AcasăACTUALPrimăriile vor putea accesa fonduri europene pentru modernizarea şi dotarea cabinetelor veterinare

Primăriile vor putea accesa fonduri europene pentru modernizarea şi dotarea cabinetelor veterinare

spot_img

Primăriile vor putea să acceseze fonduri europene pentru modernizarea şi dotarea cabinetelor medicilor veterinari, potrivit unu proiect care a trecut de votul Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor.

Preşedintele Comisiei, deputatul PSD Olt Florin Barbu, a explicat ar esunt principalele prevederi ale actului normativ.

„Am dezbătut și votat, în ședința Comisiei pentru Agricultură, Proiectul de Lege privind transmiterea unor bunuri imobile destinate activităților de asistență sanitar-veterinară, aflate în proprietatea privată a statului, în administrarea consiliilor locale. UAT-urile vor avea posibilitatea să acceseze fonduri europene și să doteze aceste clădiri, multe aflate în paragină, pentru a putea fi folosite pentru activități sanitar – veterinare. Primarii nu au voie să schimbe destinația acestor imobile, nu au voie să le vândă și nu pot să le închirieze decât medicilor veterinari”, a afirmat Barbu.


El a adăugat că, în acest fel, medicii veterinari pot să deschidă cabinete în comunele și orașele mici, pentru că au infrastructura necesară, iar oamenii își pot trata animalele și păsările, la ei acasă, în cabinete veterinare moderne.

CITEŞTE ŞI: Veterinar din cadrul DSVSA Dolj, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri