AcasăPOLITICĂUSR PLUS insistă cu ședința pentru dezbaterea moțiunii de cenzură

USR PLUS insistă cu ședința pentru dezbaterea moțiunii de cenzură

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a anunțat marți că a făcut o solicitare către preşedinţii celor două camere ale Parlamentului pentru convocarea unui plen reunit pentru dezbaterea moţiunii de cenzură.

„Astăzi nu vom avea un plen reunit pentru dezbaterea moţiunii. Cei care doresc acest lucru suntem noi şi cei de la AUR. Dar PNL şi PSD sunt bloc în spatele lui Florin Cîţu”, a spus Moşteanu, potrivit G4Media.

„Am făcut o solicitare către preşedinţii celor două camere de convocare a unui plen reunit pentru dezbaterea moţiunii. De la citirea moţiunii, moţiunea trebuie dezbătută şi votată. Mă aşteptam ca preşedinţii să facă convocarea deja. Între timp s-a întâmplat ceva şi lucrurile nu mai merg cu aceeaşi viteză”, a declarat, marţi, Ionuţ Moşteanu.


El a precizat că nu va fi şedinţă de plen reunit marţi pentru dezbaterea moţiunii.

„Anca Dragu a făcut o scrisoare către preşedintele Camerei Deputaţilor pentru convocarea plenului reunit, Orban e plecat şi a desemnat atribuţiile unui coleg, vicepreşedinte PNL. Astăzi nu vom avea un plen reunit pentru dezbaterea moţiunii. Cei care doresc acest lucru suntem noi şi cei de la AUR. PNL şi PSD sunt bloc în spatele lui Florin Cîţu”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Săptămâna trecută, şedinţa celor două camere ale Parlamentului pentru citirea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR a început cu scandal. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL), căruia preşedintele Camerei Ludovic Orban i-a delegat atribuţiile, nu a fost lăsat să conducă şedinţa, fiind determinat să plece de la tribună de parlamentarii AUR. Şedinţa de plen a fost condusă de preşedintele Senatului, Anca Dragu.


Propunerea lui Ionuţ Moşteanu (USR PLUS) de a include pe ordinea de zi calendarul moţiunii nu a trecut.

Atunci, George Simion (AUR) a cerut convocarea unei şedinţe comune pentru dezbaterea şi votul moţiunii marţi, de la ora 16.00.

CITEȘTE ȘI: Candidatura lui Florin Cîțu la șefia partidului, contestată în justiție de către un membru PNL

- Advertisement -spot_img
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri