AcasăACTUALPremierul cere reducerea cheltuielilor din ministere la bunuri şi servicii cu 10%

Premierul cere reducerea cheltuielilor din ministere la bunuri şi servicii cu 10%

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut, miercuri, miniştrilor să ia măsurile necesare pentru a asigura reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu 10%, conform deciziei luate în coaliţia de guvernare, subliniind că demersul este unul de solidaritate în actualele condiţii economico-financiare.

- Publicitate -

„Aşa cum ne-am asumat luni în cadrul coaliţiei, am stabilit un nou set de măsuri care să vină atât în sprijinul activităţii Guvernului, cât, mai ales, în ceea ce priveşte continuarea programului ‘Sprijin pentru România’. Măsurile respective vin, practic, şi impactează pe ceea înseamnă continuarea programului de guvernare, în sensul în care la nivelul fiecărui minister va trebui să asigurăm reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu procentul de 10%. Este o decizie de solidaritate în actualele condiţii economico-financiare şi vă cer fiecăruia dintre dumneavoastră să luaţi măsurile necesare, astfel încât să putem să ne încadrăm în acest procent”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern, scrie Agerpres.

Guvernul îşi va concentra atenţia pe tot ceea ce înseamnă evaziune fiscală, pentru a asigura un cadru de competitivitate cât se poate de corect şi de onest şi pentru o colectare cât mai eficientă a veniturilor la bugetul de stat, a subliniat, miercuri, prim-ministrul Nicolae Ciucă.


„Ne-am asumat ca la nivelul colectărilor la buget, prin instituţiile statului, cu preponderenţă prin ANAF, să asigurăm continuarea activităţii astfel încât să putem să avem o colectare cât mai eficientă. Începând cu luna iulie, devin obligatorii e-Factura şi Radarul Mărfurilor. Am discutat cu ministrul Finanţelor, am discutat cu şeful ANAF, concentrăm toată atenţia pe tot ceea ce înseamnă evaziunea fiscală şi în felul acesta asigurăm un cadru de competitivitate cât se poate de corect şi de onest”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern.

Coaliţia de guvernare a stabilit, luni, prin noile măsuri asumate în cadrul programului „Sprijin pentru România”, şi creşterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

CITEȘTE ȘI: Legea Offshore a fost promulgată. „Oficial poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră”


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri