AcasăACTUALPreședintele Colegiului Medicilor, despre refolosirea dispozitivelor medicale: „Este ilegală, imorală şi împotriva...

Președintele Colegiului Medicilor, despre refolosirea dispozitivelor medicale: „Este ilegală, imorală şi împotriva eticii profesionale”

spot_img

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu, a declarat, marţi, la Craiova, legat de dosarul stimulatoarelor cardiace de la Iaşi, că refolosirea acestor dispozitive medicale este ilegală, imorală şi împotriva eticii profesionale.

„O precizare vizavi de ce s-a întâmplat la Iaşi: refolosirea dispozitivelor medicale este ilegală, imorală şi împotriva eticii profesionale”, a afirmat acesta la o dezbatere pe tema reducerii greşelilor medicale şi a modului în care sistemul medical românesc se raportează la ele, organizată de CMR la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.

Preşedintele CMR a precizat că medicii din acest caz vor intra în comisii de disciplină teritoriale la Iaşi şi Braşov.

„În afara medicului care are deja dreptul de practică suspendat ca urmare a dispoziţiilor procuraturii, restul medicilor vor intra în comisii de disciplină teritoriale în judeţele Iaşi şi Braşov. Luând în considerare gravitatea situaţiei, am considerat ca fiind imperativă autosesizarea la nivel naţional. Este important ca prin modul în care se vor desfăşura aceste anchete disciplinare, să dăm un semnal opiniei publice că majoritatea medicilor se disociază de astfel de practici. Este important pentru a reclădi încrederea în breasla medicală şi a reface pe baze sănătoase relaţia medic-pacient”, a completat Daniel Coriu.

Un medic cardiolog de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi a fost arestat preventiv fiind acuzat că refolosea stimulatoare cardiace extrase din cadavre.

Tot în acest dosar, alţi cinci medici sunt urmăriţi penal pentru luare de mită, iar patru pacienţi sunt cercetaţi pentru dare de mită.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri