AcasăACTUALPolițiștii vâlceni, alături de elevii Școlii Gimnaziale Bunești. Ce surprize au pregătit...

Polițiștii vâlceni, alături de elevii Școlii Gimnaziale Bunești. Ce surprize au pregătit pentru copii

spot_img

Polițiștii vâlceni, în contextul zilei de 1 Iunie, au fost prezenți la sediul Școlii Gimnaziale Bunești, în rândul a peste 200 de preșcolari și elevi ai unității de învățământ. 

- Publicitate -

De asemenea, polițiștii au invitat și cadre didactice, dar și elevi de la Liceul Tehnologic Băile Govora pentru a beneficia de ziua dedicată de oamenii legii, copiilor.

„S-au purtat discuții cu elevii și cadrele didactice, în speranța de a-i face să conștientizeze, în ton cu bucuria zilei ce a fost serbată, tipurile de comportamente dezirabile în mediul școlar și în societate.


Recomandările au fost însoțite de pliante/flyere cu principalele sfaturi pentru evitarea conflictelor, gestionarea situațiilor conflictuale și siguranța pe internet.

Laboratorul de educație rutieră, laboratorul de criminalistică și prezența polițiștilor de la Serviciul de Acțiuni Speciale au fost surprizele pregătite copiilor, iar obiectivul polițiștilor a fost determinarea unor comportamente responsabile din partea elevilor atât în mediul școlar, cât și în societate”, arată IPJ Vâlcea.

La activitate au participat peste 200 de elevi și 20 de cadre didactice.


„De asemenea, în contextul zilei de 1 iunie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea și Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea- Biroul Rutier au desfășurat activități preventiv-educative, pe linie de circulație rutieră, în perioada 27.05-31.05.2022, fiindu-le prezentate elevilor de la Liceul Gheorghe Țărnea și de la Grădinița Ostroveni 2 Râmnicu Vâlcea, autospeciala poliției și laboratorul de educație rutieră”, mai arată IPJ Vâlcea.

Activitățile pe linie de prevenire vor continua pe 2 și 3 iunie la Școala Generală Nicolae Bălcescu Drăgășani și Școala Gimnazială Cârstănești, Oteșani.

La aceste întâlniri copiii au învățat mai întâi regulile de circulație, iar apoi s-au jucat într-un mic orășel, fiecare având rolul de pieton, biciclist sau polițist.

Acest spațiu al jocului a fost creat cu ajutorul unui covor de educație rutieră, iar apoi copiii au vizitat laboratorul de educație rutieră.

CITEȘTE ȘI: „Pașaport pentru vacanță”, eveniment pentru copii, de 1 Iunie. Cereri fără programare

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri