AcasăEDUCAŢIEPosturile de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ din Olt,...

Posturile de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ din Olt, scoase la CONCURS. Când încep înscrierile şi care sunt condiţiile de participare

spot_img

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Olt a stabilit, marţi, calendarul pentru organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județ.

Concursul presupune două probe, proba scrisă şi interviul. Calendarul se întinde până la sfârşitul anului iar noii directori îşi vor prelua mandatul de patru ani din 10 ianuarie 2022.

După anunţul concursului, în perioada 15-26 septembrie se depun dosarele de înscriere la proba scrisă. Depunerea se face online, în platforma informatică dedicată. Perioada 27-29 septembrie este rezervată evaluării acestor dosare. Pe 30 septembrie va fi afişată lista candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor. Pe 1 octombrie, se depun solicitările de analiză a cauzelor şi remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere în platforma informativă. 4-6 octombrie – remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere.

Pe 7 octombrie se afişează lista candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor, iar pe 8 octombrie vor fi stabilite centrele speciale de desfăşurare a probei scrise. Pe 13 octombrie, candidaţii sunt repartizaţi pe centre.

VEZI funcţiile scoase la concurs şi condiţiile pentru înscriere

Proba scrisă se va desfăşura pe 15 octombrie şi tot atunci vor fi afişate rezultatele. În perioada 15-17 octombrie pot fi depuse contestaţiile, iar între 18 şi 20 octombrie acestea vor fi soluţionate.

Pe 20 octombrie, vor fi afişate rezultatele finale.

Calendarul prevede în continuare, în perioada 21-27 octombrie, înregistrarea opţiunilor candidaţilor pentru unitatea la care candidează şi, în funcţie de opţiune, depunerea documentelor pentru unităţile de învăţământ care necesită avize suplimentare.

Între 28 şi 29 octombrie, se transmit solicitările de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilor profesorale, autorităţlor locale şi companiilor/universităţillor.

Proba de interviu se desfăşoară în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie, după constituirea comisiilor pentru această probă (1-10 octombrie) şi publicarea graficului de desfăşurare a interviului (12 octombrie).

Între 16 noiembrie şi 10 decembrie pot fi depuse şi soluţionate contestaţiile la proba de interviu.

Pe 13 decembrie este programată exprimarea opţiunilor candidaţilor declaraţi admişi pentru mai multe funcţii/unităţi de învăţământ.

Pe 17 decembrie vor fi validate rezultatele finale, iar între 20 şi 22 decembrie vor fi emise deciziile de numire, cu aplicare de la 10 ianuarie 2022.

Toate detaliile privind calendarul, metodologia, funcţiile scoase la concurs şi condiţiile pentru înscriere pot fi consultate pe site-ul ISJ Olt.

CITEŞTE ŞI: Masca de protecție, obligatorie pe o rază de 50 de metri în apropierea școlilor din judeţul Olt

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri