AcasăACTUALPrimele simptome ale infectării cu tulpina Omicron. „Dureri în gât, asemănătoare celor...

Primele simptome ale infectării cu tulpina Omicron. „Dureri în gât, asemănătoare celor determinate de angină sau de faringită”

spot_img

Durerile în gât şi faringitele par să fie primele semne ale infectării cu tulpina Omicron, afirmă medicul Adrian Streinu-Cercel. Acesta precizează că majoritatea formelor dezvoltate după infectarea cu Omicron sunt asimptomatice sau uşor simptomatice, doar 5% dintre cei afectaţi dezvoltând forme care să necesite terapie intensivă.

Primele semne ale infectării cu tulpina Omicron sunt durerile în gât asemănătoare anginei sau faringitei, spune profesorul Streinu-Cercel, scrie România Tv.

Un procent foarte mic de pacienţi infectaţi cu tulpina sud-africană ajung să dezvolte forme severe.

„La nivelul studenților, cei care s-au infectat cu această tulpină Omicron s-au plâns de dureri în gât, ca şi cum ar face o angină sau o faringită, acesta fiind principalul motiv pentru care s-au dus la doctor. Majoritatea formelor care sunt date de aceste infecții cu SARS-CoV-2 sunt forme asimptomatice sau ușor simptomatice. Si un procent de 5% poate ajunge să fie un procent de boală severă respectiv critică care să ajungă la terapie intensivă”, a spus prof. Adrian Streinu-Cercel.

Referitor la apariţia unui val cinci al pandemiei, specialistul este de părere că acesta este foarte posibil atât timp cât românii se expun cu bună ştiinţă şi „se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze cu SARS-CoV-2”.

„Atâta timp cât nu se poarta masca aşa cum trebuie să acopere şi nasul şi gura este evident că este o expunere care, în actualul context epidemiologic, poate să ducă la infectarea persoanei respective şi, din păcate, să ajungă şi la spital.

Vedeţi că vine o noua suşă, această nouă tulpină Omicron, care are foarte multe mutații din care 15 sunt la nivelul domeniului de cuplare a receptorului, ceea ce schimbă complet datele problemei din punct de vedere a ratei de transmitere. Ca să dau un exemplu pe date de la CDC din Africa de Sud din 249 de tulpini care au fost secvențiale, 172 au aparținut Omicron. Deci este clar că această noua variantă tinde să fie dominantă peste tot”, a precizat reputatul medic.

CITEȘTE ȘI: Ultima propunere de lege a certificatului verde. Ce sancţiuni sunt impuse pentru angajaţi

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri