Connect with us

POLITICĂ

România, în pericol să nu mai atragă fonduri europene. Ivan (CJ Olt): Toate semnalele sunt foarte negative

Publicat

în

România riscă să nu mai atragă niciun cent din fonduri europene, în următorii trei ani, spune vicepreşedintele CJ Olt, Ionuţ Ivan, din cauza actualului Guvern.

Ivan a declarat luni, în cadrul emisiunii „Reporter 24”, că acest lucru a fost confirmat chiar de către Ludovic Orban, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi al PNL.

„Dacă acum o lună declaram că lucrurile se mişcă greu, la Ministerul Fondurilor Europene, acum pot să spun că nu se mişcă deloc. Toate semnalele sunt foarte negative. Vedem că Ludovic Orban şi-a permis să iasă într-o conferinţă de presă şi să atace această lipsă de activitate în acest minister spunându-ne cu subiect şi predicat că în următorii trei ani sau chiar patru nu se va putea face absorbţie pe fonduri europene. Ne-a spus şi care este situaţia actuală: că nu s-a făcut absolut nimic pentru că înainte de a se lansa programele pe fonduri europene, este o altă parte importantă de lansare a ghidurilor, de a face regulamente”, a afirmat Ionuţ Ivan.


Vicepreşedintele CJ Olt a mai arătat că eşecul PNRR reprezintă doar „vârful aisbergului”.

„PNRR-ul, spre exemplu, este ok pentru că nu s-a mai discutat de el. A fost amânat până în toamnă şi nu s-a mai discutat absolut deloc despre modificări. Ştim că nu a fost în regulă. Noi am propus să lucrăm, ca partid social-democrat, pe acest PNRR, însă au spus că n-au nevoie, că au specialişti. Au venit cu nişte prezentări care n-aveau nicio treabă cu Planul. S-au dus cu el fără susţinerea Parlamentului şi uite unde am ajuns. Ne-am lăudat cu 80 de miliarde, s-a ajuns la 32 şi acum se pare că sunt sub 30. Nu ştim ce se va întâmpla”, a conchis Ivan.

CITEŞTE ŞI: Reţelele de apă şi apă uzată dintr-un oraş din Olt, reabilitate cu fonduri europene. A fost emis ordinul de începere a lucrărilor


Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Fiul unui primar PNL, îmbogăţit din tăierea pădurilor, numit şef la Garda de Mediu în locul activistului Berceanu

Publicat

în

Alexandru Lucian Vasile, comisar general adjunct la Garda de Mediu, îl înlocuiește pe Octavian Berceanu la șefia instituției după demiterea sa de către premierul Florin Cîțu pe motiv că era propus de USR-PLUS.

Alexandru Lucian Vasile este președintele TNL Călărași și fiul primarului liberal din comuna Jegălia. Este inginer silvic și a lucrat la firma înființată de tatăl său, Coslo Zinca SRL, unde a devenit ulterior asociat, potrivit hotnews.ro.

Din februarie 2020, Alexandru Lucian Vasile este vicepreședinte la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, când îi apare în declarația de interese că este asociat la Coslo Zinca SRL, mențiune care ulterior nu mai e făcuta în declarațiile din 2021.


În martie acest an a fost numit comisar general adjunct al Gărzii de Mediu.

Alexandru Lucian Vasile a absolvit în 2012 Facultatea de Silvicultură și Exploatare forestieră a Universității Transilvania Brașov, și un master în 2016 la aceeași instituție de învățământ superior.

CITEȘTE ȘI: Șeful Gărzii Naţionale de Mediu, demis din funcție


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Șeful Gărzii Naţionale de Mediu, demis din funcție

Publicat

în

Premierul Florin Cîţu l-a dat afară și pe Octavian Berceanu, care a fost schimbat de la conducerea Gărzii Naţionale de Mediu.

“Mulțumesc colegilor din GNM pentru ca au produs, in 6 luni cat am lucrat impreuna, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Garzii Nationale de Mediu. Sper ca săptămâna viitoare colegii din GNM sa beneficieze de ajustarea echitabila a veniturilor, lucru pentru care am luptat împreună cu ministrul Tánczos Barna și căruia îi mulțumesc pentru spiritul de echipă”, este anunțul postat pe Facebook de Octavian Berceanu, ilustrat cu decizia premierului din Monitorul Oficial.

”Nu am fost anunțat că voi fi demis. Am avut cele mai bune rezultate din ultimii 20 de ani. Direct nu mi s-a reprosat nimic. Indirect, probabil că am avut avut diverse păreri în spatiul public”, a spus Berceanu, potrivit spotmedia.ro.


El a precizat însă că până să preia acest post comisarii Gărzii de Mediu au lucrat sub presiune politică. ”Sunt niște comisari care au lucrat sub presiune politică în ultimii ani, la mine această presiune s-a oprit total”, a afirmat Berceanu.

În luna martie, Octavian-Alexandru Berceanu a fost numit, printr-o decizie tot a premierului Florin Cîţu, în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii de Mediu.

CITEȘTE ȘI: Conflict de interese într-o primărie din Olt. Primarul i-a semnat contractul de muncă al propriei soţii


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Iohannis, zbor privat cu o aeronavă de lux către Adunarea Generală ONU. Motivul escalei la Sibiu

Publicat

în

Klaus Iohannis a plecat la Adunarea Generală a ONU, la New York, cu o aeronavă închiriată.

Președintele României a zburat duminică, 19 septembrie, din București spre New York via Sibiu cu un avion privat de tip Dassault Falcon 8X (LX-LXL) închiriat de la Global Jet.

Președintele participă în zilele ce urmează la Adunarea Generală ONU organizată la NY și la un summit pe tema pandemiei organizat de Administrația Prezidențială a SUA”, transmite BoardingPass.


În acest moment, între România și New York nu există zboruri comerciale directe. Zborul președintelui Iohannis, plecat de la București, a făcut o escală la Sibiu, cel mai probabil pentru a o lua și pe Carmen Iohannis, potrivit stiripesurse.

Un avion precum cel închiriat de Administrația Prezidențială costă 58 de milioane de dolari. Potrivit cotațiilor internaționale, închirierea unui avion Dassault Falcon 8X costă 10.700 de dolari pe oră.

Global Jet Luxembourg, fostă Silver Arrows, este o companie privată aeriană din Luxemburg care operează avioane de afaceri.


CITEȘTE ȘI: În plină criză a facturilor de electricitate, Iohannis îi îndeamnă pe români să joace golf

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.