AcasăACTUALPolițist reținut după ce a anunțat mai multe persoane că sunt vizate...

Polițist reținut după ce a anunțat mai multe persoane că sunt vizate de anchete

spot_img

Un ofițer de poliție, șef al unui birou din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov, a fost reținut de procurorii DNA, fiind cercetat pentru că ar fi divulgat informații unor oameni vizați de anchete.

Potrivit unui comunicat al DNA, ofițerul de poliție este cercetat pentru folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității, compromiterea intereselor justiției, instigare la fals intelectual și favorizarea făptuitorului, scrie Mediafax.

În aceeași cauză a mai fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale față de o inculpată, ofițer de poliție în cadrul aceluiași birou, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de fals intelectual.

Conform procurorilor, în perioada aprilie – mai 2020, ofițerul de poliție ar fi divulgat unei persoane informații din două dosare penale (din care unul era al DNA) în care era delegat să desfășoare diverse activități. Concret, acesta i-ar fi transmis în două rânduri persoanei respective că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică și că va face obiectul unor mandate de percheziție domiciliară.

De asemenea, în perioada 18 martie – 9 aprilie 2022, inculpatul l-ar fi anunțat pe un om de afaceri despre faptul că procurorii continuă cercetările într-o cauză penală care ar avea ca obiect infracțiuni de corupție săvârșite de un agent din cadrul Poliției Rutiere Brașov și că în viitor este posibil ca cercetările să fie extinse și asupra omului de afaceri.

Ofițerul ar fi determinat-o pe subalterna sa, inculpată, să nu precizeze într-un document care urma să fie atașat la dosarul de urmărire penală aspecte relevante în administrarea probatoriului.

Ofițerul de poliție a fost reținut pentru 24 de ore, iar joi este prezentat Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

CITEȘTE ȘI: Amenzi mai aspre pentru actele de cruzime față de animale. În ce situații se face închisoare

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri