AcasăPOLITICĂSondaj Politico: PSD și AUR cresc considerabil, PNL a ajuns la 18%....

Sondaj Politico: PSD și AUR cresc considerabil, PNL a ajuns la 18%. Cădere și în cazul USR PLUS

spot_img

PNL a înregistrat o scădere consistentă în cele șapte luni care au trecut de la alegerile parlamentare, ajung la 18% de la 25% cât a obținut la scrutinul din 6 decembrie, arată datele difuzate de publicația europeană Politico, pe baza sondajelor românești.

- Publicitate -

USR PLUS este, de asemeanea, în scădere. Dacă în 6 decembrie, a obținut 15%, după 7 luni de guvernare alături de PNL și UDMR, a ajuns la 12%, notează Politico.

Aliații maghiari rămân la scorul lor tradițional de 5%.


În schimb, din opoziție a crescut consistent PSD.

Politico susține că acum sondajele îl creditează cu 34% din opțiunile de vot, după ce în decembrie 2020 a obținut unul dintre cele slabe scoruri ale sale, doar 28,9%.

AUR, partidul care a obținut un surprinzător scor de 10% la alegerile parlamentare, este pe creștere, ajungând la 14%.


Cifrele sunt valabile pentru 26 iulie.

Publicația europeană Politic adună date din mai multe case de sondare de la nivel național pentru a oferi o imagine mai precisă asupra opțiunilor politice ale alegătorilor dintr-un stat membru UE.

Imaginea de mai sus reflectă opțunile românilor, așa cum reies din sondajele de opinie, la 7 luni de când la putere se află coaliția PNL-USR PLUS-UDMR.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri