AcasăACTUALPrimarii i-au cerut premierului bani pentru facturi și pentru bursele școlare. Ce...

Primarii i-au cerut premierului bani pentru facturi și pentru bursele școlare. Ce li s-a promis

spot_img

Reprezentanții primarilor din toată țara i-au cerut premierului Nicolae Ciucă ca la următoarea rectificare bugetară să le dea mai mulți bani  pentru că altfel, spun edilii, le rămân școlile în frig și în întuneric.

Premierul Nicolae Ciucă a continuat, luni, seria consultărilor cu autorităţile locale printr-o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România şi ai Asociaţiei Municipiilor din România, scrie Antena 3.

Potrivit Executivului, discuţiile s-au concentrat asupra temelor legate de implementarea proiectelor guvernamentale de investiţii, descentralizare, finanţarea măsurilor de asistenţă socială, asigurarea continuităţii furnizării de energie în sistem centralizat şi pregătirea pentru iarnă. Premierul Ciucă a afirmat în întâlnire că este nevoie de o procedură unitară de decontare pentru transportul elevilor, pentru că ”România educată înseamnă şanse egale la educaţie tuturor copiilor”.


„Continuăm să oferim susţinere autorităţilor locale pentru a pune în aplicare politicile guvernamentale de asistenţă socială şi pregătim împreună începerea anului şcolar şi asigurarea energiei pentru iarna 2022-2023 în condiţiile aplicării măsurilor de protecţie stabilite de Guvern. În paralel însă, continuăm să acordăm importanţa cuvenită investiţiilor locale – extinderea reţelelor de apă şi gaze naturale, renovarea şi modernizarea unităţilor şcolare, spitalelor şi centrelor medicale, reabilitarea şi extinderea infrastructurii locale de transport. Fondurile naţionale şi europene alocate investiţiilor aduc rezultate concrete şi aşteptate de mulţi ani de români”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Prim-ministrul a menţionat fondurile alocate suplimentar autorităţilor locale la rectificarea bugetară şi oportunităţile oferite de finanţările europene pentru continuarea proiectelor în derulare şi pentru începerea unor noi investiţii, se precizează în comunicatul oficial.

Edilii din toată ţara au obținut astăzi promisiunea că la următoarea rectificare, cea de toamnă, vor primi mai mulți bani, atât pentru bursele școlare – sociale sau de merit -, cât şi bani pentru facturile la încălzire, la școli și facturile la curent electric.


Premierul, de această dată, spuneau primarii, a înțeles problemele pe care le au atât localitățile mici, cât și cele mai mari, așa că vor primi bani, eventual, la următoarea rectificare bugetară, dacă vor fi suficienți acești bani.

CITEȘTE ȘI: Microbuz căutat de autoritățile din Germania, descoperit la Frontiera Calafat

Primarii nu au mai primit asigurări din partea premierului, ci doar că vor primi bani pentru aceste facturi.

Rămâne de văzut în luna octombrie dacă vor fi suficiente fondurile date de guvern, atât pentru acoperire a facturilor la încălzire în școli, facturilor de curent electric, dar și pentru burse.

Însă primarii spuneau că fără acești bani vor fi nevoiți să își țină elevii în frig, pe întuneric și eventual să nu își plătească nici măcar facturile la încălzire pentru întreaga localitate, adică pentru termoficare.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri