AcasăACTUALPreședintele CNCD: ,,Certificatul verde în sine nu are elemente de discriminare"

Președintele CNCD: ,,Certificatul verde în sine nu are elemente de discriminare”

spot_img

Certificatul verde în sine nu are elemente de discriminare, însă modalitatea prin care condiţionăm accesul la anumite servicii sau locuri de acest certificat verde poate ridica anumite probleme, afirmă Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Asztalos Csaba crede că restricţiile ar trebui să fie adoptate prin lege, nu prin Hotărâre de Guvern.

”Certificatul verde în sine nu are elemente de discriminare, pentru că e un sistem de evidenţă a trei situaţii: persoane care sunt vaccinate, testate sau care au trecut prin boală. Modalitatea prin care condiţionăm accesul la anumite servicii sau locuri de acest certificat verde poate ridica anumite probleme de discriminare”, a declarat, vineri, Asztalos Csaba, potrivit G4Media.

Acesta a explicat faptul că, în Franţa, Consiliul Constituţional a declarat constituţionale măsurile de acest fel adoptate, cu două excepţii.

”Când ai un scop legitim şi doreşti să protejezi sănătate publică, pentru a preveni răspândirea unei boli, atunci ai o justificare obiectivă şi Constituţia spune că în aceste cazuri se pot limita drepturile fundamentale. Dacă măsura pentru atingerea scopului e adecvată şi proporţională cu scopul, atunci nu suntem într-o situaţie de discriminare”, a adăugat preşedintele CNCD.

Acesta crede că restricțiile ar trebui introduse prin lege nu prin acte administrative.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, noile măsuri pentru localităţile cu incidenţă cuprinsă între 3 şi 6 la mie, pe baza propunerilor CNSU. Prevederile care vizează atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul aplicaţiei mobile «Check DCC» vor intra în vigoare la data de 20 septembrie 2021. Cetăţenii străini care provin din state care nu emit certificatul verde, fac dovada vaccinării, trecerii prin boală sau testării cu documente emise de statele respective.

CITEȘTE ȘI:  Guvernul a aprobat noi măsuri de protecție sanitară. Ce se întâmplă cu persoanele care nu sunt vaccinate

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri