Connect with us

POLITICĂ

Preşedintele PSD Olt: Este exclus să sprijinim un Guvern minoritar PNL, cu sau fără Cîţu

Publicat

în

Preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, a vorbit despre şansa de trecere a moţiunii depuse de social-democraţi împotriva Guvernului Cîţu.

Liderul social-democrat spune că PSD va merge până la capăt în încercarea de a îndepărta Cabinetul condus de Florin Cîţu.

„Din punctul meu de vedere, Guvernul Cîţu va cădea. Noi nu dăm înapoi! Să ştiţi că n-am avut niciun joc şi nicio înţelegere cu PNL. A fost o decizie strategică să nu ne implicăm, de la început, în acest război. Drept dovadă, am avut dreptate. Curtea Constituţională a spus că este un conflict între Parlament şi Guvern şi atunci adoptarea unei astfel de moţiuni, la momentul respectiv, până la decizia Curţii, însemna ca acea moţiune să nu fie validă. Am depus moţiunea noastră şi sperăm ca cei care s-au bătut atât de mult cu pumnul în piept că vor să dea jos guvernul, marţi, să fie alături de parlamentarii PSD şi să dăm jos Guvernul Cîţu”, a spus Marius Oprescu.


Preşedintele PSD Olt exclude un Guvern minoritar PNL, susţinut de social-democraţi în Parlament.

„Exclus să facem acest lucru! Am spus de fiecare dată că este exclus să sprijinim un Guvern minoritar PNL, cu sau fără Cîţu. Nu există această variantă pentru noi”, a adăugat Oprescu.

Deşi PSD cere alegeri anticipate, Marius Oprescu opinează că dacă Florin Cîţu va fi îndepărtat, PNL va reface alianţa cu USR „pentru ciolan”.


„În condiţiile în care PNL va ţine de Cîţu premier, bineînţeles că intrăm într-o criză. Nu va reuşi nimeni să facă majoritate şi atunci cred că soluţia o reprezintă alegerile anticipate. Dar, eu cred că se vor găsi soluţii. Cred că se va renunţa la Cîţu premier şi, în acel moment, PNL şi USR se vor reaşeza la masa negocierilor pentru ciolan”, a conchis Marius Oprescu.

Moţiunea împotriva Guvernului Cîţu a fost citită joi, în plenul reunit al Parlamentului, iar marţi va fi supusă la vot.

sursa foto: captură emisiunea “Reporter 24

CITEŞTE ŞI: Iohannis ar vrea guvern PNL minoritar, susținut de PSD în Parlament – surse

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Florin Cîţu anunţă că nu va face parte din viitorul Guvern. Exclude posibilitatea încheierii unei alianţe cu PSD

Publicat

în

Premierul interimar, preşedintele PNL Florin Cîţu, anunţă că nu va face parte din viitorul Executiv şi exclude posibilitatea încheierii unei alianţe cu PSD.

Întrebat, duminică, dacă va face parte din viitorul Guvern, Florin Cîțu a răspuns: „În niciun caz”.

Premierul interimar a mai spus că între el și PSD sau USR nu există compatibilitate, cele două partide având un rol esențial în căderea Guvernului pe care l-a condus.


„Moțiunea, tot Congresul din 2021 a fost despre lupta mea cu PSD. Faptul că PSD m-a dat jos pe mine și împreună cu USR este clar că aici nu există compatibilitate. În ceea ce privește viitorul, PNL are un mesaj foarte clar: nnoi suntem aici pentru a implementa liberalismul în România. Ceea ce înseamnă că lucrurile nu sunt compatibele cu ceea ce a spus PSD până acum”, a explicat Florin Cîțu

Acesta a mai precizat că el l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru a fi premier, că lucrează pentru conturarea unei majorități, iar acum este rolul celorlalte partide să fie responsabile și să voteze Guvernul.

CITEȘTE ȘI: Marcel Ciolacu a discutat la telefon cu premierul desemnat. I-a cerut să includă în programul de guvernare 10 măsuri urgente


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Marcel Ciolacu a discutat la telefon cu premierul desemnat. I-a cerut să includă în programul de guvernare 10 măsuri urgente

Publicat

în

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, căruia i-a solicitat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru gestionarea pandemiei, precum şi includerea în programul de guvernare a celor 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic şi social.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de conducerea PSD, “în cadrul discuţiei, preşedintele Marcel Ciolacu a subliniat că prioritatea absolută a oricărui Guvern trebuie să fie gestionarea eficientă a pandemiei, astfel că i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru reducerea infectărilor şi a deceselor cauzate de COVID-19″.


“De asemenea, preşedintele PSD i-a transmis prim-ministrului desemnat că aşteaptă programul de guvernare până în februarie 2022, dar şi măsurile pentru stoparea declinului economic. În acest sens, preşedintele Marcel Ciolacu i-a cerut premierului desemnat să includă în programul de guvernare cele 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic şi social”, relatează comunicatul social-democraţilor.

O discuţie mai aprofundată pe marginea programului de guvernare, a planului sanitar şi a măsurilor economice urmează să aibă loc în cadrul unei întâlniri care va fi stabilită în zilele următoare, mai menţionează sursa citată.

CITEȘTE ȘI: A fost aprobat programul de iarnă în domeniul energetic


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

A fost aprobat programul de iarnă în domeniul energetic

Publicat

în

Executivul a aprobat vineri, la propunerea Ministerului Energiei, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea programului de iarnă în domeniul energetic, informează ministerul print-un comunicat.

Hotărârea vizează măsurile privind nivelul de siguranţă şi securitate în funcţionare a Sistemului Electroenergetic Naţional, precum şi măsurile în legătură cu realizarea stocurilor de siguranţă ale SEN în ceea ce priveşte combustibilii şi volumul de apă din lacurile de acumulare pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, scrie Agerpres.


“Suntem pregătiţi pentru sezonul rece. Avem suficiente rezerve energetice pentru această iarnă. De aceea am adoptat Programul de Iarnă pentru a avea la dispoziţie toate instrumentele pentru a gestiona eventualele probleme care ar putea apărea”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Programul de iarnă se adresează tuturor producătorilor de energie electrică şi producătorilor de energie electrică şi termică în cogenerare şi se aplică în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021.

Totodată, prin această hotărâre se constituie Comandamentul energetic de iarnă, care va monitoriza funcţionarea Sistemului Electroenergetic Naţional şi a Sistemului Naţional de Transport al Gazelor Naturale în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. Din comandament fac parte reprezentanţi ai instituţiilor şi autorităţilor statului competente în domeniul energiei, precum şi ai operatorilor economici din sectorul energiei electrice şi gazelor naturale.


CITEȘTE ȘI: Unitățile afterschool, școlile și grădinițele private, ÎNCHISE în timpul vacanței de două săptămâni. Creșele rămân deschise

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.