AcasăACTUALProiect inedit la o școală din Craiova. Perete din beton, transformat într-o...

Proiect inedit la o școală din Craiova. Perete din beton, transformat într-o oază de verdeață

spot_img

Școala Gimnazială „Mircea Eliade” din Craiova are un perete verde, însemnând că o suprafață mare de clădire a fost transformată dintr–un bloc de beton într-o adevărată oază verde.

- Publicitate -

Acest tip de perete verde constă într–o tehnologie specială prin care plantele nu afectează peretele clădirii, pentru că nu sunt amplasate direct pe acesta.

În schimb, fiecare ghiveci este montat individual, fiind conectat la sisteme de senzori de umiditate și temperatură care declanșează sistemul de udare prin picurare.


„Temperatura optimă este asigurată nu doar vara, ci și în sezonul rece, fiecare detaliu legat de plante, apă, temperatură putând fi controlat exclusiv cu ajutorul unei aplicații de pe telefon. Pe lângă elementul de design, acest perete asigură și o izolare fonică și termică deosebită, fiind și un element de purificare a aerului în zonă”, a menționat edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Acesta este un proiect pilot și va trebui aplicat și pe blocurile nou construite în Craiova, ca urmare a strategiei de “green city” aprobată de Consiliul Local, anul trecut.

CITEȘTE ȘI: Înlocuitorul lui Chesnoiu la Ministerul Agriculturii e fostul ministru Petre Daea


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri