Connect with us

POLITICĂ

Primul membru PNL care îi cere demisia lui Liviu Voiculescu: Slatina nu îl vrea, să plece acasă

Publicat

în

Mario De Mezzo este primul membru al PNL Olt care îi cere cu subiect şi predicat lui Liviu Voiculescu să plece de la conducerea filialei, după dezastrul înregistrat la alegerile de duminică.

De Mezzo cere chiar demiterea lui Voiculescu, în cazul în care acesta nu va pleca de bună voie. Candidatul PNL a pierdut în toate secţiile de votare din Slatina.

„Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, trebuie să plece. Prin demisie sau prin demitere, nu contează, cert este că trebuie să plece. (…) În decembrie, Liviu Voiculescu a spus în mai multe ședințe de Birou Politic Municipal că are 28% în sodajul efectuat de București. În septembrie a obținut 27% la alegerile locale. Să ai 28%, să muncești nouă luni de zile cu o organizație întreagă, investind resurse de timp, de bani, de energie, oameni, doar ca să ajungi la 27%, adică să SCAZI este cu adevărat o “performanță” politică. Demisia! În Slatina, sunt 48 de secții de votare. Liviu Voiculescu nu a câștigat absolut în niciuna dintre aceste secții de votare. În absolut niciuna. Nici măcar în secția de votare unde a copilărit și unde în mod normal ar trebui să îl cunoască toată lumea, nici măcar în secția unde locuiește acum… nicăieri. Să fie 48 de secții de votare și să nu câștigi niciuna este cu adevărat o “performanță” politică. Demisia!”, a scris De Mezzo, pe Facebook.


Mario De Mezzo mai arată că Liviu Voiculescu s-a aflat sub scorul partidului cu 500 de voturi.

„Toți ceilalți candidați care contează au obținut peste numărul de voturi al votului de partid/ consilieri locali. Emil Moț, candidat, a obținut 1.000 de voturi peste voturile consilierilor locali. Marius Bălașa, candidat, a obținut 1.000 de voturi peste voturile consilierilor locali. Liviu Voiculescu a obținut 500 de voturi SUB consiliul local. Asta înseamnă că aproximativ 500 de oameni au venit la vot, au dat încrederea consilierilor PNL, dar au spus cu voce tare NU VREM LIVIU VOICULESCU PRIMAR. Cu adevărat o “performanță” politică. Demisia!”, a mai arătat acesta

Voiculescu l-a înlocuit la candidatura pentru Primăria Slatina chiar pe Mario De Mezzo. Acesta din urmă îi cere să se întoarcă la Cungrea, unde a fost primar.


„Nu spun că eu aș fi câștigat alegerile, nici nu contează. Dar spun că în momentul în care ți-ai asumat câștigarea alegerilor și ai avut cel mai răsunător eșec în 30 de ani, pe cel mai mare val politic pe care PNL îl are de 30 de ani, pentru acest eșec și inabilitate politică, se impune demisia sau demiterea. Nu am să spun că am fost dat afară din sediu și ajutorul meu a fost refuzat – după SINGURA campanie PNL câștigată în Slatina în 30 de ani, aceea condusă de mine. Dar voi vorbi despre aroganța lui Liviu Voiculescu, despre lipsa de respect la adresa liberalilor cu vechime care au fost desconsiderați și lăsăți pe dinafară, despre blaturile pe care le-a încercat și care nu i-au ieșit. Despre aroganță în relația cu presa, despre aroganța în relația cu alegătorii, despre aroganța în relația cu cei care au venit să muncească cu credință în această campanie am să spun atât: oamenii au taxat toate aceste lucruri cu un vot de blam. Slatina nu îl vrea, sa plece acasă. Din ce aud, este un loc liber de administrator de comună la Cungrea. Îi urez succes”, a conchis membrul PNL.

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Șeful Gărzii Naţionale de Mediu, demis din funcție

Publicat

în

Premierul Florin Cîţu l-a dat afară și pe Octavian Berceanu, care a fost schimbat de la conducerea Gărzii Naţionale de Mediu.

“Mulțumesc colegilor din GNM pentru ca au produs, in 6 luni cat am lucrat impreuna, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Garzii Nationale de Mediu. Sper ca săptămâna viitoare colegii din GNM sa beneficieze de ajustarea echitabila a veniturilor, lucru pentru care am luptat împreună cu ministrul Tánczos Barna și căruia îi mulțumesc pentru spiritul de echipă”, este anunțul postat pe Facebook de Octavian Berceanu, ilustrat cu decizia premierului din Monitorul Oficial.

”Nu am fost anunțat că voi fi demis. Am avut cele mai bune rezultate din ultimii 20 de ani. Direct nu mi s-a reprosat nimic. Indirect, probabil că am avut avut diverse păreri în spatiul public”, a spus Berceanu, potrivit spotmedia.ro.


El a precizat însă că până să preia acest post comisarii Gărzii de Mediu au lucrat sub presiune politică. ”Sunt niște comisari care au lucrat sub presiune politică în ultimii ani, la mine această presiune s-a oprit total”, a afirmat Berceanu.

În luna martie, Octavian-Alexandru Berceanu a fost numit, printr-o decizie tot a premierului Florin Cîţu, în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii de Mediu.

CITEȘTE ȘI: Conflict de interese într-o primărie din Olt. Primarul i-a semnat contractul de muncă al propriei soţii


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Iohannis, zbor privat cu o aeronavă de lux către Adunarea Generală ONU. Motivul escalei la Sibiu

Publicat

în

Klaus Iohannis a plecat la Adunarea Generală a ONU, la New York, cu o aeronavă închiriată.

Președintele României a zburat duminică, 19 septembrie, din București spre New York via Sibiu cu un avion privat de tip Dassault Falcon 8X (LX-LXL) închiriat de la Global Jet.

Președintele participă în zilele ce urmează la Adunarea Generală ONU organizată la NY și la un summit pe tema pandemiei organizat de Administrația Prezidențială a SUA”, transmite BoardingPass.


În acest moment, între România și New York nu există zboruri comerciale directe. Zborul președintelui Iohannis, plecat de la București, a făcut o escală la Sibiu, cel mai probabil pentru a o lua și pe Carmen Iohannis, potrivit stiripesurse.

Un avion precum cel închiriat de Administrația Prezidențială costă 58 de milioane de dolari. Potrivit cotațiilor internaționale, închirierea unui avion Dassault Falcon 8X costă 10.700 de dolari pe oră.

Global Jet Luxembourg, fostă Silver Arrows, este o companie privată aeriană din Luxemburg care operează avioane de afaceri.


CITEȘTE ȘI: În plină criză a facturilor de electricitate, Iohannis îi îndeamnă pe români să joace golf

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

PSD, campanie de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi curent electric

Publicat

în

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a anunțat, luni, că partidul său va declanșa o campanie de strângere de semnături care are ca scop plafonarea preţurilor la gaze şi la energie electrică.

”Am hotărât împreună cu colegii din Biroul Permanent Naţional să declanşăm o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi la energie electrică. Vineri am depus iniţiativa noastră în Parlament, cu 157 de semnături, adică toţi parlamentarii membri ai PSD, deputaţi şi senatori. Aceste dezbateri trebuie să fie extrem de rapide, de aceea am cerut procedură de urgenţă, şi foarte serioase, pentru că este o mare aşteptare. Această campanie de strângere de semnături are rolul de a sensibiliza parlamentarii de la celelalte partide politice, fie că vorbim despre PNL, despre UDMR, despre USR PLUS sau AUR”, a spus Oprea într-o conferinţă de presă, la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD.

Radu Oprea a mai anunțat că reprezentanții PSD se vor întâlni, miercuri, cu cei ai marilor organizații patronale care reprezintă întreprinderile mici şi mijlocii din România, pentru a analiza măsurile care pot fi luate pentru sprijinirea acestora, potrivit relaitatea.net.


”Avem o iniţiativă legislativă pregătită şi o vom discuta împreună cu reprezentanţii IMM-urilor, astfel, într-un timp foarte scurt, poate săptămâna aceasta, să depunem şi această iniţiativă în Parlament”, a adăugat purătorul de cuvânt.

CITEȘTE ȘI: Prețul carburanților în continuă creștere. Litrul de benzină ar putea ajunge la 7 lei

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.