AcasăECONOMIEProdusele româneşti intră în supermarketuri. Parlamentul a votat legea

Produsele româneşti intră în supermarketuri. Parlamentul a votat legea

spot_img

Legea privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar, iniţiată de deputatul de Olt Florin Barbu, a trecut de votul Parlamentului, urmând să ajungă la promulgare.

- Publicitate -

Legea protejează agricultorii în relaţia cu lanţurile de supermarketuri şi ar trebui să ducă la apariţia produselor autohtone în marile magazine. Prin această lege sunt reglementate relațiile comerciale dintre furnizori (producători agricoli, procesatori) și cumpărători, în lanțul de aprovizionare cu privire la: plata corespunzătoare și la timp a producției agricole și produselor alimentare; instituționalizarea sistemelor de contracte și respectarea lor; eliminare practicilor comerciale și a produselor falsificate și substituite.

„ Am reuşit. S-a votat: Aducem produsele româneşti în supermarketuri. Proiectul de Lege privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar a fost votat astăzi, în plenul Camerei Deputaților. Mulțumesc colegilor mei care au înțeles importanța acestei legi, mulțumesc producătorilor și asociațiilor de profil, echipei alături de care am lucrat la elaborarea acestui act normativ! Este victoria noastră a tuturor. Facem ceea ce am promis, facem ceea ce este bine pentru români, pentru România!”, a transmis Florin Barbu.


CITEŞTE ŞI: Plafonări și compensări la energie și gaze timp de un an. Anunțul premierului

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri