Connect with us

POLITICĂ

Primarii PSD din județul Dolj, foc și pară după ce Guvernul Cîțu a împărțit bani din Fondul de Rezervă. „Zero finanțare sau firimituri aruncate în batjocură”

Publicat

în

Primarii PSD din județul Dolj sunt revoltați din cauza modalității în care Guvernul a împărțit bani din fondul de rezervă. Aceștia consideră că acțiunea este una inechitabilă și ilegală, mandatând conducerea PSD să facă plângere penală Guvernului Cîțu.  

Edilii doljeni spun că, după împărțirea banilor din Fondul de Rezervă al Guvernului, au fost „lăsați pe cont propriu”, ceea ce nu se întâmplă cu primarii liberali din județul Dolj.

„În timp ce liderul PNL își achită datoriile în fața celor care l-au pus în funcție, restul comunităților sunt abandonate de un guvern și un președinte care ar trebui să fie ai tuturor. Doar că, dacă nu ești liberal, ești lăsat pe cont propriu, cu zero finanțare sau cu firimituri aruncate în batjocură. Batjocură pentru că 80 de procente din banii alocați administrațiilor locale au ajuns în vistieriile PNL. Batjocură pentru că, în felul acesta, două treimi dintre români au fost condamnați la sărăcie, în pragul iernii, în vremuri bântuite de boală, cu amenințarea unei crize economice fără precedent.  Pentru județul Dolj, împărțirea banilor s-a făcut discreționar, pe considerente exclusiv politice, cu aroganță, sfidare și cinism. Un cetățean simplu dintr-o comună condusă de PSD valorează  doar 8 lei, cât un pachet de unt, în timp ce un localnic norocos din Gogoșu, comună galbenă, valorează nu mai puțin de 500 de lei, de 63 de ori mai mult”, arată Liga Aleșilor Locali PSD Dolj.


10 comune și două orașe cu administrație PSD din județul Dolj nu au primit niciun leu de la Guvern.

„Exemplul este cu atât mai strigător la cer cu cât două orașe cu primari PSD, Filiași și Dăbuleni, cu aproape 30.000 de locuitori, nu au primit împreună cât a primit comuna Gogoșu, cu nici 800 de locuitori. Cele 32 de comunități galbene au  primit 75 de procente din suma repartizată Doljului, în timp ce alte 79 de orașe și comune s-au ales cu resturile, un sfert din această sumă. Peste jumătate de million de doljeni au fost desconsiderați, ignorați, condamnați la un trai mizer. La fel de grav este faptul că 12 comunități au fost șterse de tot de pe lista finanțării, dintre care 10 comune și orașe cu administrație PSD. Și da, Craiova, cel mai mare oraș din sud-vestul României, cu o populație de 300.000 de suflete, s-a ales cu o sumă egală cu valoarea pe care noi toți o avem în ochii actualei guvernări: zero”, mai spun social democrații doljeni.

Cea mai gravă situație, spun edilii, este imposibilitatea efectuării plăților indemnizațiilor persoanelor cu handicap sau a asistenților personali.


„Craiova și județul Dolj nu au primit bani pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap, pentru plata asistenților personali, dar nici pentru subvenționarea transportului gratuit al elevilor sau pentru subvenționarea gigacaloriei. Pentru Guvernul Cîțu, persoanele cu handicap sau elevii nu fac parte din România lui, România care îi aduce voturi. Este pentru prima dată în istoria post-decembristă când un Guvern rupe o națiune în două: țara lor și restul”, continuă aceștia.

În acest context, Biroul Permanent  Județean al Partidului Social-Democrat Dolj și toți primarii PSD consideră că  acțiunea de împărțirea a banilor din Fondul de Rezervă al Guvernului este ilegală și inechitabilă.

Aceștia vor apela la justiție.

„Ca urmare, vom apela la justiție și vom atacă în instanță, prin acțiune în contencios-administrativ, hotărârile de Guvern prin care s-au adoptat aceste măsuri. Mandatăm conducerea națională a Partidului Social Democrat pentru a face plângere penală Guvernului Cîțu pentru aceasta hotărâre ilegală”, încheie Liga Aleșilor Locali PSD Dolj.

