AcasăPOLITICĂPSD susține că și-a atins toate obiectivele majore pe care și le-a...

PSD susține că și-a atins toate obiectivele majore pe care și le-a propus în construcția bugetului

PSD susține că a reușit să includă în proiectul de buget sumele necesare pentru atingerea principalelor obiective politice pe care și le-a propus, printre care creșterea veniturilor pentru jumătate din populația României și asigurarea protecției sociale pentru cele mai vulnerabile categorii.

Alte obiective sunt, conform unui comunicat, alocarea celui mai mare buget pentru investițiile publice, precum și creșterea cu peste 7% a sumelor alocate în domeniul Sănătății pentru combaterea pandemiei și pentru dezvoltarea sistemului sanitar.

Toți copiii din România vor beneficia de o alocație majorată în noul an, concomitent cu creșterea veniturilor pentru toți pensionarii. În plus, 2,5 milioane de seniori vor beneficia de un ajutor suplimentar pentru a face față creșterii prețurilor la energie, alimente și medicamente. Mai mult, 2,5 milioane de consumatori casnici vulnerabili vor fi sprijiniți de Guvern pentru plata facturilor la energie, susține PSD.


Pe lângă angajamentele din Programul de Guvernare, în buget au fost incluse sumele pentru majorarea salariilor profesorilor și ale unor categorii de personal medical.

În același timp, s-au alocat 88,8 miliarde de lei pentru investiții, cu o creștere consistentă de peste 20% pentru infrastructura de transport.

Nu în ultimul rând, sănătatea va dispune în anul 2022 de un buget de peste 68 de miliarde de lei, în creștere cu 7% față de anul curent.


Proiectul de buget mai conține sumele necesare pentru finanțarea altor măsuri incluse la cererea PSD în Programul de guvernare.

Printre acestea amintim schemele ajutor de stat pentru dezvoltarea IMM-urilor, reluarea acordării voucherelor de vacanță pentru susținerea turismului și industriei ospitalității sau compensarea pierderilor suferite de TAROM și CFR Călători din cauza pandemiei.

CITEȘTE ȘI: Persoanele vaccinate cu două doze ar putea rămâne fără certificat COVID. Ce spune Raed Arafat

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri