AcasăEDUCAŢIEProfesorii de la Liceul Tehnologic Alexe Marin Slatina, schimb de experienţă în...

Profesorii de la Liceul Tehnologic Alexe Marin Slatina, schimb de experienţă în Grecia, în cadrul unui proiect Erasmus+

spot_img

Cea de a treia reuniune transnațională, în cadrul parteneriatului Erasmus+ pe care Liceul Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina în desfăşoară cu unităţi de învăţământ din opt ţări europene, s-a desfăşurat în luna mai.

- Publicitate -

În cadrul celei de-a treia reuniuni, ce a avut loc în Atena, Grecia, în perioada 13 – 15 mai 2022, Liceul Tehnologic „Alexe Marin” a fost reprezentat de Francesca Diaconu, profesor de limba engleză, coordonator al echipei de proiect, şi Valeria Diaconu, profesor inginer și director al LTAM.

Pe parcursul celor trei zile, profesorii au luat parte la activităţi de lucru în echipă, în cadrul cărora s-au propus modalități de sustenabilitate a proiectului, după încetarea finanțării din fondurile europene Erasmus+ și s-au prezentat exemple de bună practică în diseminarea platformei Erasmobility.


Acest parteneriat urmăreşte dezvoltarea şi promovarea platformei online ERASMOBILITY, având ca scop principal implicarea şi sprijinirea centrelor de formare profesională, ce doresc să dezvolte mobilități în domeniul proiectelor Erasmus+ VET KA1, împreună cu alte centre şcolare europene.

Proiectul urmărește, de asemenea, rezolvarea problemelor pe care le ridică proiectele de mobilitate elevi VET  KA1 şi pune accent pe plasarea elevilor în familii, pentru o mai bună integrare culturală.

Proiectul a început în decembrie 2019 și se va finaliza în noiembrie 2022. În octombrie 2022, Liceul Tehnologic ”Alexe Marin” va găzdui activitățile ultimei reuniuni transnaționale.


Şcolile partenere sunt: Centro Integrado Público De Formación Profesional La Costera, Xativa – Spania, GO! Scholengroep Bruxelles – Belgia, Teachers’ Union of Ireland, Dublin – Irlanda, Colleges Wales – Ţara Galilor,  Lycee Des Metiers Barthelemy Thimonnier – Franţa, Colégio Rainha Dona Leonor – Portugalia, Lingoo Limited – Anglia, Ekpaideftiria Kaloskami S.A. – Grecia.

CITEŞTE ŞI: Salarii mai mari pentru profesori, de la 1 iulie. Ce categorii beneficiază de măsură

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri