Connect with us

POLITICĂ

Primăriile celor mai mari oraşe din Olt, Slatina şi Caracal, ZERO lei de la Guvern. Cîţu a împărţit banii doar confraţilor din PNL

Publicat

în

Niciun leu nu a fost repartizat din Fondul de Rezervă al Guvernului către municipiile Slatina şi Caracal din judeţul Olt. Banii au mers doar către administraţiile PNL.

Deputatul PSD Olt, Adrian Chesnoiu, reclamă faptul că banii s-au dat exclusiv pe criterii politice către primarii PNL.

Cîțu și-a plătit primarii liberali din Fondul de Rezervă al Guvernului( adică din banii noștri ai tuturor românilor)pentru a câștiga poziția de președinte al PNL. Cele mai mari orașe ale județului nostru, Slatina și Caracal, au fost sărite din listă. ZERO lei pentru slătineni,  ZERO lei pentru caracaleni! O soartă crudă au avut și comune din județ conduse de primari social-democrați care au primit de 8 ori mai puțini bani decât localități similare conduse de liberali. Probabil Cîțu și-a plătit în avans primarii pentru cei 8 ani de guvernare stabilă și performantă pe care îi promisese românilor! Bine că am scăpat de el că în 8 ani ne omora pe toți! Explicația este lesne de înțeles: banii s-au repartizat funcție de apartenența politică a primarilor!”, a explicat Chesnoiu.


Parlamentarul oltean spune că singura soluţie pentru ieşirea din criză o reprezintă alegerile anticipate.

„Dar împreună se poate să ne recuperăm România! Un prim pas a fost făcut: demiterea Guvernului Cîțu! Al doilea pas: Alegeri anticipate! Cu cât mai repede cu atât mai bine! Până atunci suntem încă prizonierii guvernării care   a aruncat România în cea mai mare criză din istoria sa democratică!”, a conchis Adrian Chesnoiu.

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Caracal acuză Guvenrul că a blocat dezvoltarea municipiului.


„Guvernul Cîțu a blocat proiectele de dezvoltare ale Municipiului nostru. Orașul Caracal nu a primit nici un leu din Fondul de Rezervă pentru proiectele locale. Guvernul interimar Cîțu a alocat peste un miliard de lei din Fondul de rezervă pentru proiecte locale, potrivit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care subliniază că, în acordarea banilor, nu s-a ținut cont de culoarea politică a primarilor. Totuși, sumele cele mai mari sunt alocate primăriilor conduse de liberali.

În județul Olt, Slatina și Caracal nu au primit nimic!!! Sumele cele mai mari merg, așadar, în Olt, la primăriile liberale, în vreme ce localitățile conduse de primari PSD primesc sume nesemnificative. Și nu doar în Olt!”, transmit cei de la Caracal.

sursa foto: Facebook/Liviu Voiculescu

CITEŞTE ŞI: VIDEO | DERAPAJ al preşedintelui PNL Olt, în timpul vizitei lui Cîţu, la Deveselu. Liberalul le spune oamenilor că nu vor fi investiţii în judeţ, atât timp cât votează PSD

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

PSD nu va vota pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă

Publicat

în

PSD anunță că nu va vota introducerea certificatului verde la locul de muncă. Este asigurarea dată de liderul senatorilor social-democrați, Lucian Romașcanu.

Deocamdată, certificatul verde a fost impus la intrarea în mall-uri, restaurante, instituții publice. PSD susține însă că nu va accepta ca acesta să devină obligatoriu la muncă, scrie stiripesurse.ro.

„ Orice analiză și orice previziune arată că la mijlocul lunii noiembrie va fi vârful cu 4000 de oameni în ATI și peste 200.000 de îmbolnăviri. Vorbim acum despre impactul restricțiilor, dar impactul asupra pandemiei nici vaccinarea nu o să-l aibă mâine. Din păcate nu avem un orizont la aceste măsuri și, repet – orizontul, incoerența, ilegalitatea – sunt niște lucruri care le fac extrem de greu de digerat de către oameni. Sunt foarte multe lucruri. Acesta este doar unul dintre ele, din ce e aberant în acea lege. Atâta timp cât tu îți asumi să cumperi 120 milioane de doze de vaccin, trebuie să îți asumi pentru aceeași cetățeni ai tăi și decontarea costului testării.”, a declarat Lucian Romașcanu.


CITEȘTE ȘI: Peste 520 de decese cauzate de COVID, raportate astăzi. Câte infectări noi au apărut în ultimele 24 de ore

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Liberalii au votat pentru un armistițiu politic. Ce mandat a primit Ciucă

Publicat

în

A fost ședință de urgență la PNL. Premierul desemnat Nicolae Ciucă a purtat, marți, o discuție informală cu liberalii referitoare la identificarea unei majorități parlamentare. Se pare că liberalii au votat pentru un armistițiu politic.

Asta ar însemna ca Nicolae Ciucă să facă un guvern, care să aibă un mandat limitat, iar PSD și USR să-l voteze în numele interesului național. Potrivit unor surse, PSD este de acord cu soluția guvernului temporar.

„Țara are nevoie de Guvern. Vom discuta în partid flexibilizarea mandatului şi leadershipul partidului trebuie să vină cu propunerea de a flexibiliza mandatul”, a spus Nicolae Ciucă, marți, la sediul PNL, potrivit Realitatea Din PNL.


Acesta a spus că va purta discuții cu toată lumea în vederea găsirii unei majorități care să susțină formarea unui guvern cu puteri depline.

CITEȘTE ȘI: PSD nu mai negociază cu PNL sau Ciucă – surse

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Iohannis merge în Egipt, la invitația președintelui descris ca un ”prădător”, pentru că arestează în masă jurnaliști

Publicat

în

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, miercuri, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia omologului său, Abdel Fattah El-Sisi.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vizita se desfăşoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum şi în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relaţii diplomatice dintre România şi Egipt, potrivit spotmedia.ro.

„Cu prilejul consultărilor oficiale, preşedintele României şi preşedintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilităţile concrete de a dinamiza şi aprofunda dialogul politico-diplomatic şi cooperarea la toate nivelurile, extinderea şi diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale şi a investiţiilor, precum şi în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state”, arată Administraţia Prezidenţială.


Discuţiile vor include şi teme actuale de politică internaţională, cu accent pe evoluţiile politice şi de securitate din regiunea Orientului Mijlociu şi eforturile de mediere în dosare de interes.

În cadrul vizitei în Egipt, preşedintele Klaus Iohannis va avea întrevederi şi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Parlamentul egiptean, Hanafy Ali El-Gebaly, şi preşedintele Senatului, Abdel-Wahab Abdel-Razeq.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Ciolacu întrebat dacă va negocia cu PNL: ,,România are nevoie de un guvern nu minoritar, ci de un guvern stabil”


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.