AcasăACTUALProgramul „Rabla Local” a stârnit discuții între primari și Guvern. Viceprimarul Craiovei:...

Programul „Rabla Local” a stârnit discuții între primari și Guvern. Viceprimarul Craiovei: „Nu vrem să împovărăm bugetul local”

spot_img

Viceprimarul Craiovei, Aurelia Filip, a anunțat, miercuri, că nu s-a luat încă o decizie în privința înscrierii primăriei în programul „Rabla Local” întrucât există discuții în contradictoriu pe această  între Asociația Municipiilor din România și Guvern. 

Aurelia Filip a precizat că se va lua o decizie și va fi anunțată public.

„Având în vedere că sunt doar câteva zile de la anunțul Administrației Fondului de Mediu cu acest program și că este termen până la finalul lunii septembrie pentru unitățile administrativ teritoriale să se înscrie în program, momentan nu avem ce detalii să dăm pentru că nu ne-am înscris încă și nici nu am luat o decizie în acest sens. În acest moment, între Asociația Municipiilor din România și Guvern sunt discuții contradictorii pe aceasta temă și se va lua o poziție de comun acord și cu alte municipii, poziție pe care o vom anunța public. Craiova are în derulare un program de ridicare a autoturismelor abandonate care e finanțat din fonduri de la bugetul local și vom continua acest program”, a explicat viceprimarul Craiovei.


Aceasta a mai spus că discuțiile au pornit de la faptul că primarii nu vor să împovăreze bugetul local.

Craiova ar fi eligibilă pentru casarea a 50.000 de mașini, însemnând că bugetul local ar fi încărcat cu 75 de milioane de lei.

„Primarii nu vor să împovăreze bugetele locale. Craiova, conform ghidului publicat de AFM, este eligibilă pentru casarea a 50.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani, fapt ce ar împovăra bugetul local cu 75 milioane de lei”, a conchis Filip.


CITEȘTE ȘI: DOLJ: Primul transport cu materiale de la Guvern pentru refacerea caselor distruse în incendiul din Drăgotești a ajuns în județ

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri