AcasăACTUALPregătiri pentru valul 5 al pandemiei. Ce schimbări anunță Nicolae Ciucă

Pregătiri pentru valul 5 al pandemiei. Ce schimbări anunță Nicolae Ciucă

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, referitor la pregătirile pentru valul cinci al pandemiei, că este nevoie de adaptarea protocolului de tratament, de noi resurse terapeutice şi de monitorizarea permanentă a stocurilor de medicamente.

Premierul Nicolae Ciucă s-a referit și la incendiile din spitale. Potrivit premierului, trebuie înţeles tot ce este de înţeles din consecinţele grave ale acestora, pentru a nu se mai repeta, scrie Antena3.

„Punem la locul cuvenit problematica siguranţei pacientului în spital. Trebuie să înţelegem tot ce este de înţeles din consecinţele grave ale incendiilor produse în spitale şi astfel să luăm măsurile necesare pentru a nu se repeta. Modul în care a fost gestionată până acum pandemia şi consultările cu specialiştii ne-au dovedit că este imperativă adaptarea protocolului de tratament, introducerea unor noi resurse terapeutice şi monitorizarea permanentă a stocurilor de medicamente”, a punctat premierul.

Nicolae Ciucă a precizat că la Ministerul Sănătăţii va fi înfiinţat un grup de management al informaţiilor operative în sănătate care să aibă rol de coordonare a resurselor, acţiunilor şi informaţiilor medicale, că va fi extinsă capacitatea de testare şi va fi îmbunătățit rolul asistenţei medicale ambulatorii.

Joi va avea loc la Guvern o discuţie cu medicii de familie despre rolul important pe care îl vor avea în condiţiile în care vor avea noi responsabilităţi privind testarea pacienţilor pentru COVID-19.

Premierul a arătat că este extrem de important ca în această perioadă să existe un parteneriat între cetăţeni, autorităţi şi sistemul medical.

„Să lucrăm împreună şi să avem încredere unii în ceilalţi, să avem încredere în specialişti, în sfaturile lor”, a adăugat el.

CITEȘTE ȘI: Tichete pentru educaţie pe suport electronic prin programul „Şcoala după şcoală”. Legea a fost promulgată

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri