AcasăFără categorieProgramul pentru reducerea abandonului școlar începe în peste 1.400 de unități de...

Programul pentru reducerea abandonului școlar începe în peste 1.400 de unități de învățământ. Ce obligații au inspectoratele școlare

spot_img

Ministerul Educației a anunțat că a semnat contractele de finanțare din PNRAȘ – Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Este vorba despre 1.409 contracte, potrivit unui comunicat al instituției. 

Contractele de finanțare conțin obligația pentru școlile semnatare ca acestea să transmită în fiecare an – acesta fiind primul din cei patru ani de implementare, cât durează proiectul – către inspectoratul școlar de care aparține, până la data de 5 decembrie a fiecărui an, lista achizițiilor publice planificate a fi realizate în anul următor în cadrul proiectului, conform documentului consultat de Edupedu.ro.

Inspectoratele școlare sunt agenții de implementare în acest program derulat din PNRR, mai prevăd documentele.

La rândul lor, inspectoratele raportează până pe 10 decembrie lista achizițiilor publice planificate a fi realizate în anul următor de către școlile din județ.

CITEȘTE ȘI: Viceprimarul Slatinei, Alexandru Berechet, vine la emisiunea “Reporter 24”

Suma totală contractată a fost de 962.032.795,32 lei (fără TVA), potrivit Ministerului Educației, asta înseamnă circa 196 milioane de euro fără TVA.

Achizițiile vor fi însă verificare – inspectoratele au dreptul să facă verificări – nu și obligația – însă potrivit acordului încheiat de fiecare inspectorat școlar cu Ministerul Educației, „părţile se angajează să permită efectuarea de misiuni de verificare şi control de către Comisia Europeană, Departamentul pentru Luptă Antifraudă (DLAF), Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), Autoritatea de Audit (AA) şi Curtea Europeană de Conturi (CEC), precum şi de alte instituţii legal abilitate în acest sens, conform atribuţiilor specifice fiecărei instituţii”.

 

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri