AcasăACTUALProgramul "De trei ori subvenţia", lansat de Ministerul Agriculturii. Ce presupune şi...

Programul “De trei ori subvenţia”, lansat de Ministerul Agriculturii. Ce presupune şi când va fi operaţional

spot_img

“De trei ori subvenţia” este un nou program guvernamental prin care fermierii pot lua de la CEC Bank credite de trei ori mai mari decât subvenţia pe care o primesc anual de la Uniunea Europeană, cu 80% garanţie de stat, potrivit lui Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Acest program va fi operaţional din data de 20 iulie.

- Publicitate -

“Am purces la realizarea unui program pe care îl numim “De trei ori subvenţia”. Fermierii primesc garantat subvenţia de la UE la timp şi acest sprijin ne-a dat posibilitatea să aratăm ca avem garanţia că programul poate avea succes. Este o ancoră binevenită pentru fermieri. Fermierul primeşte de la APIA, care poate să vadă ce drepturi financiare au fermierii pentru suprafeţele pe care le cultivă, o adeverinţă. Cu această adeverinţă, care înseamnă valoarea atribuită într-un an prin subvenţii de la UE, se va putea angaja la un credit de trei ori mai mare decât suma respectivă. După ce primeşte adeverinţa de la APIA, fermierul merge la bancă, încheie contractul, care este susţinut de o garanţie de stat, care înseamnă 80%”, a spus Petre Daea, în timpul unui briefing de presă. Creditul va fi garantat prin intermediul Fondului de Garantare a Creditului Rural.

Daea a menţinonat că a dezvoltat acest program după ce femierii i-au spus că au nevoie de facilitarea drumului spre credite şi posibilitatea să le obţină rapid.


“Am luat legătura cu specialiştii din minister să elaborăm un produs care va fi gata săptămâna viitoare, pe data de 20 iulie. (…) Nu există niciun risc, nici la fermier, pentru că vine subvenţia de la UE, nu există nici pentru bancă. CEC Bank este prima unitate bancară care a înţeles această nevoie. Am discutat telefonic şi au înţeles interesul ţării şi imediat ne-am pus la masa de lucru. Astăzi am definitivat programul şi am pus în mişcare tot mecanismul”, a mai spus Petre Daea.

În România sunt aproape 80.000 de fermieri care primesc subvenţie de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), potrivit zf.ro.

CITEŞTE ŞI: FOTO | Continuă lucrările de reabilitare a Conacului Neamţu din Olari, judeţul Olt. Monument arhitectural cu o interesantă istorie


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri