Connect with us

POLITICĂ

Rareș Bogdan: ,,Dacă am avea alegeri în toamna asta, în iarnă sau la primăvară, ar fi un dezastru pentru actualele partide ale coaliției”

Publicat

în

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a afirmat, luni, că ar fi dezastru la urne pentru PNL, USR-PLUS și UDMR dacă s-ar organiza acum alegeri.

Întrebat dacă exist riscul să apară plăcuța suedeză adresată actualei guvernări, Rareș Bogdan a răspuns:

“Plăcuța suedeză apare dacă nu livrăm ce am promis. Noi avem avantajul că nu avem alegeri în toamna asta, respectiv în primăvară. Dacă am avea alegeri în toamna asta, în iarnă sau la primăvară, ar fi un dezastru pentru actualele partide ale coaliției, poate cu excepția UDMR, deși și acolo ar avea de tras să obțină 5%.

Având în vedere că primele alegeri sunt peste 2 ani și 10 luni, avem timp să consolidăm imaginea unei guvernări responsabile care nu își bate joc de români și avem timp să arătam că această bâlbâială nu caracterizează o guvernare întreagă.

Eu cunosc foarte bine istoria recentă și eram student când a condus CDR, nu avem cum să nu facem anumite paralelisme, de parcă cineva a scris un scenariu pe care călcăm și noi cum a fost atunci. Eu vreau să cred că am învățat din greșelile trecutului și să înțelegem că doar împreună putem reuși, nu separat.

Ar fi o imensă eroare din partea noastră, ca lideri ai coaliției, să ne batem joc de șansă și de valul de simpatie pe care am venit. Încă nu e epuizat valul de simpatie, oamenii încă au răbdare și ne solicită să ne maturizam, să guvernăm și să lăsăm războaiele fratricide, ceea ce înseamnă că au încă disponibilitatea să ne dea cecuri în alb, dar mult timp răbdarea lor nu va mai dura.

Nu ne trebuie decât minte. Dacă nu avem minte la noi să înțelegem oportunitatea și ne batem joc de șansa asta, atunci înseamnă că țara asta are pur și simplu un blestem când vine dreapta la putere”, a spus Rareș Bogdan.

De la începutul intrării la guvernare și până în acest moment, PNL a pierdut aproape jumătate din intenția de vot, potrivit sondajului CURS. În emisiunea ”Punctul de Întâlnire” de la Antena 3 a fost analizat acest sondaj și am aflat cum ar vota românii, dacă acum ar avea loc alegeri parlamentare.

La imediata ieșire de la guvernare a celor de la PSD, în ianuare 2020, liberalii erau cotați cu 38%.

Tot la acel moment, din cauza înfrângerilor la alegerile prezidențiale și europarlamentare, a condamnării lui Liviu Dragnea și a ieșirii de la guvernare, PSD era cotat cu 27%.

Intrați la putere, cei din PNL au scăzut treptat în sondaje, iar această scădere s-a produs, în 2020, și din cauza pandemiei de coronavirus.

În 10 luni de guvenrnare, PNL a pierdut aproape jumătate din intenția de vot, iar PSD a recâștigat teren, ambele ajungând la o cotă de 32%, în octombrie 2020.

CITEȘTE ȘI: Ponta s-a angajat la propriul partid şi câştigă lunar mii de euro, din subvenţie

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

În plină criză a facturilor de electricitate, Iohannis îi îndeamnă pe români să joace golf

Publicat

în

Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacții, a declarat sâmbătă președintele Klaus Iohannis, prezent la Pianu de Jos, unde se află primul teren de golf amenajat în România după 1989.

„Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”, a adăugat președintele, citat de digi24.ro.


Klaus Iohannis a declarat că performanţa sportivă inspiră şi îi motivează pe oameni să fie mai buni.

CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis, cursă la Palatul Cotroceni pe o bicicletă de aproximativ 2500 de euro

Întrebat când jucat ultima dată golf, Iohannis a spus că în urmă cu câteva săptămâni, tot la Pianu de Jos.


„Terenul acesta este foarte bun şi foarte frumos, este un teren în mijlocul naturii. Foarte multă natură, foarte multe zone lăsate sălbatice. Privelişti foarte frumoase şi un teren foarte bine întreţinut. Este enorm de mult de lucru pentru a întreţine un astfel de teren”, a afirmat şeful statului, citat de Agerpres.

Terenul de golf de la Pianu de Jos este primul de acest gen amenajat în România după 1989, în localitatea natală a lui Paul Tomiţă, cel care l-a învăţat acest joc pe regele Mihai. Clubul de Golf “Profesor Paul Tomiţă” a fost înfiinţat în 1995. Aici a avut loc, în 2001, primul turneu de golf din România de după 1989.

Klaus Iohannis a testat și noul Duster, produs de uzina Dacia.

CITEŞTE ŞI: 5.000 de participanți la Congresul PNL. Va fi folosit certificatul verde COVID

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

5.000 de participanți la Congresul PNL. Va fi folosit certificatul verde COVID

Publicat

în

Congresul PNL se va desfășura cu prezență fizică, cu 5.000 de participanți, și va fi folosit certificatul verde, spune Florin Cîțu.

Premierul a declarat, vineri seară, că organizatorii congresului au datoria să ceară clarificări la DSU să vadă exact care sunt condițiile de desfășurare, dacă există nelămuriri, potrivit ardeal24.ro.

„Mie mi se pare normal să folosim certificatul verde: persoane vaccinate, trecute prin boală sau cu testare. Va fi un congres care se va desfășura în condiții legale cu 5000 de participanți”, a spus Cîțu.


Acesta a adăugat că prezența va fi fizică.

Potrivit unor informații apărute în spațiul public, susținătorii lui Florin Cîțu ar urma să ceară, sâmbătă, ca la congres să se voteze online, în contextul creșterii numărului de infecții cu COVID-19 din Capitală.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că nu se poate vota online la congresul PNL din 25 septembrie, pentru că nu poate fi asigurată securitatea votului.


CITEȘTE ȘI: Sesizarea lui Cîţu pe moţiunea de cenzură, dezbătută de CCR după Congresul PNL

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

PSD cere schimbări pentru combaterea tăierilor ilegale de păduri

Publicat

în

PSD cere schimbări legislative pentru combaterea tăierilor ilegale de păduri, dar și pentru o mai bună protecție a jurnaliștilor. Decizia vine în urma cazului de la Suceava, unde mai mulți jurnaliști și activiști de mediu au fost bătuți în timp ce documentau tăierile inegale.

”Cazul de la Suceava este semnul escaladării la un nivel fără precedent a acțiunilor de crimă organizată din partea mafiei pădurilor, ceea ce reclamă o schimbare fundamentală de abordare din partea autorităților competente, în sensul unei reacții mai prompte, mai ferme și mai severe pentru combaterea acestui fenomen”, arată PSD într-un comunicat de presă.

PSD anunță că va iniția o dezbatere publică pentru identificarea modificărilor și a completărilor actualului cadru legal, astfel încât să se asigure o protecție mai eficientă a jurnaliștilor și a celor care luptă cu mafia tăierilor ilegale de păduri, potrivit G4Media.


”Necesitatea unei legislații care să ofere o protecție superioară jurnaliștilor este fundamentată și în rapoartele Uniunii Europene care atrag atenția asupra escaladării discursului de ură ce incită la violență împotriva reprezentanților mass-media și ai societății civile”, mai arată PSD.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Doi jurnaliști și un activist de mediu bătuți cu furci și topoare în timp de filmau un documentar despre tăierea ilegală pădurilor

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.