Connect with us

POLITICĂ

USR face echipă cu AUR pentru a-l da jos pe Cîţu. Declaraţii oficiale

Publicat

în

USR-PLUS se bazează, la moțiunea de cenzură pe care a anunțat că o inițiază, pe votul parlamentarilor AUR, având împreună 122 de semnături, a anunțat liderul grupului USR-PLUS Ionuț Moșteanu.

Potrivit acestuia, primul pas va fi o ședință a coaliției vineri, în care USR-PLUS îi va cere lui Florin Cîțu să facă un pas în spate. “Dacă Florin Cîțu se agață de scaunul de la Palatul Victoria, așa cum l-am pus în funcție în Parlament, îl vom da jos tot în Parlament”, a spus deputatul USR-PLUS.

“Poziția USR-PLUS este foarte clară si fermă – premierul Florin Cîțu a pierdut susținerea noastră pentru a conduce acest guvern de coaliție. Am cerut pentru astăzi o ședință a coaliției, nu a permis agenda partenerilor noștri, dar va fi o ședință a coaliției vineri. Vom cere premierului să facă un pas în spate”, a anunțat Moșteanu.


El a spus că, în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, atunci USR-PLUS va merge mai departe cu moțiunea de cenzură, bazându-se pe AUR.

“Dacă Florin Cîțu se agață de scaunul de la Palatul Victoria, așa cum l-am pus în funcție în Parlament, îl vom da jos tot în Parlament. USR-PLUS are 80 de semnături (parlamentari) pe moțiunea de cenzură. Am discutat cu AUR să vedem dacă avem o variantă de a strânge semnături. Împreună, avem 122 de semnături”, a afirmat Moșteanu.

CITEŞTE ŞI: USRPLUS depune moţiune de cenzură împotriva premierului Cîţu, după demiterea ministrului Justiţiei


Pentru a depune moțiunea de cenzură USR-PLUS ar avea nevoie de 117 semnături, iar pentru ca moțiunea să treacă, iar Guvernul să fie demis ar fi necesare 234 de voturi.

“Cerem PNL să facă o nouă propunere de premier. Vrem să continuăm în această structură ministerială. Nu se pune problema să facem schimb de ministere, tot felul de trocuri. Avem o structură a Guvernului, o structură a coaliţiei, avem nişte portofolii ministeriale şi aşa va rămâne”, a adăugat liderul grupului parlamentar USR-PLUS.

……………………

Liderul USR-PLUS, Dan Barna, a anunțat joi că toți parlamentarii partidului au semnat moțiunea de cenzură inițiată miercuri seara la grupul parlamentar al partidului. De altfel, liderii USR-PLUS au refuzat propunerea premierului de a face o nouă nominalizare la ministerul Justiției. Singura persoană pe care partidul o susține la ministerul Justiției este Stelian Ion, au declarat surse politice pentru HotNews.ro.

CITEŞTE ŞI: Criză FĂRĂ PRECEDENT în Coaliţie. Ministrul Justiţiei (USRPLUS), demis de premier

“Există posibilitatea să inițiem o moțiune de cenzură cu AUR, este o variantă în lucru”, declarau pentru HotNews.ro surse din USR-PLUS.

De altfel, liderul grupului USR-PLUS Ionuț Moșteanu s-a întâlnit cu liderur AUR, George Simion. La finalul întâlnirii, Simion a declarat: “E nevoie de o opoziție hotărâtă. Dacă USR vor să treacă în opoziție, apreciez poziția lor. Acum zece minute am avut o discuție cu domnul Moșteanu în sensul de a strânge semnături de la cei care vor să îl vadă plecat pe domnul Cîțu. Ce contează textul? E o aberație. E nevoie de o moțiune comună a tuturor celor care vor să plece Guvernul Cîțu. AUR are 42 de moțiuni, USR are 80 și PSD are 160. Sunt destule semnături ca moțiunea să treacă, da nu știu cine se află în spate. Hai să ne punem toți semnătura pe moțiune”.

Varianta depunerii unei moțiuni de cenzură alături de PSD nu mai este fezabilă după ce liderii social-democații le-au transmis acestora că îi invită să susțină demersul inițiat de ei.

De altfel, PSD a anunțat, prin vocea lui Sorin Grindeanu, că au depus moțiunea de cenzură, iar social-democrații nu vor vota altă moțiune: ”Cine vrea ca într-adevăr acest guvern să pice va semna moțiunea PSD. Restul sunt povești. Lipsa semnăturii înseamnă doar șantaj”, a declarat Sorin Grindeanu.

Astfel, USR-PLUS își menține poziția de a cere demisia premierului Florin Cîțu și nu va face o altă nominalizare la ministerul Justiției în afară de Stelian Ion, susțin sursele HotNews.ro. De asemenea, miniștrii partidului nu vor mai participa la nicio ședință de Guvern.

De altfel, anunțul depunerii unei moțiuni de cenzură a fost făcut de USR-PLUS joi, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Stelian Ion. De precizat este că useriștii nu au numărul necesar de a depune moțiunea de cenzură, fiind necesare 117 semnături.

“Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion.

CITEŞTE ŞI: Serial bazat pe viaţa interlopului craiovean Florin Tudor, zis „Rechinul”, şi a gangsterilor de pe Riviera Maya

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Florin Roman, susținut să preia conducerea interimară a Camerei Deputaților-Surse

Publicat

în

Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților și membru al echipei lui Florin Cîțu, este susținut de partid să preia conducerea interimară a Camerei Deputaților după demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte ale camerei, au declarat surse liberale. 

Orban a anunțat sâmbătă seară, după ce a pierdut alegerile pentru șefia PNL în fața lui Florin Cîțu, că luni dimineață își va depune demisia de la șefia Camerei Deputaților.

Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților și membru al echipei lui Florin Cîțu, este susținut de partid să preia conducerea interimară a Camerei Deputaților au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.


După demisia lui Orban, deputații trebuie să organizeze alegeri. În acest moment, nu e clar dacă USR PLUS va susține o candidatură a altui liberal în locul lui Orban. Până la alegeri, Camera Deputaților va fi condusă de un interimar.

CITEȘTE ȘI: Cîțu anunță negocieri cu toate partidele pentru a susține Guvernul

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Cîțu anunță negocieri cu toate partidele pentru a susține Guvernul

Publicat

în

Premierul Florin Cîțu spune că va discuta cu toate partidele, inclusiv cu AUR și PSD, pentru ca Guvernul să nu fie dat jos de alianța celor din USR PLUS cu social democrații și membrii AUR. „USR negociază cu ei, noi de ce să nu o facem?”, a afirmat prim-ministrul, duminică, la Romexpo, unde are loc Consiliul Național PNL. 

Întrebat dacă este luată în calcul rediscutarea tuturor mandatelor portofoliilor din Guvern dacă USR PLUS va rămâne la guvernare, premierul Cîțu a răspuns: „Le luăm pe rând. Mai întâi, USR PLUS trebuie să scape de alianța cu AUR și PSD, apoi pot veni la masă cu noi și vom vorbi”, scrie Digi24.

Cîțu a precizat că deocamdată nu există discuții despre o remaniere guvernamentală:


„În acest moment guvernăm în situația în care suntem, cu miniștrii interimari. Vedem după ce decid cei din USR PLUS președintele, discutăm cu noua conducere apoi. Până atunci nu cred că vom avea cu cine să discutăm pentru că nu știu exact. Dacă noua conducere nu va mai sta în alianțe cu AUR și PSD, discutăm”.

Întrebat, în continuare, ce se va întâmpla în eventualitatea în care USR PLUS va continua alianța cu AUR și PSD, cum va strânge voturile astfel încât să rămână la guvernare, premierul Florin Cîțu a răspuns: „Vom negocia cu toți cei care vor susține Guvernul, din toate partidele. Cu toate partidele vom negocia. Pe de o parte, avem USR care negociază cu PSD și AUR și atunci noi ce să facem? Să nu negociem cu ei?”.

„Veți fi confortabil ca premier dacă prin Parlament veți fi susținut de cei din PSD?”, a întrebat o jurnalistă.


„Aveți foarte multe scenarii, mie îmi place să vorbesc despre lucruri concrete. Preferința mea și varianta cu cele mai multe șase este cea în care vom continua cu o guvernare PNL, USR PLUS și UDMR. Asta este ceea ce vreau eu, pentru asta mă voi lupta și voi negocia în Parlament”, a răspuns Cîțu.

Întrebat dacă are informații că și parlamentari PNL, care l-au susținut pe Ludovic Orban, ar putea să voteze moțiunea de cenzură, Cîțu a spus că nu poate să creadă așa ceva.

„Nu cred așa ceva. Nu cred că există liberali în România care să voteze împotriva propriului guvern”, a răspuns Cîțu.

CITEȘTE ȘI: PNL își stabilește echipa care va conduce partidul

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

PNL își stabilește echipa care va conduce partidul

Publicat

în

După ce Florin Cîțu a fost ales președinte al PNL, duminică are loc un Consiliu Național, tot la Romexpo, în care se vor alege celelalte funcții de conducere din Partidul Național Liberal. La Consiliul Național participă 2.000 de delegați.

Numărul de vicepreședinți PNL a fost modificat, la începtul lunii septembrie, și vor fi 17 vicepreședinți, împărțiți pe domenii, scrie Mediafax.

În prima parte a Consiliului Național, se vor alege secretarul general și prim-vicepreședinții pe domenii: Relația cu mediul de afaceri și societatea civilă; Strategii Politice; Politici Publice; Comunicare și Relații Internaționale.


În etapa a fdoua vor fi aleși vicepreședinții pe domenii: politică externă și afaceri europene; apărare și siguranță națională; administrație, ordine publică și siguranța cetățeanului; fonduri europene și dezvoltare regională; justiție și drepturi cetățenești; buget, politici fiscale, economie, energie și mediu de afaceri; sănătate; muncă, familie și protecție socială; educație și cercetare; cultură, culte, minorități; agricultură, dezvoltare rurală și industrie alimentară; mediu, ape și silvicultură; infrastructură de transport; comunicații, societate informațională și digitalizare; tineret și sport; drepturile omului, protecția minorităților etnice, religioase și a grupurilor vulnerabile de orice natură; pentru românii de pretutindeni.

Vor fi aleși membrii Biroului Executiv al PNL, membrii Curții de Arbitraj, membrii Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori, trezorierul și vicepreședinții regionali.

CITEȘTE ȘI: Orban şi-a anunţat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.