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

PSD nu va vota pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă

Publicat

în

PSD anunță că nu va vota introducerea certificatului verde la locul de muncă. Este asigurarea dată de liderul senatorilor social-democrați, Lucian Romașcanu.

Deocamdată, certificatul verde a fost impus la intrarea în mall-uri, restaurante, instituții publice. PSD susține însă că nu va accepta ca acesta să devină obligatoriu la muncă, scrie stiripesurse.ro.

„ Orice analiză și orice previziune arată că la mijlocul lunii noiembrie va fi vârful cu 4000 de oameni în ATI și peste 200.000 de îmbolnăviri. Vorbim acum despre impactul restricțiilor, dar impactul asupra pandemiei nici vaccinarea nu o să-l aibă mâine. Din păcate nu avem un orizont la aceste măsuri și, repet – orizontul, incoerența, ilegalitatea – sunt niște lucruri care le fac extrem de greu de digerat de către oameni. Sunt foarte multe lucruri. Acesta este doar unul dintre ele, din ce e aberant în acea lege. Atâta timp cât tu îți asumi să cumperi 120 milioane de doze de vaccin, trebuie să îți asumi pentru aceeași cetățeni ai tăi și decontarea costului testării.”, a declarat Lucian Romașcanu.


CITEȘTE ȘI: Peste 520 de decese cauzate de COVID, raportate astăzi. Câte infectări noi au apărut în ultimele 24 de ore

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Liberalii au votat pentru un armistițiu politic. Ce mandat a primit Ciucă

Publicat

în

A fost ședință de urgență la PNL. Premierul desemnat Nicolae Ciucă a purtat, marți, o discuție informală cu liberalii referitoare la identificarea unei majorități parlamentare. Se pare că liberalii au votat pentru un armistițiu politic.

Asta ar însemna ca Nicolae Ciucă să facă un guvern, care să aibă un mandat limitat, iar PSD și USR să-l voteze în numele interesului național. Potrivit unor surse, PSD este de acord cu soluția guvernului temporar.

„Țara are nevoie de Guvern. Vom discuta în partid flexibilizarea mandatului şi leadershipul partidului trebuie să vină cu propunerea de a flexibiliza mandatul”, a spus Nicolae Ciucă, marți, la sediul PNL, potrivit Realitatea Din PNL.


Acesta a spus că va purta discuții cu toată lumea în vederea găsirii unei majorități care să susțină formarea unui guvern cu puteri depline.

CITEȘTE ȘI: PSD nu mai negociază cu PNL sau Ciucă – surse

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Iohannis merge în Egipt, la invitația președintelui descris ca un ”prădător”, pentru că arestează în masă jurnaliști

Publicat

în

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, miercuri, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia omologului său, Abdel Fattah El-Sisi.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vizita se desfăşoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum şi în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relaţii diplomatice dintre România şi Egipt, potrivit spotmedia.ro.

„Cu prilejul consultărilor oficiale, preşedintele României şi preşedintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilităţile concrete de a dinamiza şi aprofunda dialogul politico-diplomatic şi cooperarea la toate nivelurile, extinderea şi diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale şi a investiţiilor, precum şi în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state”, arată Administraţia Prezidenţială.


Discuţiile vor include şi teme actuale de politică internaţională, cu accent pe evoluţiile politice şi de securitate din regiunea Orientului Mijlociu şi eforturile de mediere în dosare de interes.

În cadrul vizitei în Egipt, preşedintele Klaus Iohannis va avea întrevederi şi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Parlamentul egiptean, Hanafy Ali El-Gebaly, şi preşedintele Senatului, Abdel-Wahab Abdel-Razeq.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Ciolacu întrebat dacă va negocia cu PNL: ,,România are nevoie de un guvern nu minoritar, ci de un guvern stabil”


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.