AcasăACTUALPrimăria Craiova, acţionată în instanţă din cauza poluării de la Termocentrala Craiova...

Primăria Craiova, acţionată în instanţă din cauza poluării de la Termocentrala Craiova II

spot_img

Primăria Craiova a fost dată în judecată de o asociaţie din municipiu, pe motiv că nu-şi îndeplineşte atribuţiile cu privire la problemele de mediu, prevăzute în Codul Administrativ, în legătură cu poluarea pe care o face Termocentrala Craiova II.

Asociaţia „Craiova Noastră” a decis să se adreseze instanţei, după ce Primăria Craiova a ignorat o petiţie pe această temă, în ciuda numărului mare de semnatari.

CITEŞTE ŞI: Anchetă la Spitalul Filantropia din Craiova, după ce un asistent medical ar fi sustras un sedativ ținut sub cheie și ar fi încercat să și-l administreze. Explicația managerului

„La începutul lunii mai, asociația Craiova Noastră a formulat o petiție către mai multe instituții ale statului prin care solicitam implicarea acestora în respectarea legislației de mediu, astfel încât poluarea pe care o face Termocentrala Craiova II să fie redusă la valori suportabile și parametri legali. Deși s-au strâns 1.600 de semnături pe această petiție, niciuna din instituțiile statului nu a reacționat în vreun fel. Prin urmare, am luat decizia ca, pentru început, să acționăm în judecată Primăria Municipiului Craiova, considerând că nu-și îndeplinește atribuțiile cu privire la problemele de mediu prevăzute în Codul Administrativ. Culmea ironiei este că Primăria a comandat și a plătit un Plan de Calitate a Aerului în Municipiul Craiova, dar ignoră și recomandările existente acolo”, arată asociaţia, pe pagina sa de Facebook.

La începutul lunii noiembrie este primul termen de judecată.

„Acțiunea în instanță a pornit în iunie 2022, iar astăzi, în sfârșit, s-a stabilit și termenul: data de 9 noiembrie, după exact șase luni de la depunerea petiției noastre!”, arată reprezentanţii asociaţiei.

https://www.facebook.com/Craiova.Noas/posts/pfbid02KxfsngMTLNGdWmTUtuLtnrJE8cHGvhEJF5v8KzajHMqvBXzynDczG8EpWx6NhSnnl

De mai mult timp, reprezentanții Asociației Craiova Noastră cer stoparea poluării produse de Termocentrala Craiova II și construcția unei noi centrale termice nepoluante.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri