceprimarul Slatinei, Alexandru Berechet.

Avocatul Maria Brânduşa Murguleţ, coordonator proiect la nivelul Baroului Olt, i-a felicitat pe colegii săi pentru implicarea în proiect.


„Ne aflăm aici cu prilejul încheierii primei etape a proiectului Fii avocat în şcoala ta. Proiectul a avut un real succes la nivel naţional. Împreună cu Uniunea Naţională a Barourilor din România, am realizat un lucru excepţional, alături – evident – de colegii noştri avocaţi, fără de care nu s-ar fi realizat acest proiect. Pentru rezultate şi pentru participare, îi felicităm şi îi premiem pentru efort şi implicare”, a transmis ea.

CITEŞTE ŞI: A încetat din viață Constantin Bușoi, fost primar al Craiovei și fost inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Dolj

La rândul său, avocatul Radu Ţuluca a vorbit despre importanţa acestui proiect şi despre impactul asupra elevilor.


„Acest proiect a fost demarat în luna februarie 2022, în al treilea an de pandemie, de conducerea Uniunii Naţionale a Avocaţilor din România. Unii colegi au fost sceptici la lansarea acestui program, însă treptat, după aproximativ 30-40 de zile, s-a dovedit că acest proiect este unul dintre cele mai de succes iniţiate şi lansate de conducerea UNBR. În toate judeţele ţării a avut acelaşi impact. Au beneficiat şi au participat la acest proiect peste 20.000 de copii. În România există, în gimnazii şi licee, circa trei milioane de copii, de tineri, care în absenţa unor manuale şi a unor cursuri, altele decât cele organizate ocazional de ONG-uri, nu primeau în mod corespunzător noţiunile de educaţie civică, de educaţie cetăţenească, aşa cum se numea înainte. Sunt noţiuni de care au strictă nevoie, atât pentru că, din nefericire, chiar la vârste fragede se constată încălcarea actelor normative, a legilor, se constată săvârşirea unor fapte cu violenţă, chiar dacă discernământul nu este încă format sau este parţial format”, a declarat Ţuluca.

În prima etapă a proiectului „Fii avocat în şcoala ta!” au fost implicaţi 17 avocaţi din cadrul Baroului Olt.

Proiectul s-a desfăşurat în 25 de şcoli din judeţul Olt. elevii au putut admira şi chiar îmbrăca robele avocaţilor, au văzut cum arată cătuşele poliţistului şi multe altele, totul în timpul simulărilor de procese care s-au desfăşurat în sălile de clasă.

Proiectul continuă şi din toamnă.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri