Connect with us

POLITICĂ

VIDEO. Cîţu a respins negocierea cu USR. Cioloş, trimis să găsească susţinere la PSD ŞI AUR

Publicat

în

Liderul PNL, premierul Florin Cîţu a anunţat vineri, după şedinţa conducerii liberale, că USR e parte a unei morităţi parlamentare alături de PSD şi AUR. Conform lui Cîţu, PNL solicită premierului desemnat Dacian Cioloş să facă întâi discuţii cu cele două partide, iar dacă demersurile nu vor reuşi, PNL va negocia cu toate partidele responsabile, exceptând AUR.

Întâlnirea între Dacian Cioloş şi liderii PNL şi UDMR programată pentru vineri a fost anulată, după ce PNL şi-a anunţat decizia de a cere premierului desemnat să negocieze mai întâi cu AUR şi cu PSD susţinerea Guvernului său. Premierul desemnat urmează să anunţe că va merge cu Guvern minoritar în Parlament, afirmă surse politice citate de news.ro.

Cîţu a declarat, după şedinţa partidului, că Guvernul PNL a fost demis în Parlament, prin moţiune de cenzură, iar USR-ul este parte a unei majorităţi, alături de USR şi AUR, care şi-a dat votul pentru moţiunea de cenzură.


Potrivit lui Cîţu, acest lucru arată că o majoritate formată din USR, AUR şi PSD s-a unit în jurul unor principii, valori, obiective, primul demers fiind votul de la moţiune.

”Răspunderea politică, în faţa românilor, pentru demiterea Guvernului, revine în principal USR-ului, şi în subsidiar, alianţei USR, PSD şi AUR”, astfel că ”responsabilitatea politică pentru formarea unui nou guvern aparţine celor care au format această majoritate, afirmă liderul PNL.

Florin Cîţu a afirmat că premierul desemnat, Dacian Cioloş are datoria morală să încerce cu adevărat să găsească sprijinul la partenerii de coaliţie de la PSD şi AUR.


”Biroul Executiv al PNL a decis că îi solicită lui Dacian Cioloş să facă discuţii cu cele două partide cu care au reuşit să facă majoritate, la moţiunea de cenzură, pentru a găsi cele 234 de voturi necesare învestirii Guvernului. Dacă premierul desemnat, Dacian Cioloş nu va reuşi, în urma discuţiilor, să coaguleze o majoritate, PNL va demara negocieri cu toţi liderii partidelor politice responsabile, excluzând AUR, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru români”, a anunţat Cîţu.

Cîţu nu a dorit să spună în ce vor consta aceste discuţii şi cu cine vor fi făcute, precizînd că mai întâi trebuie văzut ce se întâmplă în continuare.

”Noi aşteptăm demersuri reale, adevărate, de a forma un Guvern, din partea lui Dacian Cioloş, care are în spate o majoritate”, a spus preşedintele PNL, el arătând că după aceea pot discuta.
Întrebat cu ce propunere de premier va merge PNL la negocieri, Cîţu a spus: ”PNL are o singură variantă de a forma o majoritate, în jurul Partidului Naţional Liberal”.

Despre desemnarea altui premier, în locul lui, Cîţu a afirmat că nu se discută aşa ceva.

”PNL are deja decizii luate în BEX, mai multe în acest sens”, a spus el.

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a declarat că nu va negocia nici cu PSD, nici cu AUR pentru a forma un guvern, dar a subliniat că pentru el este clar că un guvern USR va fi unul “fragil”. Cioloş a precizat că mulţi parlamentari ar putea vota guvernul său, deoarece îşi doresc să treacă liniştiţi peste iarnă.

“Nu avem în intenţie să negociem nici cu PSD, nici cu AUR. Nu prea avem ce să negociem. Am văzut care e orientarea politică a acestor partide, ce au făcut în trecut, nu prea avem multe de împărtăşit. Însă vom merge cu o viziune, cu ceea ce vrem să facem. Sigur că vom merge cu un program de guvernare care priveşte măsuri pe termen mediu, programe de investiţii, dar e clar că ce se aşteaptă de la un guvern este să gestioneze aceste situaţii de criză şi să ofere o perspectivă economiei pe termen mediu pentru următorul an, pentru următorii doi ani”, a declarat Dacian Cioloş, la TV.

CITEŞTE ŞI: Cîțu vrea să îl propună premier pe ministrul de Finanțe. Ce spune Vîlceanu

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Ministrul Agriculturii, prezent în judeţul Olt, de Ziua Naţională

Publicat

în

Recent instalat în funcţia de Ministru al Agriculturii, deputatul oltean Adrian Chesnoiu, a fost alături de autorităţile locale şi judeţene, la manifestările organizate de Ziua Naţională, la Slatina şi Caracal.

