AcasăPOLITICĂPSD cere Guvernului să spună cât a cheltuit pentru vaccinurile anti-Covid

PSD cere Guvernului să spună cât a cheltuit pentru vaccinurile anti-Covid

spot_img
spot_img
- Advertisement -

PSD a cerut, luni, Guvernului să spună cât a cheltuit pe vaccinurile anti-COVID-19 şi consideră că afirmaţia ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, că astfel de informaţii ar fi „confidenţiale” este inacceptabilă, având în vedere că este vorba de cheltuirea banilor publici.

„Partidul Social Democrat solicită Guvernului să prezinte cetăţenilor care sunt sumele cheltuite pentru achiziţia dozelor de vaccin anti-COVID-19. Afirmaţia ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, că astfel de informaţii ar fi ‘confidenţiale’ este inacceptabilă, având în vedere că este vorba de bani publici, colectaţi din taxele şi impozitele plătite de cetăţeni şi că destinaţia acestor fonduri este de interes public”, se arată într-un comunicat de presă remis de PSD.

Social-democraţii solicită Guvernului să prezinte contribuabililor români, în cel mai scurt timp, următoarele informaţii: câte doze din fiecare tip de vaccin anti-COVID-19 au fost contractate de Guvern şi la ce preţ total, câte doze din fiecare tip de vaccin au fost deja achiziţionate până în prezent şi cât au costat în total, câte dintre dozele din fiecare tip de vaccin au fost administrate efectiv în România şi câte au fost irosite ca urmare a utilizării necorespunzătoare sau a expirării termenului de garanţie, câte doze din fiecare tip de vaccin au fost revândute către alte state şi care a fost preţul total obţinut, câte doze din fiecare tip de vaccin au fost donate altor state.

„În cazul în care Guvernul va refuza să răspundă, în mod transparent, la întrebările de mai sus, PSD va folosi toate căile parlamentare şi juridice pentru a aduce adevărul în faţa cetăţenilor”, se mai arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI: Paul Stănescu: „Executivul nu mai poate fi condus de un politician condamnat penal”

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri