Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Programul de dezvoltare a oraşului Balş, prezentat de primarul Cătălin Rotea

Avatar

Publicat

în

Primarul oraşului Balş, Cătălin Rotea, prezintă în cadrul unei conferinţe de presă investiţiile pe care şi le-a propus pentru acest an.

Edilul prezintă bugetul pe 2021 şi programul de dezvoltare a oraşului Balş, în perioada 2021-2024.

Principalele declaraţii:

500 locuri de muncă:
o   Parcul industrial – estimăm operaționalizarea parcului industrial în maxim 3 luni de zile;
o   Schemă de ajutor de facilități fiscale – se acordă facilități și reduceri ale  impozitul pe teren sau clădire, cuprinse între 10% – 30%;
o   Construcția a două noi complexe comerciale;
o   Investitor, care dorește concesionarea unui teren pentru investiție de 1 milion euro și 36 noi locuri de muncă.


Extinderea rețelelor de alimentare cu apă, canalizare și gaze:
o 25 km de rețea de alimentare cu apă și canalizare vor fi reabilitați și vor fi construite noi stații de epurare și tratare a apei;
o Alimentare cu apă pe străzile: Răsăritului, str. Macului și str. Stejarului, Popa Șapcă – Mâinești, Cuza Vodă, Luncii și Prelungire 1 Decembrie, Cartierul Spineni;
o Canalizare pe străzile: Crizantemelor, Tudor Vladimirescu și Luncii, cartierul Corbeni – Româna, străzile Măceșului, Mărășești, Mihail Drumeș, Bradului, străzile Popa Șapcă – Mâinești, Viilor, Ciocârliei, Cometa și Stejarului.
o Gaze naturale: extinderea rețelei de gaze naturale în restul de 690 locuințe ale orașului: cu începere imediată pe străzile Mihai Viteazul și Salcâmilor și în toamna pe str. M. Drumeș.

Reabilitarea termică a blocurilor din Balș:
o 50 de scări de bloc reabilitate;

Locuințe sociale:
–          20 de apartamente ANL în acest an amenajate cu parcare, spații verzi și locuri de joacă;
–          40 de noi locuințe sociale;
–          20 noi apartamente, prin construcția unui nou bloc de către ANL.


Extinderea și modernizarea rețelei de drumuri:

o   Finanțare pentru  4 km, diferența urmând să facă obiectul unor noi investiții în 2022 – 2023.

Extinderea și modernizarea rețelei de iluminat public:
•    900 de lămpi LED pe Str. N. Bălcescu;
o    Extinderea rețelei de iluminat în toate cartierele orașului;
o    Salubritate: ridicarea deșeurilor depozitate necontrolat;
o    Ecarisaj: Servicii eficiente de gestionare a situației câinilor fără stăpân.

Înființarea unui Birou Unic, în care vor funcționa: Evidența Persoanelor, Biroul Taxe și Impozite, precum și Serviciul Agricol.

Extinderea serviciilor medicale oferite de Spitalul Balș:
o CPU pe o suprafață de 1450 metri, precum și dotarea cu Computer Tomograf și Aparat Radiologie;
o Serviciile medicale noi în domeniile: urologie, endocrinologie și în domeniul medicinei de urgență.
Reabilitarea integrală a Spitalului Balș:
o Reabilitarea dispensarului TBC și laboratorul;
o Reabilitarea secției Cronici și secției Pediatrie;
o Construcția unei noi spălătorii;
o Împrejmuirea întregului spital.

Creșterea ponderii spațiilor verzi și amenajarea acestora după reguli moderne de peisagistică:
o   Sistematizarea străzilor Nicolae Titulescu și Nicolae Bălcescu, inclusiv părculețul de vizavi de Catedrala ”Sf. Constantin și Elena”;
o   Reabilitarea platoului Casa Tineretului și a parcului adiacent;
o   Înlocuirea celor 10 stații de autobuz.

Reabilitarea tuturor parcurilor din oraș:
o Modernizarea Parcului de la Balta Gării;
o Modernizarea Parcului Central al orașului.

Premierea performanței școlare:
o   Plata tuturor burselor elevilor.

 Monitorizare video și pază permanentă în toate școlile și grădinițele din oraș:
o   Vor fi montate camere de luat vederi inclusiv pentru școlile din oraș.

Investiții în infrastructură educațională:
o Asigurarea cofinanțării pentru proiectele de eficientă energetică – Liceul Teoretic ”Petre Pandrea”, Grădinița 1, Grădinița 2, Colegiul Tehnic;
o Atenție sporită pentru solicitările unităților școlare.

Înființarea unui centru multifuncțional:

  • Lucrările vor fi demarate în această toamnă;

Preluarea cinematografului de la RADEF.

Înființarea și modernizarea locurilor de joacă:
o  
Anul acesta vor fi modernizate 10 locuri de joacă.

Alocarea sumei de 300.000 lei pentru toate cele 7 parohii din oraș.

Înființarea Clubului pensionarilor.

Facilități fiscale acordate pensionarilor cu pensii de invaliditate.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

VIDEO | Lampion de mari dimensiuni, instalat în mijlocul lacului din Grădina Botanică din Craiova

Octavia Hantea

Publicat

în

Un lampion de mari dimensiuni a fost amplasat, astăzi, pe lacul din Grădina Botanică din Craiova, a anunțat primarul Lia Olguța Vasilescu într-o postare pe pagina de Facebook. 

Lampionul va fi iluminat în timpul nopții.

„Atmosferă de lucru, azi, în Grădina Botanică, pentru ca, din această seară, să avem o atmosferă de basm. A fost montat un lampion uriaș, în mijlocul lacului, care va fi iluminat noaptea. Vă pregătim multe surprize, în parcuri, în perioada următoare”, a scris edilul pe Facebook.


Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, lampionul a fost confecționat de către angajații RAADPFL Craiova.

„Este facut în regie proprie de RAADPFL, are diametru de 6m la inelul mare inferior și 6m înălțime. E luminat pe interior cu un proiector, de la sistemul public de iluminat. Si e o prima surpriză din ceea ce va urma in perioada urmatoare in parcurile din Craiova”, au precizat reprezentanții Primăriei Craiova.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Primăria Slatina, ANUNŢ IMPORTANT despre racordarea la reţeaua de gaze naturale

Avatar

Publicat

în

Primăria Slatina a prevăzut în bugetul de venituri şi cheltuieli aferent anului 2021 finanţarea racordării la reţelele de gaze naturale a gospodăriilor din mai multe cartiere ale oraşului.

Administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru, a declarat că aproximativ 80% dintre solicitările cetăţenilor sunt în diferite grade de implementare.

„Pe partea de utilităţi, mai toate solicitările cetăţenilor au primit curs în vederea elaborării de studii de soluţie de către furnizorii de utilităţi şi mă refer în special la gazele naturale. Suntem în proporţie de 80% din solicitările cetăţenilor cu studii de soluţie, care ne dau exact sumele privind cofinanţarea noastră şi sunt bugetate integral pe lista noastră de investiţii”,  a declarat Cismaru.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

FOTO | Peste 520 de tone de deșeuri și moloz ridicate de Salubritate Craiova, în primele patru luni ale anului. Amenzi de peste 230 de mii de lei date în aprilie

Octavia Hantea

Publicat

în

Peste 520 de tone de deșeuri sau moloz depozitate ilegal pe domeniul public a ridicat SC Salubritate Craiova, de la începutul anului și până în prezent. Totodată, în aprilie, au fost aplicate 268 de amenzi în cuantum de peste 230.000 de lei, persoanelor depistate că transportau și depozitau deșeuri în condiții ilegale.

Potrivit unui comunicat remis joi de Primăria Craiova, cele mai mari cantități de gunoi au fost ridicate de pe Aleea 2 Cantonului (120 tone deșeuri amestecate, 210 tone moloz), strada 22 Decembrie 1989 (30 tone deșeuri amestecate), Făcăi (15,38 tone deșeuri amestecate), strada Bucovăț (28,3 tone deșeuri amestecate), Calea Brezei (35 tone deșeuri amestecate), strada Poligonului (28,62 tone deșeuri amestecate), străzile Maria Zaharia și Țicleni (32,7 tone deșeuri amestecate), străzile Grigore Ureche și Eroii Sanitari (25 tone deșeuri amestecate).

În paralel cu acțiunile salubrității, Poliția Locală Craiova a demarat controale punctuale, de la 1 aprilie, în toate zonele municipiului. Acestea au fost efectuate cu precădere în cartierele de periferie, pentru identificarea celor care depozitează deșeurile în zone nespecifice, dar și a celor care nu respectă prevederile autorizațiilor de construire referitoare la izolarea cu plase de protecție a construcțiilor, depozitarea în mod necorespunzător a deșeurilor/molozurilor și existența rampelor speciale de spălare a autovehiculelor / utilajelor înainte de ieșirea în domeniul public.


„În total, doar în luna aprilie, au fost aplicate 268 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de 232.500 de lei de către Poliția Locală Craiova, precum urmează: 61 de sancțiuni contravenționale, dintre care 43 de amenzi în valoare de 25.500 lei și 18 avertismente, pentru aruncarea/depozitarea de deșeuri menajere pe domeniul public; 8 amenzi în valoare de 4.000 lei și 2 avertismente pentru căutare murdărirea domeniului public și căutare în recipiente speciale de gunoi; 29 de sancțiuni contravenționale, dintre care 25 amenzi în valoare de 25.000 lei și 4 avertismente, pentru aruncarea/depozitarea de moloz și materiale provenite din construcții; 22 de sancțiuni contravenționale, dintre care 9 amenzi în cuantum de 9.000 lei și 13 avertismente, pentru lipsă contract cu operatorul de salubritate; 86 de notificări comunicate proprietarilor de terenuri nesalubrizate, dintre care 35 și-au salubrizat terenurile ulterior notificării; 77 de sancțiuni contravenționale, dintre care 52 de amenzi în valoare de 38.000 lei și 25 de avertismente, pentru proprietarii de terenuri nesalubrizate pe care se află depozite de deșeuri și materiale provenite din construcții, neîmprejmuite, ce nu s-au conformat notificărilor; 52 de sancțiuni contravenționale, dintre care 43 de amenzi în valoare de 46.000 lei și 9 avertismente, pentru lipsa containerelor speciale de deșeuri, depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor în incinta șantierelor și lipsa rampei speciale de spălare a utilajelor; 17 amenzi contravenționale în valoare de 85.000 lei pentru nerespectarea autorizațiilor de construire prin lipsa plaselor/perdelelor speciale de protecție pe toată înălțimea construcției executate”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Craiova.

Acțiunile polițiștilor locali au mai inclus și depistarea, identificarea și sesizarea Gărzii de Mediu Dolj (care a dispus sancțiunile prevăzute de reglementările în vigoare, respectiv confiscarea și sancționarea contravențională cu amenzi în cuantum de câte 15.000 lei) pentru un număr de opt autovehicule (autoutilitare, microbuze și camioane) și un număr de șapte  căruțe, ce transportau ilegal sau au deversat deșeuri/moloz provenite din construcții în mai multe zone ale municipiului.

Totodată, au fost verificate și 37 de șantiere din punct de vedere al respectării Legii nr. 50/1991 și a HCL nr. 107/2021, referitor la gestionarea deșeurilor provenite din materiale de construcții.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.