Connect with us

ACTUAL

VIDEO: Şeful PNL Olt, Liviu Voiculescu, afirmaţie controversată. Susţine introducerea de “privilegii” pentru cei vaccinaţi

Avatar

Publicat

în

Preşedintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, a făcut în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune o afirmaţie care stârneşte controverse. Ulterior a detaliat, vorbind chiar de o iniţiativă legislativă, dar „după consultări“.

Senatorul liberal Liviu Voiculescu, aflat la primul mandat de parlamentar, a afirmat cu o zi în urmă, într-o emisiune la postul local de televiziune Olt TV, că persoanele care se vaccinează, şi care, astfel, „şi-au asumat nişte riscuri“, ar fi normal să aibă şi beneficii suplimentare.

„Trebuie cu toţii să înţelegem că traversăm o perioadă critică, traversăm un al treilea val al acestei epidemii. Mulţumim lui Dumnezeu, vaccinarea merge bine şi chiar astăzi am sărit de 3 milioane de doze şi trebuie încurajată vaccinarea şi trebuie… Şi am discutat şi la şedinţa Biroului Executiv de luni, trebuie cumva stimulată vaccinarea şi cei care sunt vaccinaţi să aibă anumite beneficii faţă de cei care nu s-au vaccinat. Pentru că nu este normal ca eu, sau dumneavoastră, sau alţii care s-au vaccinat, să-şi asume nişte riscuri făcând aceste vaccinuri şi ceilalţi să nu se vaccineze şi să aibă aceleaşi drepturi ca unul vaccinat. Trebuie făcută o mică diferenţiere, evident, fără restricţii ale celorlalţi sau a le afecta drepturi fundamentale“, a declarat Voiculescu la postul local de televiziune Olt Tv.

Afirmaţia a venit în contextul în care senatorul vorbea despre restricţii şi despre decizia Guvernului de a da libertate autorităţilor locale să decidă măsurile restrictive atunci când rata de infectare creşte.

Ulterior parlamentarul şi-a nuanţat poziţia. Deşi în intervenţia iniţială a afirmat că discuţia ar fi avut deja loc în Biroul Executiv, acum senatorul spune că trebuie să se consulte cu colegii înainte de a-şi asuma un demers legislativ.

„M-am referit în primul rând la accesibilitate, avem exemple, avem ţări, în primul rând Israel, unde cei vaccinaţi pot să meargă la mall-uri, pot să meargă la spectacole, pot să meargă la film… Ceva în sensul ăsta, dar nu este o discuţie aprofundată. Am fost întrebat dacă aş propune asta ca şi discuţie şi am spus că da, eventual aş iniţia o discuţie în sensul ăsta în Birou, nu că a fost discuţia, deci, e întors un pic…“, a declarat Liviu Voiculescu pentru „Adevărul“.

Confruntat cu declaraţia iniţială, senatorul a continuat: „Da, am zis?! Noi n-am discutat asta în cadru oficial, dar, mă rog, dacă asta a fost exprimarea mea… Deci este poziţia mea, în sensul că cei vaccinaţi ar trebui să aibă anumite beneficii, fără a-i limita pe ceilalţi sau a le leza anumite interese“, a mai spus senatorul.

O eventuală iniţiativă legislativă va fi adoptată, însă, după ce va găsi sprijin în rândul colegilor de partid, a mai spus Voiculescu. „Întâi să discut cu colegii mei şi apoi vedem calea de urmat. Noi suntem un partid liberal şi putem să n exprimăm părerile, dar, v-am spus, orice hotărâre privind iniţierea unui demers legislativ se va lua conform statutului şi în cadrul organismelor noastre statutare. Asta nu înseamnă că eu nu pot să spun ce gândesc sau opinia mea“, a precizat senatorul.

