Connect with us

POLITICĂ

PSD critică Guvernul pentru formularul de 14 pagini pentru acordarea ajutorului de încălzire

Publicat

în

Guvernul va adopta, în ședința de luni, soluția promisă de Florin Cîțu prin care românii vor primi un ajutor pentru plata facturilor la iarnă, care se anunță foarte ridicate.

Social-democrații insistă că plafonarea prețurilor la energie și gaze este soluția și Sorin Grindeanu a anunțat azi că în 3 zile s-au strâns 11.000 de semnături la petiția care cere acest lucru Guvernului. PSD spune că aceasta este soluția și a acuzat Guvernul Cîțu că își bate joc de români, potrivit spotmedia.ro.


”Legat de Legea consumatorului vulnerabil, PSD e preocupat de problemele financiare. Am depus la Senat de 2 săptămâni proiectul de lege care plafonează prețurile la energie și la gaze naturale și am lansat o campanie de strângere de semnături. În doar 3 zile s-au adunat 11.000 de semnături.

În schimb, Guvernul vine cu un formular de 14 pagini pe care trebuie să-l completeze orice român care vrea ajutor de încălzire, adică acei 25 de lei. 14 pagini în care te întreabă tot felul de aberații: situația școlară a copiilor, bunurile pe care le ai în casă, ăsta este modul în care gestionează Guvernul această problemă extrem de gravă pentru români”, a spus Grindeanu, desfășurând în fața jurnaliștilor cele 14 pagini.

În paralel cu Grindenau, a ieșit la declarații și Florin Cîțu. Despre plafonare, premierul a spus că nu ia în calcul în acest moment.


”În acest moment e o singură țară care are o pseudo-plafonare, este Spania. Celelalte țări au propus, dar nu există decizia. Astăzi în ședința de guvern vom aproba o compensare a facturilor pentru această iarnă, pentru consumatorul casnic.

Din păcate, avem moțiunea mâine și cei care vin cu această moțiune ar trebui să-și asume responsabilitatea faptului că nu vom mai avea timp să venim și cu o soluție pentru consumatorul non-casnic, pentru IMM-uri.

Dacă la nivelul UE vom vedea că există o masă critică de țări care vor avea o plafonare a prețurilor la energie, vom lua și noi în discuție în acel moment”, a spus Cîțu.

CITEȘTE ȘI: Siminica Mirea (PSD): Cerem președinților celor două camere, să găsească soluții urgente, astfel încât toți parlamentarii, să-și poată exercita votul constituțional, inclusiv cei care se află în carantină

Despre compensarea facturilor, premierul a precizat că după ședința de guvern vor fi date detaliile, pentru că a fost modificată de mai multe ori.

”Înțeleg că va fi 25% pentru energie, dar să vedem varianta finală și vedem cum va fi. Va fi prezentată după aceea de ministrul Energiei, după ședința de guvern, și va merge apoi la publicat, ca să fim siguri că oamenii vor beneficia de această compensare și trebuie liniștiți oamenii că vor beneficia de această compensare pentru iarnă.

Și mai e ceva de spus aici. Pentru că în același timp avem și Legea consumatorului vulnerabil și această lege, cetățenii care nu se declară vulnerabili vor beneficia automat de această ordonanță de compensare. Deci cei care nu vor avea timp să scrie acel formular vor beneficia oricum de compensare.

Dacă cineva se declară vulnerabil și poate să primească mai mulți bani și din compensare, atunci va primi diferența, deci vor merge și în paralel. Cine se declară vulnerabil poate să beneficieze și de cealaltă variantă, cine nu beneficiază doar de ordonanță. Deci ne asigurăm că toate aceste opțiuni sunt pentru clienți în această iarnă”, a spus Cîțu.

CITEȘTE ȘI: Compensarea prețurilor de energie electrică și gaze naturale, în dezbatere publică. Anunţul Ministerului Energiei

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Florin Cîţu anunţă că nu va face parte din viitorul Guvern. Exclude posibilitatea încheierii unei alianţe cu PSD

Publicat

în

Premierul interimar, preşedintele PNL Florin Cîţu, anunţă că nu va face parte din viitorul Executiv şi exclude posibilitatea încheierii unei alianţe cu PSD.

Întrebat, duminică, dacă va face parte din viitorul Guvern, Florin Cîțu a răspuns: „În niciun caz”.

Premierul interimar a mai spus că între el și PSD sau USR nu există compatibilitate, cele două partide având un rol esențial în căderea Guvernului pe care l-a condus.


„Moțiunea, tot Congresul din 2021 a fost despre lupta mea cu PSD. Faptul că PSD m-a dat jos pe mine și împreună cu USR este clar că aici nu există compatibilitate. În ceea ce privește viitorul, PNL are un mesaj foarte clar: nnoi suntem aici pentru a implementa liberalismul în România. Ceea ce înseamnă că lucrurile nu sunt compatibele cu ceea ce a spus PSD până acum”, a explicat Florin Cîțu

Acesta a mai precizat că el l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru a fi premier, că lucrează pentru conturarea unei majorități, iar acum este rolul celorlalte partide să fie responsabile și să voteze Guvernul.

CITEȘTE ȘI: Marcel Ciolacu a discutat la telefon cu premierul desemnat. I-a cerut să includă în programul de guvernare 10 măsuri urgente


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Marcel Ciolacu a discutat la telefon cu premierul desemnat. I-a cerut să includă în programul de guvernare 10 măsuri urgente

Publicat

în

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, căruia i-a solicitat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru gestionarea pandemiei, precum şi includerea în programul de guvernare a celor 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic şi social.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de conducerea PSD, “în cadrul discuţiei, preşedintele Marcel Ciolacu a subliniat că prioritatea absolută a oricărui Guvern trebuie să fie gestionarea eficientă a pandemiei, astfel că i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru reducerea infectărilor şi a deceselor cauzate de COVID-19″.


“De asemenea, preşedintele PSD i-a transmis prim-ministrului desemnat că aşteaptă programul de guvernare până în februarie 2022, dar şi măsurile pentru stoparea declinului economic. În acest sens, preşedintele Marcel Ciolacu i-a cerut premierului desemnat să includă în programul de guvernare cele 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic şi social”, relatează comunicatul social-democraţilor.

O discuţie mai aprofundată pe marginea programului de guvernare, a planului sanitar şi a măsurilor economice urmează să aibă loc în cadrul unei întâlniri care va fi stabilită în zilele următoare, mai menţionează sursa citată.

CITEȘTE ȘI: A fost aprobat programul de iarnă în domeniul energetic


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

A fost aprobat programul de iarnă în domeniul energetic

Publicat

în

Executivul a aprobat vineri, la propunerea Ministerului Energiei, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea programului de iarnă în domeniul energetic, informează ministerul print-un comunicat.

Hotărârea vizează măsurile privind nivelul de siguranţă şi securitate în funcţionare a Sistemului Electroenergetic Naţional, precum şi măsurile în legătură cu realizarea stocurilor de siguranţă ale SEN în ceea ce priveşte combustibilii şi volumul de apă din lacurile de acumulare pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, scrie Agerpres.


“Suntem pregătiţi pentru sezonul rece. Avem suficiente rezerve energetice pentru această iarnă. De aceea am adoptat Programul de Iarnă pentru a avea la dispoziţie toate instrumentele pentru a gestiona eventualele probleme care ar putea apărea”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Programul de iarnă se adresează tuturor producătorilor de energie electrică şi producătorilor de energie electrică şi termică în cogenerare şi se aplică în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021.

Totodată, prin această hotărâre se constituie Comandamentul energetic de iarnă, care va monitoriza funcţionarea Sistemului Electroenergetic Naţional şi a Sistemului Naţional de Transport al Gazelor Naturale în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. Din comandament fac parte reprezentanţi ai instituţiilor şi autorităţilor statului competente în domeniul energiei, precum şi ai operatorilor economici din sectorul energiei electrice şi gazelor naturale.


CITEȘTE ȘI: Unitățile afterschool, școlile și grădinițele private, ÎNCHISE în timpul vacanței de două săptămâni. Creșele rămân deschise

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.