Connect with us

POLITICĂ

USR PLUS face alianţă cu PNL în Consiliul Local Craiova şi-i impune Olguţei Vasilescu un viceprimar

Publicat

în

Cezar Drăgoescu este viceprimarul propus de USR PLUS pentru Craiova, dacă alianţa cu PNL se va concretiza.

Liderii alianţei şi cei cinci consilieri locali scoşi de alianţă au susţinut, marţi, o conferinţă de presă, la Craiova.

“În urma rezultatelor obținute, electoratul ne-a transmis un mesaj extrem de puternic, din care trebuie să învățăm cu adevărat. Ar trebui să ne uităm la forma în care se poate construi o majoritate în Consiliul Local. Este o singură variantă, aceea de a merge împreună cu PNL și am avut deja primele contacte, urmând să formăm o alianță împreună cu PNL. Alianța USR-PLUS își propune să dea unul dintre viceprimari, iar propunerea noastră este Cezar Drăgoescu. În urma mesajelor primite din partea electoratului și alegătorilor, vreau să fiu foarte clar că USR-PLUS nu a început să facă politică de dragul răului cel mai mic. Acesta este crezul cu care am intrat în politică, să oferim alternative. Cred că am avut cea mai bună formulă de candidați, cel mai bun candidat la Primăria Municipiului Craiova. E adevărat că electoratul a crezut doar într-o mică măsură în varianat propusă de noi și ar trebui să tragem învățăminte din asta”, a declarat liderul PLUS Craiova, Gabriel Păunică.


La rândul său, deputatul USR Adrian Prisnel, a afirmat că rezultatul alegerilor de duminică este un semnal dat de electorat.

”Faptul că o să avem majoritate cu PNL este o victorie, cred că ar trebui să fim un pic temperați, pentru că este, cumva, o victorie sub așteptări și semnalul pe care l-am primit de la alegători trebuie să ne facă să facem o analiză de ce suntem la scorul acesta și nu la cel care ne așteptam”, a declarat Prisnel.

Candidatul USR PLUS, Lucian Săuleanu, a vorbit despre importanţa prezenţei alianţei în Consiliul Local Craiova.


“Cred că aceste alegeri locale au fost pentru echipa USR-PLUS un câștig. Să vedem partea plină a paharului, că avem cinci consilieri în CL și că vom reuși, împreună cu cei de la PNL să avem majoritatea. Să nu uităm că timp de patru ani, PSD a avut majoritatea în CL, cu 19 consilieri. Numărul de voturi și față de mine și față de USR s-a dublat față de acum 4 ani. Asta dovedește că încep ușor, ușor să capete craiovenii încredere în noi. Eu, personal, sunt mulțumit de rezultate. Vrem să facem administrație, e cel mai important. Chiar dacă e o victorie doar parțială, eu cred în parcursul USR în Craiova. Nefiind în CL era mai greu să convingi oamenii, dar acum avem patru ani la dispoziție să construim. (…). Cei care sunt în spatele meu sunt oameni de echipă. Dacă vă uitați în CV-urile lor, veți observa că într-adevăr sunt oameni care pot să facă administrație”, a afirmat Săuleanu.

Viceprimarul propus, Cezar Drăgoescu, şi-a asumat “readucerea normalităţii” în Primăria Craiova.

“Noi cu siguranță nu vom dezamăgi în următorii patru ani, vom readuce normalitatea în cadrul primăriei și vom lucra în slujba și în interesul cetățenilor. După 30 de ani de la Revoluție, în sfârșit, în Craiova apare o nouă clasă politică, formată din oameni tineri, capabili, onești, oameni formați în mediul privat, care vin să-și aducă expertiza la stat, oameni care se pun în slujba acestui oraș. De săptămâna viitoare vom avea majoritate cu PNL și, practic, în Craiova va fi o guvernare de dreapta. Principalul nostru obiectiv e să ne ducem proiectele în CL spre implementare, spre a crește standardul acestui oraș”, a declarat acesta.

USR PLUS exclude o înţelegere cu Partidul Ecologist Român, deşi există o invitaţie din partea PER.

“Nu ne propunem să facem o alianță cu ei. Din ce știu există o invitație din partea lor. Ne și surprinde, atât timp cât noi am susținut foarte clar: fără penali în funcții publice. Considerăm că soluția lor este una compromisă. Dacă în CL oricare dintre cosnilierii locali decid să voteze proiectele propuse de noi, nu ne deranjează, evident”, a conchis Păunică.

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Florin Roman, susținut să preia conducerea interimară a Camerei Deputaților-Surse

Publicat

în

Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților și membru al echipei lui Florin Cîțu, este susținut de partid să preia conducerea interimară a Camerei Deputaților după demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte ale camerei, au declarat surse liberale. 

Orban a anunțat sâmbătă seară, după ce a pierdut alegerile pentru șefia PNL în fața lui Florin Cîțu, că luni dimineață își va depune demisia de la șefia Camerei Deputaților.

Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților și membru al echipei lui Florin Cîțu, este susținut de partid să preia conducerea interimară a Camerei Deputaților au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.


După demisia lui Orban, deputații trebuie să organizeze alegeri. În acest moment, nu e clar dacă USR PLUS va susține o candidatură a altui liberal în locul lui Orban. Până la alegeri, Camera Deputaților va fi condusă de un interimar.

CITEȘTE ȘI: Cîțu anunță negocieri cu toate partidele pentru a susține Guvernul

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Cîțu anunță negocieri cu toate partidele pentru a susține Guvernul

Publicat

în

Premierul Florin Cîțu spune că va discuta cu toate partidele, inclusiv cu AUR și PSD, pentru ca Guvernul să nu fie dat jos de alianța celor din USR PLUS cu social democrații și membrii AUR. „USR negociază cu ei, noi de ce să nu o facem?”, a afirmat prim-ministrul, duminică, la Romexpo, unde are loc Consiliul Național PNL. 

Întrebat dacă este luată în calcul rediscutarea tuturor mandatelor portofoliilor din Guvern dacă USR PLUS va rămâne la guvernare, premierul Cîțu a răspuns: „Le luăm pe rând. Mai întâi, USR PLUS trebuie să scape de alianța cu AUR și PSD, apoi pot veni la masă cu noi și vom vorbi”, scrie Digi24.

Cîțu a precizat că deocamdată nu există discuții despre o remaniere guvernamentală:


„În acest moment guvernăm în situația în care suntem, cu miniștrii interimari. Vedem după ce decid cei din USR PLUS președintele, discutăm cu noua conducere apoi. Până atunci nu cred că vom avea cu cine să discutăm pentru că nu știu exact. Dacă noua conducere nu va mai sta în alianțe cu AUR și PSD, discutăm”.

Întrebat, în continuare, ce se va întâmpla în eventualitatea în care USR PLUS va continua alianța cu AUR și PSD, cum va strânge voturile astfel încât să rămână la guvernare, premierul Florin Cîțu a răspuns: „Vom negocia cu toți cei care vor susține Guvernul, din toate partidele. Cu toate partidele vom negocia. Pe de o parte, avem USR care negociază cu PSD și AUR și atunci noi ce să facem? Să nu negociem cu ei?”.

„Veți fi confortabil ca premier dacă prin Parlament veți fi susținut de cei din PSD?”, a întrebat o jurnalistă.


„Aveți foarte multe scenarii, mie îmi place să vorbesc despre lucruri concrete. Preferința mea și varianta cu cele mai multe șase este cea în care vom continua cu o guvernare PNL, USR PLUS și UDMR. Asta este ceea ce vreau eu, pentru asta mă voi lupta și voi negocia în Parlament”, a răspuns Cîțu.

Întrebat dacă are informații că și parlamentari PNL, care l-au susținut pe Ludovic Orban, ar putea să voteze moțiunea de cenzură, Cîțu a spus că nu poate să creadă așa ceva.

„Nu cred așa ceva. Nu cred că există liberali în România care să voteze împotriva propriului guvern”, a răspuns Cîțu.

CITEȘTE ȘI: PNL își stabilește echipa care va conduce partidul

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

PNL își stabilește echipa care va conduce partidul

Publicat

în

După ce Florin Cîțu a fost ales președinte al PNL, duminică are loc un Consiliu Național, tot la Romexpo, în care se vor alege celelalte funcții de conducere din Partidul Național Liberal. La Consiliul Național participă 2.000 de delegați.

Numărul de vicepreședinți PNL a fost modificat, la începtul lunii septembrie, și vor fi 17 vicepreședinți, împărțiți pe domenii, scrie Mediafax.

În prima parte a Consiliului Național, se vor alege secretarul general și prim-vicepreședinții pe domenii: Relația cu mediul de afaceri și societatea civilă; Strategii Politice; Politici Publice; Comunicare și Relații Internaționale.


În etapa a fdoua vor fi aleși vicepreședinții pe domenii: politică externă și afaceri europene; apărare și siguranță națională; administrație, ordine publică și siguranța cetățeanului; fonduri europene și dezvoltare regională; justiție și drepturi cetățenești; buget, politici fiscale, economie, energie și mediu de afaceri; sănătate; muncă, familie și protecție socială; educație și cercetare; cultură, culte, minorități; agricultură, dezvoltare rurală și industrie alimentară; mediu, ape și silvicultură; infrastructură de transport; comunicații, societate informațională și digitalizare; tineret și sport; drepturile omului, protecția minorităților etnice, religioase și a grupurilor vulnerabile de orice natură; pentru românii de pretutindeni.

Vor fi aleși membrii Biroului Executiv al PNL, membrii Curții de Arbitraj, membrii Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori, trezorierul și vicepreședinții regionali.

CITEȘTE ȘI: Orban şi-a anunţat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.