Connect with us

POLITICĂ

Siminica Mirea (PSD): Cerem președinților celor două camere, să găsească soluții urgente, astfel încât toți parlamentarii, să-și poată exercita votul constituțional, inclusiv cei care se află în carantină

Publicat

în

Senatorul PSD Olt, Siminica Mirea, spune că Guvernul Cîţu trebuie să plece, în urma moţiunii de cenzură ce va fi votată marţi.

Ea face un apel la conducerea Parlamentului ca toţi senatorii şi deputaţii să fie lăsaţi să voteze, chiar şi cei aflaţi în carantină din cauza COVID-19.

„Alături de colegii mei social democrați, vom vota la vedere moțiunea de cenzură de mâine! Cerem, de asemenea, președinților celor două camere, să găsească soluții urgente, astfel încât toți parlamentarii, să-și poată exercita votul constituțional, inclusiv cei care se află în carantină din motive legate de pandemia COVID. Actuala guvernare trebuie demisă imediat! Amânarea acestui act va adânci și mai mult situația în care România se află”, a declarat Siminica Mirea.


Senatorul oltean a adăugat că ţara nu mai poate fi condusă nicio clipă de oameni iresponsabili și indiferenți, care prin deciziile luate au generat efecte grave, într-o perioadă atât de scurtă.

„Creșterea alarmantă a prețurilor sărăcește țara și generează totodată o inflație galopantă- +65% la gaze, +45% la electricitate, +54% la combustibili, + 14% la alimentele de bază și +25% la medicamente. Criza și dezastrul sistemului medical românesc: actuala guvernare nu a oferit nicio secundă sprijin unităților spitalicești în plin val 4 al pandemiei. Regăsim, la peste un an de pandemie, spitalele nepregătite: medicamente insuficiente, paturi în secțiile ATI insuficiente, iar cadrele medicale care depun eforturi uriașe sunt depășite, iar în sprijinul lor nu vine nimeni! Și cu toate acestea, resursele financiare nu sunt gestionate atent și alocate unităților care necesită învestiții urgente. Acest haos trebuie să înceteze, mâine, prin votul moțiunii de cenzură! România și cetățenii săi au dreptul la un trai mai bun!”, a conchis Siminica Mirea.

CITEŞTE ŞI: Votul moţiunii: Cîţu spune că se poate negocia orice cu oricine, inclusiv cu PSD


Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

PSD nu va vota pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă

Publicat

în

PSD anunță că nu va vota introducerea certificatului verde la locul de muncă. Este asigurarea dată de liderul senatorilor social-democrați, Lucian Romașcanu.

Deocamdată, certificatul verde a fost impus la intrarea în mall-uri, restaurante, instituții publice. PSD susține însă că nu va accepta ca acesta să devină obligatoriu la muncă, scrie stiripesurse.ro.

„ Orice analiză și orice previziune arată că la mijlocul lunii noiembrie va fi vârful cu 4000 de oameni în ATI și peste 200.000 de îmbolnăviri. Vorbim acum despre impactul restricțiilor, dar impactul asupra pandemiei nici vaccinarea nu o să-l aibă mâine. Din păcate nu avem un orizont la aceste măsuri și, repet – orizontul, incoerența, ilegalitatea – sunt niște lucruri care le fac extrem de greu de digerat de către oameni. Sunt foarte multe lucruri. Acesta este doar unul dintre ele, din ce e aberant în acea lege. Atâta timp cât tu îți asumi să cumperi 120 milioane de doze de vaccin, trebuie să îți asumi pentru aceeași cetățeni ai tăi și decontarea costului testării.”, a declarat Lucian Romașcanu.


CITEȘTE ȘI: Peste 520 de decese cauzate de COVID, raportate astăzi. Câte infectări noi au apărut în ultimele 24 de ore

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Liberalii au votat pentru un armistițiu politic. Ce mandat a primit Ciucă

Publicat

în

A fost ședință de urgență la PNL. Premierul desemnat Nicolae Ciucă a purtat, marți, o discuție informală cu liberalii referitoare la identificarea unei majorități parlamentare. Se pare că liberalii au votat pentru un armistițiu politic.

Asta ar însemna ca Nicolae Ciucă să facă un guvern, care să aibă un mandat limitat, iar PSD și USR să-l voteze în numele interesului național. Potrivit unor surse, PSD este de acord cu soluția guvernului temporar.

„Țara are nevoie de Guvern. Vom discuta în partid flexibilizarea mandatului şi leadershipul partidului trebuie să vină cu propunerea de a flexibiliza mandatul”, a spus Nicolae Ciucă, marți, la sediul PNL, potrivit Realitatea Din PNL.


Acesta a spus că va purta discuții cu toată lumea în vederea găsirii unei majorități care să susțină formarea unui guvern cu puteri depline.

CITEȘTE ȘI: PSD nu mai negociază cu PNL sau Ciucă – surse

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Iohannis merge în Egipt, la invitația președintelui descris ca un ”prădător”, pentru că arestează în masă jurnaliști

Publicat

în

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, miercuri, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia omologului său, Abdel Fattah El-Sisi.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vizita se desfăşoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum şi în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relaţii diplomatice dintre România şi Egipt, potrivit spotmedia.ro.

„Cu prilejul consultărilor oficiale, preşedintele României şi preşedintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilităţile concrete de a dinamiza şi aprofunda dialogul politico-diplomatic şi cooperarea la toate nivelurile, extinderea şi diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale şi a investiţiilor, precum şi în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state”, arată Administraţia Prezidenţială.


Discuţiile vor include şi teme actuale de politică internaţională, cu accent pe evoluţiile politice şi de securitate din regiunea Orientului Mijlociu şi eforturile de mediere în dosare de interes.

În cadrul vizitei în Egipt, preşedintele Klaus Iohannis va avea întrevederi şi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Parlamentul egiptean, Hanafy Ali El-Gebaly, şi preşedintele Senatului, Abdel-Wahab Abdel-Razeq.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Ciolacu întrebat dacă va negocia cu PNL: ,,România are nevoie de un guvern nu minoritar, ci de un guvern stabil”


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.