Şeful Poliţiei Slatina, Mihai Mihalache, a declarat că poliţiştii slătineni vor să fie cât mai prezenţi în municipiu şi în cele 32 de localităţi arondate. Astfel, în ultima perioadă, s-au intensificat acţiunile pe linia rutieră, celebra autospecială cu numărul de înmatriculare „DSB” devenind o adevărată „sperietoare” pentru şoferii care încalcă legea.
Mihai Mihalache a declarat, luni, în emisiunea „Reporter 24”, că intensificarea acestor acţiuni a făcut ca, în primele şase luni, să fie doar două accidente rutiere mortale.
„Se circulă şi cu viteză, şi cu mai puţin viteză. De multe ori, supărăm şi deranjăm atunci când amplasăm aceste radare – „celebrul DSB”, zilnic este pe teren. Sunt şi eu pe grupurile de Info Trafic şi văd unde este, nici nu trebuie să-i întreb pe colegi. Aceste instrumente, cum este radarul cu autovision, nu trebuie văzut neapărat ca un duşman al participanţilor la trafic, ci din contră. Faptul că avem doar două accidente mortale, în şase luni, trebuie să ne bucure. Suntem într-o zonă sigură. Avem, pe parte de poliţie rutieră, ceva dotări primite în anii trecuţi. Şi când am fost inspector şef la IPJ am trimis către Poliţia Slatina câteva instrumente care să ne ajute, iar colegii îşi fac treaba foarte bine”, a declarat Mihai Mihalache.
El a adăugat că prezenţa poliţiştilor rutieri în mediul rural nu trebuie să-i sperie pe şoferii care respectă legea.
„Este o stare de normalitate şi de implicare totală a colegilor mei. Trebuie spus că, la nivelul Poliţiei Municipiului Slatina, sunt arontate 32 de comune – patru secţii rurale. Iar Biroul Rutier este împărţit în două formaţiuni – Urbană şi Rurală. Evident că fac activităţi în comun şi prezenţa colegilor mei în mediul rural cu etilotestul, cu autovisionul, cu drugtestul, nu trebuie să-i sperie pe oameni ci, din contră, dacă nu ne urcăm la volan, după ce consumă, nu depăşim viteza sau mergem în limitele legale, n-avem de ce să ne speriem că a ajuns Poliţia Slatina”, a mai spus Mihalache.
El a adăugat că poliţiştii din Slatina încearcă să-i ajute pe colegii lor din localităţile rurale, de multe ori depăşiţi numeric de evenimente.
„Sprijinm colegii din mediul rural, care sunt puţin depăşiţi numeric de numărul de evenimente. Suferim pe ceea ce înseamnă partea de rurală, pe politica de cadre. E greu să mai acoperim nişte lipsuri. Atunci e clar că trebuie să venim de la nivel urban. Dar, venim acolo unde situaţia o impune. Nu facem graficele de patrulare sau buletinul postului, doar după cum doresc Mihalache sau şeful de birou. Nu, graficele acestea se fac în funcţie de situaţia operativă, avem nişte analize operaţionale pe care le primim şi acolo vedem, pe numite intervale orare, unde se comit un gen de infracţiuni sau contravenţii. Sau în anumite zone, şi acolo mergem şi intervenim. Într-adevăr, nu erau obişnuiţi anumiţi oameni ca pe uliţă să ajungă şi poliţia rutieră. Era uliţa lor, dar nu cred că masa mare de oameni este deranjată de prezenţa poliţiei”, a conchis şeful Poliţiei Slatina.
VEZI ŞI: Emisiunea “Reporter 24” din 11 iulie | Invitat – Mihai Mihalache, şef Poliţia Slatina