AcasăACTUALPoliţist reţinut pentru 24 de ore în cazul pistolului dispărut din secţia...

Poliţist reţinut pentru 24 de ore în cazul pistolului dispărut din secţia de poliţie Drăgăneşti-Olt

spot_img

Un poliţist din cadrul Poliţiei Drăgăneşti-Olt a fost reţinut pentru 24 de ore, miercuri, în dosarul pistolului care a dispărut din camera de armament a secţiei.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, bărbatul este acuzat, printre altele, de favorizarea infractorului.

„La data de 2 martie 2022 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat – agent de poliţie în cadrul Poliţiei Drăgăneşti Olt – cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi munţiilor prev. de art.342 al.1, 3 C.p., favorizare a făptuitorului prev. de art.269 al.1 C.p. şi tentativă la infracţiunea de uzurpare a funcţiei, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prev. de art.300 C.p. rap. la art.132 şi art.15 din Legea 78/2000, toate cu aplicarea art.38 al.1 C.p. Urmează ca inculpatul să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Caracal cu propunere de arestare preventivă. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul IGPR – Secţia Regională de Poliţie Transporturi Craiova şi din cadrul Poliţiei Drăgăneşti Olt. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Brigada Operaţiuni Speciale Craiova”, se arată în comunicatul procurorilor.

Potrivit IPJ Olt, în data de 18 octombrie 2021, un polițist ar fi depus armamentul la camera de armament, iar în data de 19 octombrie, când s-a prezentat pentru a o ridica, ofițerul de serviciu i-a comunicat faptul că pistolul și muniția aferentă, aflate în dotarea polițistului, nu se regăsesc în camera de armament.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri