AcasăPOLITICĂRomânia, în pericol să nu mai atragă fonduri europene. Ivan (CJ Olt):...

România, în pericol să nu mai atragă fonduri europene. Ivan (CJ Olt): Toate semnalele sunt foarte negative

spot_img

România riscă să nu mai atragă niciun cent din fonduri europene, în următorii trei ani, spune vicepreşedintele CJ Olt, Ionuţ Ivan, din cauza actualului Guvern.

- Publicitate -

Ivan a declarat luni, în cadrul emisiunii „Reporter 24”, că acest lucru a fost confirmat chiar de către Ludovic Orban, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi al PNL.

„Dacă acum o lună declaram că lucrurile se mişcă greu, la Ministerul Fondurilor Europene, acum pot să spun că nu se mişcă deloc. Toate semnalele sunt foarte negative. Vedem că Ludovic Orban şi-a permis să iasă într-o conferinţă de presă şi să atace această lipsă de activitate în acest minister spunându-ne cu subiect şi predicat că în următorii trei ani sau chiar patru nu se va putea face absorbţie pe fonduri europene. Ne-a spus şi care este situaţia actuală: că nu s-a făcut absolut nimic pentru că înainte de a se lansa programele pe fonduri europene, este o altă parte importantă de lansare a ghidurilor, de a face regulamente”, a afirmat Ionuţ Ivan.


Vicepreşedintele CJ Olt a mai arătat că eşecul PNRR reprezintă doar „vârful aisbergului”.

„PNRR-ul, spre exemplu, este ok pentru că nu s-a mai discutat de el. A fost amânat până în toamnă şi nu s-a mai discutat absolut deloc despre modificări. Ştim că nu a fost în regulă. Noi am propus să lucrăm, ca partid social-democrat, pe acest PNRR, însă au spus că n-au nevoie, că au specialişti. Au venit cu nişte prezentări care n-aveau nicio treabă cu Planul. S-au dus cu el fără susţinerea Parlamentului şi uite unde am ajuns. Ne-am lăudat cu 80 de miliarde, s-a ajuns la 32 şi acum se pare că sunt sub 30. Nu ştim ce se va întâmpla”, a conchis Ivan.

CITEŞTE ŞI: Reţelele de apă şi apă uzată dintr-un oraş din Olt, reabilitate cu fonduri europene. A fost emis ordinul de începere a lucrărilor


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri