Connect with us

POLITICĂ

SONDAJ | Cine cred românii că este vinovat pentru criza guvernamentală. PSD ar câştiga detaşat alegerile, dacă scrutinul s-a organiza ACUM

Publicat

în

Un sondaj CURS, ne arată că partidele de la guvernare, PNL și USR-PLUS, au cel mai mult de pierdut în urma crizei politice, în timp ce PSD și AUR, partide aflate în opoziție, câștigă puncte electorale.

Sociologii de la CURS au făcut o interogare rapidă într-un sondaj de tip CATI pe 853 de subiecți în perioada 3-5 septembrie, în încercarea de a afla care este opinia românilor despre ceea ce se întâmplă acum în țară. Sondajul a fost prezentat la Antena3 şi citat de alba24.ro.

Astfel, dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri, cei de la PSD ar obține 35%, în timp ce PNL ajunge la pragul psihologic de 20%.


În aceleași timp, AUR crește la 12% și a depășit USR-PLUS, care are 11%.

În Parlament ar mai intra doar UDMR și PMP, ambele la limita pragului electoral de 5%

Întrebați dacă au auzit de criza politică dintre PNL și USR PLUS, 88% dintre respondenți au declarat că au aflat de scandalul din coaliția de guvernare, în timp ce 9% au spus că nu ştiu despre această criză.


CITEŞTE ŞI: Iohannis se implică în scandalul dintre Cîţu şi USR: Alianţa cu AUR este un afront adus românilor

SONDAJ: Cine este responsabil de această criză?

Întrebați apoi cine este responsabil de această criză, 32% dintre respondenți au spus că principalii vinovați sunt cei de la USR PLUS, în timp ce 31% dintre respondenți au apreciat că principalul vinovat este Florin Cîțu și PNL.

La următoarea întrebare, cum credeți că ar trebui să procedeze PNL, 46% dintre respondenți au declarat că PNL ar trebui să ajungă la o înțelegere cu USR şi să guverneze împreună, în timp ce 22% au apreciat că PNL ar trebui să guverneze minoritar cu sprijinul PSD.

9% au spus că PNL ar trebui să guverneze minoritar cu sprijinul USR PLUS în Parlament, în timp ce 7% au precizat că PNL ar trebui să treacă în opoziție.

SONDAJ: Cum ar trebui să procedeze USR PLUS?

Întrebați apoi cum trebui să procedeze USR PLUS, 42% au răspuns că ar trebui să ajungă la o înțelegere cu PLN şi să guverneze împreuna, în timp ce 27% cred că USR Plus ar trebui să sprijine un guvern minoritar PNL.

18% au recomandat ca USR PLUS să treacă în opoziție, în timp ce 5% au considerat că USR ar trebui să formeze un guvern cu alte partide.

SONDAJ: Care va fi rezultatul acestei crizei politice?

Referitor la rezultatul acestei crize, 53% au răspuns că va fi o continuare a formulei actuale de guvernare (PNL, USR PLUS, UDMR), 27% au precizat că la sfârșitul crizei va fi un guvern minoritar PNL, iar 3% au apreciat un guvern PSD.

CITEŞTE ŞI: Un bărbat din Dolj şi tatăl său, condamnaţi la ani grei de închisoare, după ce au omorât în bătaie un tânăr de 24 de ani

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Florin Roman, susținut să preia conducerea interimară a Camerei Deputaților-Surse

Publicat

în

Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților și membru al echipei lui Florin Cîțu, este susținut de partid să preia conducerea interimară a Camerei Deputaților după demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte ale camerei, au declarat surse liberale. 

Orban a anunțat sâmbătă seară, după ce a pierdut alegerile pentru șefia PNL în fața lui Florin Cîțu, că luni dimineață își va depune demisia de la șefia Camerei Deputaților.

Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților și membru al echipei lui Florin Cîțu, este susținut de partid să preia conducerea interimară a Camerei Deputaților au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.


După demisia lui Orban, deputații trebuie să organizeze alegeri. În acest moment, nu e clar dacă USR PLUS va susține o candidatură a altui liberal în locul lui Orban. Până la alegeri, Camera Deputaților va fi condusă de un interimar.

CITEȘTE ȘI: Cîțu anunță negocieri cu toate partidele pentru a susține Guvernul

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Cîțu anunță negocieri cu toate partidele pentru a susține Guvernul

Publicat

în

Premierul Florin Cîțu spune că va discuta cu toate partidele, inclusiv cu AUR și PSD, pentru ca Guvernul să nu fie dat jos de alianța celor din USR PLUS cu social democrații și membrii AUR. „USR negociază cu ei, noi de ce să nu o facem?”, a afirmat prim-ministrul, duminică, la Romexpo, unde are loc Consiliul Național PNL. 

Întrebat dacă este luată în calcul rediscutarea tuturor mandatelor portofoliilor din Guvern dacă USR PLUS va rămâne la guvernare, premierul Cîțu a răspuns: „Le luăm pe rând. Mai întâi, USR PLUS trebuie să scape de alianța cu AUR și PSD, apoi pot veni la masă cu noi și vom vorbi”, scrie Digi24.

Cîțu a precizat că deocamdată nu există discuții despre o remaniere guvernamentală:


„În acest moment guvernăm în situația în care suntem, cu miniștrii interimari. Vedem după ce decid cei din USR PLUS președintele, discutăm cu noua conducere apoi. Până atunci nu cred că vom avea cu cine să discutăm pentru că nu știu exact. Dacă noua conducere nu va mai sta în alianțe cu AUR și PSD, discutăm”.

Întrebat, în continuare, ce se va întâmpla în eventualitatea în care USR PLUS va continua alianța cu AUR și PSD, cum va strânge voturile astfel încât să rămână la guvernare, premierul Florin Cîțu a răspuns: „Vom negocia cu toți cei care vor susține Guvernul, din toate partidele. Cu toate partidele vom negocia. Pe de o parte, avem USR care negociază cu PSD și AUR și atunci noi ce să facem? Să nu negociem cu ei?”.

„Veți fi confortabil ca premier dacă prin Parlament veți fi susținut de cei din PSD?”, a întrebat o jurnalistă.


„Aveți foarte multe scenarii, mie îmi place să vorbesc despre lucruri concrete. Preferința mea și varianta cu cele mai multe șase este cea în care vom continua cu o guvernare PNL, USR PLUS și UDMR. Asta este ceea ce vreau eu, pentru asta mă voi lupta și voi negocia în Parlament”, a răspuns Cîțu.

Întrebat dacă are informații că și parlamentari PNL, care l-au susținut pe Ludovic Orban, ar putea să voteze moțiunea de cenzură, Cîțu a spus că nu poate să creadă așa ceva.

„Nu cred așa ceva. Nu cred că există liberali în România care să voteze împotriva propriului guvern”, a răspuns Cîțu.

CITEȘTE ȘI: PNL își stabilește echipa care va conduce partidul

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

PNL își stabilește echipa care va conduce partidul

Publicat

în

După ce Florin Cîțu a fost ales președinte al PNL, duminică are loc un Consiliu Național, tot la Romexpo, în care se vor alege celelalte funcții de conducere din Partidul Național Liberal. La Consiliul Național participă 2.000 de delegați.

Numărul de vicepreședinți PNL a fost modificat, la începtul lunii septembrie, și vor fi 17 vicepreședinți, împărțiți pe domenii, scrie Mediafax.

În prima parte a Consiliului Național, se vor alege secretarul general și prim-vicepreședinții pe domenii: Relația cu mediul de afaceri și societatea civilă; Strategii Politice; Politici Publice; Comunicare și Relații Internaționale.


În etapa a fdoua vor fi aleși vicepreședinții pe domenii: politică externă și afaceri europene; apărare și siguranță națională; administrație, ordine publică și siguranța cetățeanului; fonduri europene și dezvoltare regională; justiție și drepturi cetățenești; buget, politici fiscale, economie, energie și mediu de afaceri; sănătate; muncă, familie și protecție socială; educație și cercetare; cultură, culte, minorități; agricultură, dezvoltare rurală și industrie alimentară; mediu, ape și silvicultură; infrastructură de transport; comunicații, societate informațională și digitalizare; tineret și sport; drepturile omului, protecția minorităților etnice, religioase și a grupurilor vulnerabile de orice natură; pentru românii de pretutindeni.

Vor fi aleși membrii Biroului Executiv al PNL, membrii Curții de Arbitraj, membrii Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori, trezorierul și vicepreședinții regionali.

CITEȘTE ȘI: Orban şi-a anunţat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.