AcasăACTUALPrimul număr de înmatriculare verde, emis în județul Dolj

Primul număr de înmatriculare verde, emis în județul Dolj

spot_img

Primul număr de înmatriculare de culoare verde a fost eliberat, luni seara, în județul Dolj, de către reprezentanții Serviciului Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor.

- Publicitate -

Acest număr de înmatriculare a fost revendicat de către proprietarul unei mașini din Craiova.

Numărul a fost atașat unui vehicul pur electric.


Potrivit unui comunicat emis de MAI, începând de luni, vehiculele cu zero emisii de CO2 înmatriculate în România, pot beneficia de numere de înmatriculare de culoare verde.

 

”În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, adică sunt vehicule pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen, plăcile cu numere de înmatriculare pot fi preschimbate, la cererea proprietarului”, se arată în comunicatul MAI.

Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport.


CITEȘTE ȘI: Ce înseamnă „oraș verde” și unde în România întâlnim acest concept

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri