AcasăADMINISTRAŢIEPrimăria Slatina montează dispozitive de dezinfecare, la 1.400 de scări de bloc

Primăria Slatina montează dispozitive de dezinfecare, la 1.400 de scări de bloc

spot_img

Primăria Slatina a reuşit să achiziţioneze dispozitivele şi soluţiile dezinfectante necesare pentru a fi montate în fiecare din cele 1.400 de scări de bloc, câte sunt în municipiu.

Începând de miercuri, vor fi montate aceste dispozitive prevăzute în Ordonanţa Militară nr. 4, potrivit primarului Slatinei, Emil Moţ.

„Primăria Municipiul Slatina a depus toate eforturile necesare astfel încât, începând de mâine, se vor desfășura acțiunile cu privire la montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe întreaga rază a municipiului nostru, respectiv peste 1.400 de scări. De asemenea, vă asigurăm asupra faptului că vom continua acțiunile de dezinfecție a spațiilor comune din interiorul blocurilor de locuit, precum și spălarea tuturor străzilor și a trotuarelor de pe raza orașului nostru, pe întreaga perioadă a stării de urgență”, spune primarul Emil Moţ.

Edilul spune că măsura decisă peste noapte de guvernanţi este greu de pus în aplicare, în condiţiile în care ordonanţa care prevedea termenul pentru montarea acestor dispozitive a fost dată cu doar o zi înainte de acest termen.

„Fără a oferi un minim de norme legale sau măcar o derogare de la Legea Achizițiilor Publice, se aruncă în sarcina Administrațiilor Publice Locale ceea ce Guvernul PNL ar fi trebuit să prevadă și să pregătească la nivel de achiziție. Procesul de identificare al entităților comerciale care să furnizeze, la acest moment, dispozitive și soluții dezinfectante a fost îngreunat atât de faptul că, la nivel național, stocurile maxime disponibile la momentul publicării nu erau suficiente să asigure nevoile a cca 10 milioane de oameni, care reprezintă populația din mediul urban al României, cât și de faptul că din totalul stocurilor disponibile de soluții dezinfectante ajung cu prioritate către unitățile medicale și abia ulterior către unitățile administrativ teritoriale. Cu toate acestea, noi am reuşit”, mai spune Emil Moţ.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri