Connect with us

POLITICĂ

Preşedintele PSD Olt: Parlamentarii noştri depun amendamente la buget pentru investiţiile din judeţ

Publicat

în

Preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat că parlamentarii social-democraţi din judeţ se consultă cu primarii pentru a face amendamente la Legea bugetului astfel încât anumite proiecte să primească finanţare guvernamentală.

Marius Oprescu spune că este un buget de austeriate.

„Punctul de vedere al PSD a fost făcut public încă de acum trei săptămâni, când am prezentat un buget alternativ la bugetul actual, o proiecţie în care nu sunt măsuri de austeritate. Este un punct de vedere oficial al PSD, pe care îl susţinem în continuare. Parlamentarii PSD din judeţul Olt discută cu toţi primarii noştri, astfel încât să vedem ce investiţii ar avea astfel încât să mergem cu ele ca amendament la actualul proiect de buget al Guvernului şi să încercăm introducerea lor acolo”, a declarat preşedintele CJ Olt.

Preşedintele mai spune că depinde de Guvern cât de repede va fi aprobată Legea bugetului.

„Depinde de cum se mişcă actuala coaliţie de guvernare, în cât timp vor reuşi să-l treacă prin Parlament. Apoi, în ceea ce privește județul Olt, încă 30 de zile de transparenţă, după care urmează aprobarea lui. Primăriile pot să-şi adopte bugetul, imediat după şedinţa Consiliului Judeţean. Şi ei, o dată cu apariţia bugetului naţional pot să-şi creioneze bugetul şi să-l pună în transparenţă, chiar dacă toate sumele nu sunt exacte”, a declarat Oprescu.

 

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Noua conducere a Prefecturii Olt a depus jurământul

Publicat

în

Ceremonia de depunere a jurământului pentru reînvestirea în funcția de prefect al județului Olt de către Florin Homorean a avut loc, joi, în sistem videoconferinţă.

De asemenea, au depus jurământul pentru învestirea în funcția de subprefect al județului Olt, Ana-Maria Ciaușu și Fănel Bădici.

Având în vedere situația epidemiologică actuală generată de noul coronavirus, ceremonia s-a desfășurat fără accesul publicului, respectiv mass-mediei.

„Potrivit Hotărârii Guvernului României nr. 197/2021, începând de astăzi,  domnul Homorean Florin Constantin va exercita, în condițiile legii, funcția de prefect al județului Olt. Totodată, începând de astăzi, potrivit Hotărârii Guvernului României nr. 260/2021 și Hotărârii Guvernului României nr. 261/2021, doamna Ciaușu Ana-Maria și domnul Bădici Fănel vor exercita, în condițiile legii, funcția de subprefect”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Stănescu, despre bugetul aprobat de majoritatea PNL-USR-UDMR: O lovitură pentru pensionari, salariați, copii. Este un buget fără inimă

Publicat

în

Secretarul general al PSD, senatorul oltean Paul Stănescu, declară că misiunea social-democraţilor rămâne blocarea în Parlament a „coaliţiei sărăciei”, făcând referire la bugetul propus de premierul Cîţu şi aprobat de majoritatea PNL-USR-UDMR.

Stănescu s-a referit şi la intenţia Guvernului Cîţu de vânzare a companiilor româneşti de stat.

„Sărăcie și austeritate pentru cei mai mulți români, prosperitate pentru peneliștii de la guvernare: aceasta sunt obiectivele bugetului pentru anul 2021, în ”gândirea economică” a premierului Cîțu. Au spus că au venit la guvernare pentru binele românilor, dar nu știu cum să vândă mai repede companiile românești de stat, CEC Bank, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni și altele care sunt de interes strategic.  Mai mult, au refuzat toate amendamentele PSD, inclusiv pe cele care prevedeau doar respectarea legilor, aprobate în guvernarea social-democrată: mărirea pensiilor, a salariului minim, creșterea alocațiilor”, a afirmat senatorul oltean.

Votul pentru bugetul propus de Cîţu reprezintă, mai spune Paul Stănescu, „startul austerităţii”.

„Agresiv, arogant și radical, premierul Cîțu a urlat în plenul Parlamentului că reformează statul român, dar a vorbit mai mult despre PNL, că este ”premierul PNL”, că ”reprezintă PNL”, că ”se bazează pe colegii din PNL”. Ca și cum acest buget este doar al PNL și pentru PNL, ceea ce nu este foarte departe de adevăr. Nimic despre reforme și investițiile promise. Doar atacuri politice la adresa PSD. Bugetul pentru anul 2021 este o lovitură pentru pensionari, salariați, copii. Este un buget fără inimă, care pune capăt unor ani buni în care veniturile românilor au crescut. S-a dat startul austerității”, a mai declarat Stănescu.

Secretarul general al PSD şi-a asumat lupta în Parlament împotriva „coaliţiei sărăciei”.

„De acum încolo, misiunea noastră este clară: trebuie să oprim în Parlament această coaliție a sărăciei. Vom merge înainte cu viziunea noastră de a crește veniturile românilor și vom face tot ce ne stă în putere ca să redevină realitate. Nu va fi ușor, dar nu vom face niciun pas înapoi”, a conchis Paul Stănescu.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO | Prefectul și cei doi subprefecți ai județului Dolj au depus jurământul

Publicat

în

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, și cei doi subprefecți, Flavius Sirop și Iustin Dumitrescu, au depus, joi, jurământul. 

Ceremonia de învestire organizată de Ministerul Afacerilor Interne a avut loc  în sistem videoconferință.

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a spus, în cadrul evenimentului că vor forma o echipă unită la nivelul Prefecturii Dolj.

„Consider că vom forma o echipă unită la nivelul Prefecturii Dolj, o echipă închegată pentru a veni în slujba autorităților și a cetățenilor județului Dolj. Vom respecta legislațiile în vigoare, vom fi garanții Constituției, vom duce la bun sfârșit toate propunerile și toate proiectele Guvernului României”, a declarat Nicușor Roșca.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.