Liviu Voiculescu s-a vaccinat, alături de colegul său de partid, deputatul Gigel Ştirbu, în prima zi în care s-a permis vaccinarea în etapa a aII-a, în 18 ianuarie 2021, la un centru de vaccinare din Slatina. Reacţiile, atunci, au fost diverse, de la felicitări pentru că astfel îi încurajează şi pe ceilalţi să se vaccineze, până la critici pentru că cei doi parlamentari s-au grăbit să primească vaccinul, deşi mii de olteni din categorii vulnerabile nu reuşeau să se programeze.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

VIDEO. Accident în Teleorman: Impact între un TIR şi un autoturism, trei persoane rănite

Avatar

Publicat

în

Trei persoane sunt rănite în urma unui accident rutier petrecut, miercuri, în judeţul Teleorman, între Alexandria şi Lăceni. Una dintre victime ar fi încarcerată.

Potrivit ISU Teleorman, în accident sunt implicate un autoturism şi un TIR care transporta cereale.

„Accident pe VO1, Alexandria – Lăceni, un TIR care transporta cereale și un autoturism, posibil 3 victime, dintre care una încarcerată. Intervin pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria cu o mașină de stingere, o descarcerare și o autospecială de transport personal și victime multiple, iar din cadrul SAJ Teleorman două echipaje medical”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Staţii de tratare a apei din judeţul Olt, reabilitate cu fonduri europene

reporter24

Publicat

în

Contractul de execuţie a proiectului „Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale Municipiului Slatina cu filtre pentru potabilizarea apei”, din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”, a fost semnat, miercuri, de compania de apă. Proiect are o valoare totală eligibilă de  1.147.116.622,49 lei fără TVA.

Potrivit unui comunicat remis de CAO, în cadrul acestui proiect se vor reabilita și extinde stațiile de tratare Nicolae Bălcescu și Salcia și vor fi dotate cu echipamente performante pentru tratarea și monitorizarea calității apei potabile.

Stația de tratare și pompare „Nicolae Bălcescu” va fi proiectată pentru un debit maxim zilnic de 540 mc/h, iar stația de tratare Salcia va fi proiectată pentru un debit maxim zilnic de 490 mc/h.

Contractul de Lucrări „Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale Municipiului Slatina cu filtre pentru potabilizarea apei” a fost atribuit în urma unei licitații publice deschise, asocierii SC ELSACO ELECTRONIC SRL & CVW TECHNOLOGIES SA, lider de asociere fiind SC ELSACO ELECTRONIC SRL. Valoarea contractului este de 51.783.368,51 lei fără TVA, din  care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană iar 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local.

Durata contractului de execuție este de 35 luni, la care se adaugă 36 de luni – perioada de notificare a defectelor.

„Contractul pe care l-am semnat astăzi este o veste bună pentru toți cetățenii municipiului Slatina pentru că, odată finalizate aceste lucrări la cele două stații de tratare, Nicolae Bălcescu și Salcia, vom putea spune că am eliminat disconfortul cauzat de turbiditatea crescută a apei potabile. În aceste două uzine de apă, așa cum le spun eu, vom îmbunătăți calitatea apei furnizate locuitorilor, contribuind astfel de reînnoirea și dezvoltarea orașului nostru. Sunt convins că și stațiile de tratare Nicolae Bălcescu și Salcia vor deveni puncte de atracție, așa cum este acum Stația de Epurare, pentru elevi, profesori și pentru toți cetățenii din municipiul Slatina care vor să afle povestea apei pe care noi o furnizăm. Compania de Apă Olt este parte din fiecare comunitate”, a explicat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

Prin implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”, Compania de Apă Olt are ca obiectiv îmbunătățirea standardelor de viață și protejarea mediului înconjurător.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Pasajul Universității din Craiova, închis pentru efectuarea unor lucrări

Octavia Hantea

Publicat

în

Primăria Municipiului Craiova anunţă închiderea circulaţiei rutiere în Pasajul Universităţii, în vederea executării unor lucrări de reparaţii la instalația de iluminat.

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, circulația rutieră în Pasajul Universităţii va fi restricționată, în data de 24 aprilie, în intervalul orar 04.00-11.00.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.