AcasăPOLITICĂPrimar din Vâlcea, acuzat de ANI de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor...

Primar din Vâlcea, acuzat de ANI de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane

spot_img

Primarul comunei Alunu din judeţul Vâlcea, Cristian Birăruţi, a fost dat de inspectorii ANI pe mâna procurorilor fiind acuzat de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

- Publicitate -

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) invocă fapte comise în mandatul 2016 – 2020 al edilului.

Aceştia spun că, în luna decembrie a anului 2017, în perioada exercitării funcției de primar, persoana evaluată a încheiat în calitate de persoană fizică un contract de asistență juridică cu un cabinet de avocatură ce avea în derulare un contract  cu Primăria Alunu, având ca obiect asistență și reprezentare, consultanță juridică, redactare înscrisuri la sediul Primăriei, încheiat în luna ianuarie a anului 2017.


Cristian Birăruţi, sursa foto: Tribuna Vâlceană

„Menționăm faptul că la data de 14 august 2019, Agenția Națională de Integritate a constatat și conflictul de interese administrativ în cazul lui  BIRĂRUȚI CRISTIAN, întrucât, în calitate de primar (mandatul 2016 – 2020), a semnat în data de 03 ianuarie 2017 un contract de prestări servicii cu Asociația Județeană de Fotbal Vâlcea privind susținerea activității Asociației A.S. Oltețul Alunu, în cadrul căreia fiul persoanei evaluate a deținut funcția de vicepreședinte până la data de 01 septembrie 2017, precum și 12 ordine de plată, încălcând astfel prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, transmite ANI.

CITEŞTE ŞI: Consilier din cadrul Gărzii Forestiere Vâlcea, găsit de ANI cu avere nejustificată

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri