AcasăACTUALPrejudiciu de peste 40 de milioane de lei, cauzat de neplata TVA...

Prejudiciu de peste 40 de milioane de lei, cauzat de neplata TVA în tranzacții cu mașini

spot_img

Un prejudiciu în sumă de 40,694 milioane de lei, reprezentând TVA de plată în sarcina a 14 societăţi din Bulgaria, a fost estimat de inspectorii antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit unui comunicat remis marţi. 

Conform sursei citate, în perioada 1 februarie 2020 – 30 noiembrie 2020, acestea s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale prin simularea achiziţionării de autoturisme rulate în Bulgaria, în timp ce livrarea şi înmatricularea se realiza de fapt în România, tranzacţiile nefiind declarate, scrie Agerpres.

„Societăţile controlate de inspectorii ANAF erau specializate în efectuarea de achiziţii intracomunitare de autovehicule second-hand de la diverşi furnizori din spaţiul intracomunitar şi se ocupau inclusiv de transportarea, descărcarea, recepţia şi livrarea autovehiculelor direct în România, unde erau ulterior livrate şi vândute către persoane fizice şi juridice, fără ca aceste tranzacţii să fie declarate şi fără ca societăţile să se înregistreze în scopuri de TVA în ţara noastră”, se menţionează în comunicat.

Astfel, societăţile nu raportau în Bulgaria achiziţiile intracomunitare efectuate de la partenerii din Comunitatea Europeană, deşi aceştia din urmă declarau livrări intracomunitare scutite de TVA către societăţile bulgăreşti.

Totodată, autovehiculele au fost promovate spre vânzare pe site-urile Autovit.ro şi olx.ro, fiind livrate şi înmatriculate definitiv pe teritoriul României, reiese din analiza documentelor puse la dispoziţia echipelor de control şi de către clienţii finali, proprietari ai autovehiculelor înmatriculate pe teritoriul ţării noastre.

CITEȘTE ȘI: Şcoli ÎNCHISE din cauza prețurilor uriaşe la gaze

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri