AcasăACTUALPrimul liceu din țară care a implementat proiectul „Grădina de relaxare, liniște...

Primul liceu din țară care a implementat proiectul „Grădina de relaxare, liniște și învățare” este la Craiova

spot_img
- Ştirea ta -spot_img

Liceul de Arte “Marin Sorescu” din Craiova, a inaugurat, vineri,  într-un cadru festiv, „Grădină de relaxare, liniște și învățare”, un nou concept educativ derulat la nivel național. 

Deși inițial creat spre a fi propus în grădinițe, Liceul de Arte „Marin Sorescu” este primul liceu din țară care implementează acest proiect la nivelulul învățământului preșcolar, primar, gimnazial si liceal, răspunzând afirmativ inițiativei de a crea un spațiu de relaxare și învățare pentru elevi și nu numai.

blank

„Menită să ne aducă mai aproape de sine prin puterea regeneratoare a naturii, <<Grădina de relaxare>> a fost gazda unor oaspeți însemnați, dovadă a bunei colaborari cu reprezentanții administratiei publice: domnul viceprimar Razvan Cristian Diaconu, domnul director RADPFL, Ilinca Adinel Ionel, cu reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Dolj: inspector școlar general adjunct, doamna profesor dr. Oana Zaharie, inspector pentru activitati extrașcolare, doamna profesor Nirvana Mîndruleanu și doamna Silvia Breben, creatoarea acestui concept al Grădinii de relaxare. De asemenea, la eveniment au fost prezenți profesori din școală și directori ai altor unități de învățământ. Oaspetii au fost încântați să descopere un proiect inspirat dintr-un concept comun dar care a dat naștere unui un loc unic ce respiră artă, sustinut de domnul director, profesor dr. Gegiu Eduard”, spun reprezentanții instituției de învățământ.

blank

La realizarea acestui spațiu au participat cadre didactice dedicate și elevi dornici să aibă un spațiu în care să creeze nestingherit.

„Așa cum au caracterizat-o și cei prezenți, Grădina de Relaxare, Liniște și Învățare este o inspirație pentru alte școli si licee, o dovadă în plus că învațământul românesc dorește să vină în sprijinul elevilor, să-i susțină emoțional, să-i ajute să își descopere vocația și să o împlinească”, mai spun reprezentanții Liceului de Arte.

blank

În final, cei prezenți au asistat în fiecare zonă a grădinii la un spectacol al elevilor de la clasele de muzică ale Liceului de Arte „Marin Sorescu” și au admirat spațiul denumit „pereții care ne vorbesc”, obiectele și băncuțele colorate, realizate cu multă migală de elevii de la secția de arte vizuale.

CITEȘTE ȘI: Vreme deosebit de caldă după data de 10 iunie. Temperaturi până la 34 de grade

 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri