Connect with us

POLITICĂ

STENOGRAMELE întâlnirii de la PNL. Cîțu: ,,Nu am încredere să discut cu Cioloş pentru că iese tot în presă şi înfloreşte”

Publicat

în

Liderii PNL s-au întrunit, marţi, în şedinţă de Birou Politic Naţional, sub “bagheta” preşedintelui PNL, Florin Cîţu, pentru a discuta strategia pe care o vor adopta în condiţiile în care şeful statului l-a nominalizat pe Dacian Cioloş ca propunere de premier.

Potrivit unor surse, liberalii vor valorifica această nominalizare, despre care multe voci – inclusiv Ludovic Orban – susţin că nu e altceva decât o cacealma politică, pentru a se victimiza în timp ce îl vor trimite pe Cioloş “la origini, la alianţa toxică PSD- AUR”. Toate acestea cu speranţa că dacă vor rămâne alături de preşedintele Iohannis vor avea ce îşi doresc, un guvern cu Florin Cîţu premier, scrie epochtimesromania.com.

,,Am acceptat (să discutăm cu ei n.r.) pentru că suntem partid mare şi nu fugim. Cioloş să discute cu partenerii cu care a dat jos Guvernul. Îi voi spune şi despre 2016, despre relaţia pe care a avut-o cu noi atunci. Nu am încredere să discut cu Cioloş pentru că iese tot în presă şi înfloreşte”, spune Florin Cîțu.


Alin Tişe: În 2016, PNL se ruga de Cioloş să intre în partid. Nu a vrut, a refuzat şi să urce cu noi pe scenă.

Alin Nica: Preşedintele Klaus Iohannis a vrut să îl erodeze pe Cioloş pentru 2024. Să nu îl victimizăm.

Florin Cîţu: Ce ne opreşte pe noi să ne victimizăm? Trebuie să ne victimizăm şi noi. Noi suntem responsabili, guvernăm în continuare.


Cristian Buşoi: Este soluţia potrivită să îi trimitem la origini, la alianţa toxică PSD – AUR, au atacat premierul.

Dan Vîlceanu: Cioloş s-a dus la Cotroceni fără o majoritate. A blufat la modul cel mai groaznic posibil şi a întârziat instalarea unui Guvern.

Gheorghe Flutur: Să avem o poziţionare fermă: PNL trebuie să rămână unit. PNL trebuie să rămână cu orice preţ la guvernare şi cu premierul nostru. Nu trebuie să fie ”vioara a doua” într-o coaliţie. Să chemăm parlamentarii mai des la treabă, guvernul nu poate să adopte OUG.

Florin Cîţu: Să nu facem aşa mare caz de ruptură. Nu sunt aşa mulţi oameni.

Alin Nica: Ar fi de dorit o discuţie între KLAUS IOHANNIS şi LUDOVIC ORBAN, dacă PNL este spart, credibilitatea partidului va fi afectată.

Lucian Bode: Dacă vom rămâne alături de preşedinte vom ajunge la ce ne dorim, un guvern cu Florin Cîţu.

Dan Meran: PNL Sector 5 susţine refacerea coaliţiei în jurul PNL cu un guvern condus de PNL.

Acesta o partea din discuția liderilor PNL.

CITEȘTE ȘI: Cioloş, dispus să negocieze cu Cîţu “şi în bar”

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Florin Cîţu anunţă că nu va face parte din viitorul Guvern. Exclude posibilitatea încheierii unei alianţe cu PSD

Publicat

în

Premierul interimar, preşedintele PNL Florin Cîţu, anunţă că nu va face parte din viitorul Executiv şi exclude posibilitatea încheierii unei alianţe cu PSD.

Întrebat, duminică, dacă va face parte din viitorul Guvern, Florin Cîțu a răspuns: „În niciun caz”.

Premierul interimar a mai spus că între el și PSD sau USR nu există compatibilitate, cele două partide având un rol esențial în căderea Guvernului pe care l-a condus.


„Moțiunea, tot Congresul din 2021 a fost despre lupta mea cu PSD. Faptul că PSD m-a dat jos pe mine și împreună cu USR este clar că aici nu există compatibilitate. În ceea ce privește viitorul, PNL are un mesaj foarte clar: nnoi suntem aici pentru a implementa liberalismul în România. Ceea ce înseamnă că lucrurile nu sunt compatibele cu ceea ce a spus PSD până acum”, a explicat Florin Cîțu

Acesta a mai precizat că el l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru a fi premier, că lucrează pentru conturarea unei majorități, iar acum este rolul celorlalte partide să fie responsabile și să voteze Guvernul.

CITEȘTE ȘI: Marcel Ciolacu a discutat la telefon cu premierul desemnat. I-a cerut să includă în programul de guvernare 10 măsuri urgente


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Marcel Ciolacu a discutat la telefon cu premierul desemnat. I-a cerut să includă în programul de guvernare 10 măsuri urgente

Publicat

în

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, căruia i-a solicitat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru gestionarea pandemiei, precum şi includerea în programul de guvernare a celor 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic şi social.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de conducerea PSD, “în cadrul discuţiei, preşedintele Marcel Ciolacu a subliniat că prioritatea absolută a oricărui Guvern trebuie să fie gestionarea eficientă a pandemiei, astfel că i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru reducerea infectărilor şi a deceselor cauzate de COVID-19″.


“De asemenea, preşedintele PSD i-a transmis prim-ministrului desemnat că aşteaptă programul de guvernare până în februarie 2022, dar şi măsurile pentru stoparea declinului economic. În acest sens, preşedintele Marcel Ciolacu i-a cerut premierului desemnat să includă în programul de guvernare cele 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic şi social”, relatează comunicatul social-democraţilor.

O discuţie mai aprofundată pe marginea programului de guvernare, a planului sanitar şi a măsurilor economice urmează să aibă loc în cadrul unei întâlniri care va fi stabilită în zilele următoare, mai menţionează sursa citată.

CITEȘTE ȘI: A fost aprobat programul de iarnă în domeniul energetic


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

A fost aprobat programul de iarnă în domeniul energetic

Publicat

în

Executivul a aprobat vineri, la propunerea Ministerului Energiei, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea programului de iarnă în domeniul energetic, informează ministerul print-un comunicat.

Hotărârea vizează măsurile privind nivelul de siguranţă şi securitate în funcţionare a Sistemului Electroenergetic Naţional, precum şi măsurile în legătură cu realizarea stocurilor de siguranţă ale SEN în ceea ce priveşte combustibilii şi volumul de apă din lacurile de acumulare pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, scrie Agerpres.


“Suntem pregătiţi pentru sezonul rece. Avem suficiente rezerve energetice pentru această iarnă. De aceea am adoptat Programul de Iarnă pentru a avea la dispoziţie toate instrumentele pentru a gestiona eventualele probleme care ar putea apărea”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Programul de iarnă se adresează tuturor producătorilor de energie electrică şi producătorilor de energie electrică şi termică în cogenerare şi se aplică în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021.

Totodată, prin această hotărâre se constituie Comandamentul energetic de iarnă, care va monitoriza funcţionarea Sistemului Electroenergetic Naţional şi a Sistemului Naţional de Transport al Gazelor Naturale în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. Din comandament fac parte reprezentanţi ai instituţiilor şi autorităţilor statului competente în domeniul energiei, precum şi ai operatorilor economici din sectorul energiei electrice şi gazelor naturale.


CITEȘTE ȘI: Unitățile afterschool, școlile și grădinițele private, ÎNCHISE în timpul vacanței de două săptămâni. Creșele rămân deschise

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.