Ministrul a fost însoţit şi de ceilalţi deputaţi PSD, Marius Iancu, Florin Barbu şi Emil Albotă, dar şi de preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, vicepreşedinţii Ionuţ Ivan şi Virgil Delureanu şi cei doi primari ai celor două municipii din Olt, Emil Moţ şi Ion Doldurea.

Fost şef al Agenţiei de Finanţare a Investiţiilor Rurale (AFIR) din subordinea Ministerului Agriculturii, Adrian Chesnoiu a fost pe rând administrator public şi viceprimar al municipiului Caracal. În 2020 a candidat cu succes la Camera Deputaţilor, pe lista PSD Olt.


CITEŞTE ŞI: FOTO REPORTAJ. Cum a fost marcată Ziua Naţională, la Slatina, în condiţii de pandemie

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Primarul din Gorj care l-a omagiat pe Ceauşescu, fotografie cu o cană imprimată cu chipul dictatorului

Publicat

în

Robert Ionuţ Păiuşi, primarul comunei gorjene Stejari, care pe 26 ianuarie îl omagia pe contul său de socializare pe Nicolae Ceauşescu, a postat luni dimineaţa o fotografie în care a vrut să etaleze faptul că bea dintr-o cană imprimată cu chipul fostului dictator.

Fotografia este însoţită de o urare pentru urmăritorii săi. Edilul din Stejari, care are peste 30 de ani, este un fan declarat al fostului șef al statului și are chiar și tablouri cu acesta.

Periodic merge și la locul unde este înmormântat Nicolae Ceaușescu.


Pe 26 ianuarie 2021, Robert Ionuţ Păiuşi posta:

„Azi de ziua dumneavoastră, vreau să vă mulțumesc pentru țara pe care ați construit-o și pentru puterea economică pe care ne-ați lăsat-o.

Păcat că proștii de după dumneavoastră, ne-au vândut miei de Paște, iar ei s-au vândut mai rău decât femeile ușoare…, nici măcar ca cele de lux, ca ultimele cârpe. Țara de azi mai este doar umbra țării pe care ați lăsat-o…


Nu știu dacă ultimele cuvinte ale tovarășului se vor adeveri: „Istoria mă va răzbuna ! ” deoarece nu mai avem, școală azi, nu mai avem istorici, avem Vulpița și Viorel, nu mai avem multe lucruri, nici conducătorii care să își iubească țara,poporul, acum mimează de 1 Decembrie, pe 24 Ianuarie în iubitori de țară iar majoritatea din ei sunt habarniști ai Istoriei Române…!!!”.

sursa foto: Facebook/Robert Ionuţ Păiuşi

CITEŞTE ŞI: Bani europeni pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din Piatra-Olt

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Şedinţă de urgenţă a Guvernului României, în contextul apariţiei variantei Omicron a COVID

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciucă a convocat duminică o şedinţă de Guvern în contextul apariţiei variantei Omicron a coronavirusului. De asemenea, 36 de români sunt blocaţi în Africa de Sud după ce mai multe curse aeriene au fost anulate. Un proiect de hotărâre pentru modificarea hotărârii care prelungeşte starea de alertă începând de la 9 noiembrie, figurează pe ordinea de zi a reuniunii de duminică a Executivului.

„Proiect de hotărâre pentru pentru modificarea şi completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, arată ordinea de zi transmisă de către Guvern.

Şedinţa, programată pentru ora 11:15, are loc după ce sâmbătă, premierul a discutat pe aceeaşi temă cu ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, cu şeful DSU Raed Arafat şi cu şefa Centrului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile Adriana Pistol.


Totodată, este deja în desfăşurare o şedinţă a CNSU, pentru actualizarea listei statelor de risc epidemiologic.

Ca şi alte state UE, România a impus restricţii pentru persoanele care vin din Africa de Sud, unde a fost detectată noua tulpină a coronavirusului. Aceste restricţii includ carantina de 14 zile, indiferent dacă persoana vizată este sau nu vaccinată.

În condiţiile în care cursele aeriene către Europa au fost anulate, 36 de români au rămas blocaţi în Africa de Sud, MAE făcând demersuri pentru a facilita întoarcerea în ţară a acestora.


Cazuri de infectare cu varianta sud-africană a coronavirusului au apărut în mai mult state europene.

CITEŞTE ŞI: Testele antigen care au ajuns în şcoli sunt dezasamblate. Arafat: Aşa se livrează ele

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.