Connect with us

POLITICĂ

Siminica Mirea (PSD), despre alocările Guvernului din Fondul de rezervă: De neiertat! Grotesc şi regretabil!

Publicat

în

„Grotesc și regretabil!” este felul în care senatorul PSD Olt, Siminica Mirea, descrie modalitatea în care Guvernul României a distribuit cu precădere primăriilor liberale banii din Fondul de rezervă.

Senatorul oltean arată că şi în judeţul Olt, cei mai mulţi bani au mers către comuna natală a preşedintelui PNL, Cungrea, şi către oraşul condus de prim-vicepreşedintele partidului, Scorniceşti.

„De neiertat! Guvernul a alocat, în ședința de miercuri, 15.803.000 de lei județului Olt, fiind clasat astfel pe penultimul loc pe țară, în clasamentul celor mai putine resurse financiare acordate, în contextul în care suma totală distribuită a fost de 1 miliard de lei!


Însă, cum banii alocați sunt extrem de puțini, au fost împărțiți într-un mod extrem de incorect. Astfel, s-a creat o discrepanță între comunele și orașele conduse de social democrați și cele conduse de liberali, privind fondurile alocate.

În acest sens, întâmplarea face ca orașul Scornicești să primească cea mai mare sumă alocată pentru categoria orașelor județului, de 1.000.000 de lei, iar comuna Cungrea -Voiculescu cea mai mare sumă, de 550.000 mii de lei, în categoria comunelor județului. Ambele sunt sub conducerea liberalilor!”, a transmis Siminica Mirea.

În actualul context, când toate comunele și orașele au nevoie de resurse financiare serioase, guvernarea alocă sume importante doar pentru reprezentanții ei, iar comunele și orașele conduse de social democrați sunt lăsate de izbeliște, cu fonduri extrem de reduse, mai spune senatorul PSD.


„Stimată Guvernare, cu ce au greșit restul locuitorilor județului Olt pentru a le fi întors spatele cu atât dispreț? Unde este dreptatea și corectitudinea pe care o tot aminteați în declarații? Din păcate, pentru români, nu este, iar totul a fost bazat exclusiv pe promisiuni goale. Grotesc și regretabil!”, conchide Siminica Mirea.

CITEŞTE ŞI: Primăriile celor mai mari oraşe din Olt, Slatina şi Caracal, ZERO lei de la Guvern. Cîţu a împărţit banii doar confraţilor din PNL

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

PSD nu va vota pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă

Publicat

în

PSD anunță că nu va vota introducerea certificatului verde la locul de muncă. Este asigurarea dată de liderul senatorilor social-democrați, Lucian Romașcanu.

Deocamdată, certificatul verde a fost impus la intrarea în mall-uri, restaurante, instituții publice. PSD susține însă că nu va accepta ca acesta să devină obligatoriu la muncă, scrie stiripesurse.ro.

„ Orice analiză și orice previziune arată că la mijlocul lunii noiembrie va fi vârful cu 4000 de oameni în ATI și peste 200.000 de îmbolnăviri. Vorbim acum despre impactul restricțiilor, dar impactul asupra pandemiei nici vaccinarea nu o să-l aibă mâine. Din păcate nu avem un orizont la aceste măsuri și, repet – orizontul, incoerența, ilegalitatea – sunt niște lucruri care le fac extrem de greu de digerat de către oameni. Sunt foarte multe lucruri. Acesta este doar unul dintre ele, din ce e aberant în acea lege. Atâta timp cât tu îți asumi să cumperi 120 milioane de doze de vaccin, trebuie să îți asumi pentru aceeași cetățeni ai tăi și decontarea costului testării.”, a declarat Lucian Romașcanu.


CITEȘTE ȘI: Peste 520 de decese cauzate de COVID, raportate astăzi. Câte infectări noi au apărut în ultimele 24 de ore

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Liberalii au votat pentru un armistițiu politic. Ce mandat a primit Ciucă

Publicat

în

A fost ședință de urgență la PNL. Premierul desemnat Nicolae Ciucă a purtat, marți, o discuție informală cu liberalii referitoare la identificarea unei majorități parlamentare. Se pare că liberalii au votat pentru un armistițiu politic.

Asta ar însemna ca Nicolae Ciucă să facă un guvern, care să aibă un mandat limitat, iar PSD și USR să-l voteze în numele interesului național. Potrivit unor surse, PSD este de acord cu soluția guvernului temporar.

„Țara are nevoie de Guvern. Vom discuta în partid flexibilizarea mandatului şi leadershipul partidului trebuie să vină cu propunerea de a flexibiliza mandatul”, a spus Nicolae Ciucă, marți, la sediul PNL, potrivit Realitatea Din PNL.


Acesta a spus că va purta discuții cu toată lumea în vederea găsirii unei majorități care să susțină formarea unui guvern cu puteri depline.

CITEȘTE ȘI: PSD nu mai negociază cu PNL sau Ciucă – surse

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Iohannis merge în Egipt, la invitația președintelui descris ca un ”prădător”, pentru că arestează în masă jurnaliști

Publicat

în

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, miercuri, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia omologului său, Abdel Fattah El-Sisi.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vizita se desfăşoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum şi în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relaţii diplomatice dintre România şi Egipt, potrivit spotmedia.ro.

„Cu prilejul consultărilor oficiale, preşedintele României şi preşedintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilităţile concrete de a dinamiza şi aprofunda dialogul politico-diplomatic şi cooperarea la toate nivelurile, extinderea şi diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale şi a investiţiilor, precum şi în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state”, arată Administraţia Prezidenţială.


Discuţiile vor include şi teme actuale de politică internaţională, cu accent pe evoluţiile politice şi de securitate din regiunea Orientului Mijlociu şi eforturile de mediere în dosare de interes.

În cadrul vizitei în Egipt, preşedintele Klaus Iohannis va avea întrevederi şi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Parlamentul egiptean, Hanafy Ali El-Gebaly, şi preşedintele Senatului, Abdel-Wahab Abdel-Razeq.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Ciolacu întrebat dacă va negocia cu PNL: ,,România are nevoie de un guvern nu minoritar, ci de un guvern stabil”


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.