AcasăPOLITICĂPreşedintele CJ Olt, nemulţumit de modul în care Guvernul alocă bugetul pentru...

Preşedintele CJ Olt, nemulţumit de modul în care Guvernul alocă bugetul pentru plata indemnizaţiilor de handicap: „Nu corespunde cu realitatea”

spot_img

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a tras un nou semnal de alarmă cu privire la tardivitatea cu care primăriile primesc de la Guvern banii pentru plata idemnizaţiilor de handicap.

Marius Oprescu a arătat că alocările nu pot fi făcute pe baza ultimului trimestru de anul trecut, deoarece pe tot parcursul anului noi indemnizaţii intră în plată.

CITEŞTE ŞI: Unele medicamente riscă să nu se mai producă în ţară din cauza exploziei preţurilor la utilităţi şi la materiile prime

Preşedintele CJ Olt spune că, de cele mai multe ori, primăriile plătesc indemnizaţiile de handicap din bugetul propriu şi nu mai reuşesc să recupereze banii de la guvern.

„Primăriile ar trebui să închidă cea mai mare parte din cheltuieli. Problema se pune în continuare, ca de fiecare dată în această perioadă, cu banii pentru indemnizaţiile de handicap. Aşa cum am spus, bugetul pe care Guvernul îl alocă de fiecare dată, la început de an, nu corespunde cu realitatea. Se iau în considerare nişte intrări de indemnizaţii în plată, care sunt doar pentru octombrie, noiembrie, decembrie. Adică nu pe tot anul. Eu cred că, în mod normal şi corect, ar trebui ca atunci când faci rectificarea pe indemnizaţiile de handicap să iei luna anterioară. De exemplu, acum suntem în luna noiembrie şi dacă luăm luna octombrie, vedem cât s-a dat, înmulţim cu 12 şi diferenţa trebuie alocată. Primăriile n-au de unde să susţină. Primăriile, conform legii, au obligaţia să pună 10 la sută. Din păcate, Guvernul nevenind la timp cu bani, se pun bani din bugetele proprii, pe care ulterior nu îi mai pot recupera, iar acest lucru nu este corect”, a declarat Marius Oprescu.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri