Connect with us

POLITICĂ

Stănescu şi Chensoiu în echipa PSD care negociază cu PNL politicile de Agricultură, în următorul Guvern

Publicat

în

Parlamentarii olteni Paul Stănescu şi Adrian Chesnoiu fac parte din echipa de negociere a PSD pentru elaborarea politicilor de Agricultură din noul guvern pe care social-democraţii îl vor forma cu PNL şi UDMR.

Pentru negocierea și elaborarea capitolului Agricultură din noul program de guvernare vor face parte, din partea PNL: George Stângă, Daniel Constantin, Mircea Fechet, iar PSD va fi reprezentat de Paul Stănescu, Adrian Chesnoiu, Daniel Botănoiu, Petre Daea și de Gabriela Firea. aceleași echipe au fost desemnate și pentru capitolul Mediu.

CITEŞTE ŞI: Preşedintele Comisiei de agricultură din Cameră, Adrian Chesnoiu (PSD Olt), semnal de alarmă după creşterea preţurilor la îngrăşăminte: Sectorul agroalimentar se află într-un risc major


Calendarul negocierilor PNL-PSD și echipa PSD care va creiona programul de guvernare:

Miercuri, 10 noiembrie 2021
Ora 10.00 – Discuții pe capitolul Economie-Finanțe: Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Cristian Socol, Adrian Câciu.
Ora 12.00 – Discuții pe capitolul Justiție: Robert Cazanciuc, Titus Corlățean, Maya Teodoroiu.
Ora 14.00 – Discuții pe capitolele Apărare, Interne, Externe: Vasile Dîncu, Mihai Weber, Titus Corlățean.
Ora 15.00 – Discuții pe capitolele Dezvoltare, Transporturi, Fonduri europene: Vasile Dîncu, Mihai Weber și Paul Stănescu.
Ora 16.00 – Discuții pe capitolele Agricultură și Mediu: Paul Stănescu, Adrian Chesnoiu, Daniel Botănoiu, Petre Daea, Gabriela Firea.
Ora 17.00 – Discuții pe capitolul Energie: Daniel Zamfir și Radu Popa.

Discuțiile vor continua joi, 11 noiembrie, și în zilele următoare, cu capitolele Muncă, Sănătate, Educație.


CITEŞTE ŞI: Femierii nu şi-au primit nici acum despăgubirile pentru culturile afectate de seceta din 2020

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

FOTO. Senatoarea Diana Șoșoacă și-a pus o botniță în plen

Publicat

în

Circ în Parlament, unde deputații și senatorii s-au reunit într-o ședință de plen dedicată aniversării Constituției. Înainte de ședință, cei de la AUR au pus în fața plenului mai multe ghete pe care au scris numele politicienilor și în care au băgat nuiele. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a luat-o pe cea cu numele său. La discursurile din plen, Diana Șoșoacă și-a pus o botniță și a strigat „Trăiască România liberă”.

AUR a dus, luni, în Parlament nuiele pentru Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă şi liderii partidelor, de Moş Nicolae. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a luat-o pe cea cu numele său, înainte de a intra în plen.

„Am luat-o, gata. E a mea”, le-a spus Ciolacu jurnaliștilor, potrivit digi24.ro.


Un alt moment ilar a avut loc în timpul ședinței de plen, atunci când senatoarea Diana Șoșoacă și-a pus o botniță la gură.

„I-am cerut Sfântului Nicolae să îmi dea un cadou pentru aniversarea Constituției României. Asta mi-a lăsat. Este o botniță prin care Constituția, drepturile fundamentale au fost anulate de Parlament și președinte. Trăiască România liberă! Jos botnița!”, a strigat Șoșoacă de la tribuna Parlamentului.

sursa foto: INQUAM Photos/George Călin


CITEŞTE ŞI: SONDAJ | PSD ar câştiga la pas alegerile, dacă scrutinul ar fi duminica viitoare

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

SONDAJ | PSD ar câştiga la pas alegerile, dacă scrutinul ar fi duminica viitoare

Publicat

în

Dacă weekend-ul viitor ar avea loc alegeri, PSD ar obține 40%, PNL 17%, AUR 15%, iar USR 11%, potrivit ultimului sondaj Avangarde pe luna noiembrie, efectuat la comanda PSD.

Față de sondajul anterior, efectuat în luna octombrie, AUR a crescut de la 14% la 15%, USR a scăzut de la 13% la 11%, iar PNL a scăzut un procent de la 18% la 17%. PSD și UDMR au staționat, relatează g4media.ro.

La întrebarea „Ce părere aveți despre următoarele personalități politice?”, respondenții au declarat că au o părere bună despre: Alexandru Rafila (37%), Marcel Ciolacu (30%), Gabriela Firea (28%), Mircea Geoană (27%), Emil Boc (27%), Raed Arafat (26%), Nicolae Ciucă (19%), George Simion (19%), Klaus Iohannis (17%), Ludovic Orban (12%), Dacian Cioloș (7%), Florin Cîțu (5%) și Nicușor Dan (4%).


Întrebați dacă ar trebui să aibă loc alegeri anticipate, 58% dintre respondenți au spus că „nu”. De asemenea, 82% dintre români consideră că lucrurile în România se îndreaptă către o direcție greșită, iar 50% cred că este nevoie de o reformă administrativ teritorială reală.

Sondajul a fost realizat în perioada 16-24 noiembrie pe 906 subiecți prin metoda interviuri telefonice cu o marjă de eroare de 3,2%.

CITEŞTE ŞI: În această săptămână, partidele din alianţă îşi împart funcţiile de prefect şi subprefect. Ce scenarii sunt luate în calcul


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

De la 1 ianuarie cresc pensiile și salariile din învățământ și sănătate. Marcel Ciolacu dă asigurări că se vor găsi soluții pentru majorări

Publicat

în

De la 1 ianuarie, pensiile vor crește cu 10%, iar angajații din sănătate și învățământ vor avea parte de majorări salariale, anunță Marcel Ciolacu. Președintele PSD dă asigurări că se vor găsi soluții pentru majorările anunțate.

„80 la sută dintre români trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei. Întotdeauna cineva a apărut şi ne-a învrăjbit, că uite ce face PSD-ul, dă pensii. Asta e realitatea, 80 la sută dintre români trăiesc, pensionarii, cu până în 2.000 de lei”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat de unde sunt banii, președintele PSD a răspuns: „Nu e nicio problemă. Vom găsi soluții, veți vedea în bugetul de stat. Pentru companiile care au cifră de afaceri peste 100 de milioane, indiferent care este capitalul, românesc, multinaţional, să vină o taxă de 1 la sută, găsită destinaţie clară pentru sănătate şi învăţământ”.


CITEȘTE ȘI: Ionuţ Stroe, noul purtător de cuvânt al Partidului Naţional Liberal-surse

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.